headerfoto headerfoto
 
 
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

Word scheidsrechter, geef je nu op voor het online examen in oktober!

Scheidsrechters

14 september | Word scheidsrechter of fris je geheugen op! Het fluiten van wedstrijden is leuk! En hoe beter je de regels kent, hoe leuker het wordt om naar hockey te kijken! Dus geef je nu op voor de online cursus. Je krijgt dan een inlogcode via de KNHB en vervolgens kun je thuis gaan oefenen. Op 12 oktober doe je (online) examen. Voor de B-jeugd is dit verplicht. 


Lees verder

Nieuws afbeelding

Podcast van Edwin met update spelregels seizoen 2022-2023

Scheidsrechters

22 augustus | Het is natuurlijk super fijn als je als speler, scheidsrechter, coach of publiek komend seizoen de wedstrijdregels en aangepaste regels kent. Daarom heeft Edwin met zijn assistente een podcast voor je opgenomen. Liever lezen? Dat kan ook, zie de tekst onderaan dit bericht.
Lees verder

Nieuws afbeelding

Spelregelcursus en opfrissen regels start in september

Scheidsrechters

13 september | Word scheidsrechter of fris je geheugen op! Het fluiten van wedstrijden is leuk! En hoe beter je de regels kent, hoe leuker het wordt om naar hockey te kijken! Dus geef je nu op voor de cursus. Begin september krijg je een inlogcode via de KNHB en kun je thuis aan de slag. Op 6 oktober doe je al examen. Voor de B-jeugd is dit verplicht. Wist je dat elke startende scheidsrechter begeleiding
Lees verder

Nieuws afbeelding

24 leden geslaagd voor het scheidsrechtersexamen

Scheidsrechters

14 november | Afgelopen week hebben veel (jeugd)leden het scheidsrechtersexamen gedaan. Dat ging dit jaar digitaal. Spannend en heel belangrijk voor je hockeykennis! We zijn trots om te melden dat 24 leden geslaagd zijn. Van harte gefeliciteerd!
Lees verder

Nieuws afbeelding

Ben je 16 jaar of ouder? Haal de scheidsrechterskaart!

Scheidsrechters

28 september | De KNHB stelt het hebben van een scheidsrechterkaart verplicht voor spelers van 16 jaar en ouder. Het heeft tot gevolg dat je de regels goed kent en dat je je kunt inleven in de scheidsrechter, iets wat wij als club heel belangrijk vinden. Voor de jongste jeugd is het heel leuk als ze gefloten worden door oudere spelers die ze ook op de training tegenkomen en die ze als voorbeeld zien. Dus haal
Lees verder

Nieuws afbeelding

Spelregelcursus start in september

Scheidsrechters

16 augustus | Word scheidsrechter of fris je geheugen op! Het fluiten van wedstrijden is leuk! En hoe beter je de regels kent, hoe leuker het wordt om naar hockey te kijken! Dus geef je nu op voor de cursus. Begin september krijg je een inlogcode via de KNHB en kun je thuis aan de slag. In oktober doe je al examen. Wist je dat elke startende scheidsrechter begeleiding krijgt van een ervaren scheidsrechter?
Lees verder

Nieuws afbeelding

Allemaal leuks voor onze ervaren scheidsrechters!

Scheidsrechters

28 februari | Heb je zelf veel fluitervaring en wil je enthousiaste en gemotiveerde CS+-scheidsrechters meer leren en persoonlijk begeleiden? Dan is de rol van CS+-leercoach misschien wel iets voor jou.
en!
Lees verder

Nieuws afbeelding

SPELREGELAVOND- woensdag 9 oktober om 20.00 uur @hvabcoude

Scheidsrechters

23 september | Op woensdag 9 oktober om 20.00 uur organiseren wij een SPELREGELAVOND voor ouders van kinderen in de jeugd. Vooral voor 'eerstejaars' ouders zijn de regels niet altijd duidelijk. Onze scheidsrechtercommissaris Edwin Denekamp zal de belangrijkste (of ingewikkeldste) regels behandelen en jullie vragen beantwoorden.
Aanmelden is niet meer nodig! Kom gezellig vrijblijvend langs.
Lees verder

Nieuws afbeelding

Infoavond scheidsrechters

Scheidsrechters

7 september | Komende woensdagavond, 12 september is de briefing voor alle clubscheidsrechters en teamcoaches voor het nieuwe hockeyseizoen 2018 - 2019. In de briefing vertellen wij iets meer over de aandachtspunten bij het fluiten van de hockeywedstrijden alsmede nieuwe hockeyregels. De inloop in het clubhuis is vanaf 19.30 uur onder het genot van een kopje koffie of thee. Rond 20.00 uur starten wij met de
Lees verder

Nieuws afbeelding

SCHEIDSRECHTERSCAFE 13 SEPTEMBER

Scheidsrechters

8 september | Coaches en scheidsrechters zijn woensdag 13 september van harte welkom bij het Scheidsrechterscafé, onder leiding van Edwin en Eef. Een avond waarin je geheugen weer even opgefrist wordt, nieuwe regels toegelicht worden en praktijkvoorbeelden besproken worden. Hoe meer je weet, hoe zelfverzekerder je fluit, dus kom vooral. Inloop vanaf 19.30 uur, start 20.00 uur.
Lees verder

Nieuws afbeelding

GESLAAGD!

Scheidsrechters

30 september | Dinsdag 27 september 2016 hebben in totaal 25 jeugdleden en ouders het examen voor clubscheidsrechter gedaan en...behaald! Uiteraard zijn we hier als club erg blij mee; meer mensen om in te delen en meer mensen goed op de hoogte van de regels.


Gefeliciteerd!


Lees verder

Nieuws afbeelding

SCHEIDSRECHTERSEXAMEN 27 SEPTEMBER

Scheidsrechters

25 september | Dinsdagavond 27 september 2016 wordt het examen voor clubscheidsrechter gehouden op de club. Het begint om 20.00 uur precies. Inloop vanaf 19.30 uur.  De examinator is de heer Dick Hollander. Neem een pen mee om het examen te kunnen invullen. Aan het eind, als iedereen klaar is, wordt direct de uitslag bekend gemaakt. 
Lees verder

Nieuws afbeelding

SCHEIDS, BEDANKT!

Scheidsrechters

21 september | In het kader van de Week van de Scheidsrechter hadden we 15 september Spelregelcafé bij ons op de club. Een moment om alle scheidsrechters in het zonnetje te zetten en ze voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Het café werd geleid door een  bondsscheidsrechter. Het clubhuis zat bomvol met mensen van binnen en buiten de club. Vol vertrouwen gaan de scheidsrechters weer op het
Lees verder

Nieuws afbeelding

SCHEIDS BEDANKT! KOM NAAR HET SPELREGELCAFE 15 SEPTEMBER

Scheidsrechters

30 juni | "Hé scheids, bedankt!” Dat hoor je niet zo heel vaak na een wedstrijd.
In weer en wind staan scheidsrechters op het veld zodat spelers lekker hun wedstrijden kunnen spelen. Daar mogen we de scheidsrechters best weleens voor bedanken.

Wij doen daarom mee aan de Week van de Scheidsrechter (3-11 oktober).
Lees verder

Nieuws afbeelding

28 NIEUWE SCHEIDSRECHTERS

Scheidsrechters

15 oktober | Afgelopen dinsdag- en woensdag avond hebben wij succesvolle examendagen gekend. Wij  kunnen 28 nieuwe scheidsrechters begroeten binnen de club. Van D2, H1 tot en met MB3. Een drietal B-junioren wist het examen foutloos af te leggen!  
Lees verder

Nieuws afbeelding

3 SEP: UITLEG NIEUWE SPELREGELS

Scheidsrechters

30 augustus | Graag willen wij de Arbitragecommissie clubscheidsrechters en aanvoerders seniorenteams uitnodigen voor een briefing op donderdag 3 september 2015 om 20.00 uur in ons clubhuis. In deze briefing zullen wij, de nieuwe arbitrage commissie, onszelf voorstellen en jullie de nieuwe spelregels uitleggen.
Lees verder

Nieuws afbeelding

GEWIJZIGDE SPELREGELS! BITJE VERPLICHT, OVER VRIJE SLAG EN NOG MEER

Scheidsrechters

19 juni | Goed te weten voor de competitie van jeugd en senioren komend seizoen: Vanaf 1 augustus 2015 worden in Nederland de volgende spelregelwijzigingen ingevoerd.
 
 
1. Veldspelers zijn verplicht mondbescherming ("bitje”) te dragen gedurende de wedstrijd.
 
 
Lees verder

Nieuws afbeelding

WEEK VAN DE SCHEIDSRECHTER

Scheidsrechters

29 augustus |
Dit jaar start de KNHB het seizoen met de Week van de Scheidsrechter, een jaarlijkse waarderingscampagne vanuit het project "Naar een veilig sportklimaat” van NOC*NSF. Vanaf september worden door het hele land op maar liefst 32 verenigingen scheidsrechterscafés georganiseerd om de (club) scheidsrechters in het zonnetje te zetten.
 
Lees verder

Nieuws afbeelding

WIJZIGING SPELREGELS 3- EN 6-TAL HOCKEY

Scheidsrechters

27 augustus | Met ingang van het seizoen 2014-2015 zijn de regels bij het 3-tal en 6-tal hockey iets aangepast.
 
Het gaat hierbij om het nemen van een lange corner en een inslag voor de aanvallende partij binnen het 5 meter gebied (3-tal hockey) en 10 meter gebied (6-tal hockey).
Lees verder

Nieuws afbeelding

Week van de Scheidsrechter 10 - 18 oktober 2009

Scheidsrechters

8 oktober | De week van 10 t/m 18 oktober is door de KNHB uitgeroepen tot Week van de Scheidsrechter. De bedoeling is om deze voor de club zo belangrijke groep eens extra aandacht te geven.   In het kader hiervan willen wij mede namens de spelende leden alle scheidsrechters heel hartelijk bedanken voor hun tijd, energie en inzet als scheidsrechter bij HV Abcoude. Om deze dank ook tastbaar te maken
Lees verder

scheidsrechterscursus oktober en november 2009

Scheidsrechters

18 september | Op 14 oktober en 4, 11 en 18 november wordt er weer een scheidsrechterscursus gehouden van 19.00 uur tot 21.00 uur in het clubhuis. De volgende leden zijn hier voor uitgenodigd: Jildou
Lees verder

NIEUWE SPELREGELS SEIZOEN 2009-2010, VOOR 11-TALLEN EN 3-,6-,8-TAL

Scheidsrechters

12 september | Nieuwe spelregels. Kent u ze al? Met ingang van 1 augustus is er een aantal belangrijke spelregelwijzigingen. Dit betreft o.a. de spelhervatting (self-pass) en de vrije slag binnen het 23-meter gebied. Hier volgt een korte uitleg.
Lees verder

Nieuwe spelregels

Scheidsrechters

16 augustus | Het Spelreglement voor seizoen 2020-2021 is door de KNHB gepubliceerd. Daarvan is de belangrijkste wijziging dat nu ook een coach/teambegeleider een groene kaart kan krijgen. Hij of zij dient gedurende 2 minuten de teambank te verlaten en mag dan ook niet coachen. Daarnaast krijgt het team een extra straf door 2 minuten lang met 1 speler minder te spelen. Wil je je goed voorbereiden en alle
Lees verder

Nieuws afbeelding

EXAMEN CLUBSCHEIDSRECHTERS

Scheidsrechters

6 oktober |  
Afgelopen dinsdag hebben  18 leden met goed gevolg het examen clubscheidsrechter gedaan. Van harte proficiat! Wij gaan jullie na de herfstvakantie indelen op wedstrijden met begeleiding door ervaren scheidsrechters.

De scheidsrechterscommissie Edwin & Patrick

 

Lees verder

Nieuws afbeelding

HAAL NET ALS 40 ANDEREN DIT SEIZOEN NOG JE SCHEIDSRECHTERSKAART OP 25 NOVEMBER

Scheidsrechters

30 oktober | Op dinsdag 28 en woensdag 29 oktober waren ruim 60 leden (jeugdspelers en ouders) uitgenodigd om het examen clubscheidsrechter te doen.
Ongeveer 40 van hen zijn ook gekomen. Dat is goed nieuws. Nog beter nieuws is dat alle kandidaten ruim zijn geslaagd!
De club heeft er nu dus in ieder geval weer 40 scheidsrechters bij. Van harte gefeliciteerd!
 
Lees verder

Nieuws afbeelding

29 SEPTEMBER START CURSUS CLUBSCHEIDSRECHTER

Scheidsrechters

12 september | Binnenkort gaan we weer van start met een cursus clubscheidsrechter. Deze cursus is in eerste instantie gericht op de jeugdspelers vanaf (bijna) 15 jaar en senioren die nog geen kaart hebben. Daarnaast is iedere geïnteresseerde welkom die wat meer van de spelregels wil weten en ook overweegt om misschien te gaan fluiten, bv bij zijn/haar eigen kind(eren).
Lees verder

Nieuws afbeelding

DIRECT INGAANDE SPELREGELWIJZIGING

Scheidsrechters

19 februari | Met ingang van 17 februari 2016 is de volgende wijziging van kracht:
 
"Een aanvallende vrije slag binnen het 23-metergebied…: De bal mag niet de cirkel in gespeeld worden voordat de bal vijf meter heeft gerold of voor deze is aangeraakt door een speler van de verdedigende partij."
 
Lees verder

Nieuws afbeelding

47 GESLAAGDEN VOOR SCHEIDSRECHTERSEXAMEN!

Scheidsrechters

18 oktober | Op woensdag 16 en donderdag 17 oktober hebben ongeveer 50 cursisten, jeugdleden en ouders/volwassenen, het examen clubscheidsrechter gedaan. Zij hadden een maand de tijd om via een digitale cursus op hun eigen computer de cursus online te volgen. Het resultaat was fantastisch! Slechts 1 cursist had te veel fouten om te slagen, de overige 47 deelnemers zijn geslaagd!  Ik feliciteer
Lees verder

Nieuws afbeelding

HELD IN HET VELD

Scheidsrechters

13 juni | Tijdens de jaarlijkse Trimhockeyslotavond, zijn dit jaar ipv de trimhockeyster en -hockeyer van het jaar, scheidsrechters van het jaar gehuldigd! Naast Maarten van Hoorn en Susan van Agten (foto) zijn Eef Gorter en Jan van Haren uitgeroepen tot "Held in het veld" voor hun wekelijkse bijdrage aan goede arbitrage. Natuurlijk door het fluiten van wedstrijden, maar ook door het indelen ervan
Lees verder

Nieuws afbeelding

Voor jonge scheidsrechters: Special Edition BDO Young Umpire Challenge

Scheidsrechters

13 maart | Special Edition BDO Young Umpire Challenge Dit jaar vindt op zaterdag 13 juni 2009 alweer de 5e editie van de Young Umpire Challenge op hockeyclub Gooische plaats. Een mooie gelegenheid om dit lustrum op een bijzondere manier met jonge enthousiaste scheidsrechters te vieren.

Wat maakt deze editie nu speciaal?

Lees verder

EEN NIEUW SEIZOEN; EEN NIEUWE SPELREGEL

Scheidsrechters

28 augustus | Het seizoen 2013-2014 brengt 1 spelregelwijziging met zich mee:
Bij een tijdstraf voor een teambegeleider geldt vanaf het nieuwe seizoen dat het betrokken elftal met een speler minder speelt gedurende de straftijd voor de teambegeleider. De aanvoerder wijst een speler aan die het veld moet verlaten. Deze speler mag overigens gewoon wisselen gedurende de straftijd zolang het elftal maar
Lees verder

Nieuws afbeelding

ALLE DEELNEMERS SCHEIDSRECHTERSCURSUS GESLAAGD!

Scheidsrechters

5 februari | Op woensdag 28 januari deden de 13 deelnemers aan de scheidsrechterscursus van januari 2009 examen. En: allemaal geslaagd!
Zelfs uw eigen scheidsrechterscommissaris, die de cursus qualitate qua bijgewoond heeft, heeft het examen met goed gevolg afgelegd.
Vanaf nu is onze club dus weer een nieuwe, frisse en enthousiaste groep scheidsrechters rijker.
Ik wil hierbij:
Lees verder

HERINNERING SCHEIDSRECHTERCURSUS

Scheidsrechters

7 januari | De cursus is op de volgende woensdagavonden 7, 14 , 21 en 28 januari 2009 van 19 uur tot 21 uur in het clubhuis. Het examen is op 28 januari van 19 tot 21 uur.
DE VOLGENDE PERSONER ZIEN WE GRAAG OP DE CURSUS:
Jildou Douma
Cherise Bastiaans
Petra de Vlieger
Loeki Hilhorst
Tom de Haan
Tim Hesp
Pip van Bremen
Folker Krijgsman
Floris Maidman
Lees verder

EXPERIMENT "EIGEN DOELPUNT" PER 1 FEBRUARI 2014 AFGESCHAFT

Scheidsrechters

3 december | PERSBERICHT VAN DE KNHB:
"Op 25 november jl. heeft de Internationale Hockey Federatie (FIH) haar leden geïnformeerd dat met ingang van 1 februari 2014 het experiment met het ‘eigen doelpunt’ niet langer zal worden toegepast. Dit betekent dat ook tijdens de aankomende Rabobank Hockey World Cup 2014, die van 31 mei tot en met 15 juni 2014 in Den Haag zal
Lees verder

Nieuws afbeelding

Opleiding tot bondsscheidsrechter

Scheidsrechters

15 december | Het district Noord Holland start op 16 februari 2010 een cursus voor bondsscheidsrechter. Meld je aan als je dit wat lijkt (zie verder bijlage).
Lees verder

Lees hier de nieuwe spelregels

Scheidsrechters

26 augustus | Beste scheidsrechters en spelers, het nieuwe seizoen staat voor de deur en zoals gebruikelijk horen daar weer nieuwe spelregels bij. Zo kan een verdediger een eigen doelpunt maken en mag een spelhervatting meteen (veilig en dus met een push, flick of scoop) omhoog gespeeld worden. In de bijlage vind je naast de wijzigingen ook tips voor het fluiten van wedstrijden. Ook staat er een nieuw
Lees verder

Nieuws afbeelding

Contact

Adres
Ruwelspad 3,
1391JA Abcoude
0294-284070

Postadres
Postbus 107,
1390AC Abcoude

Bank gegevens
Bankrekening :
NL19ABNA0587009977 Contributierekening :
NL98ABNA0587037849