headerfoto headerfoto
 
Redactie

HOE WORD IK EEN TOPSUPPORTER

Nieuws afbeelding 9 oktober 2013

De maand oktober 2013 staat bij HV Abcoude in het teken van sportiviteit en respect. Elke week belichten we een ander thema, waarbij deze week aandacht voor ‘hoe word ik een topsupporter’.

Week 41:  Hoe word ik een topsupporter?!

Natuurlijk kom je graag regelmatig kijken en aanmoedigen. Want een beetje betrokkenheid en interesse in je kroost, ook (en misschien juist) als het pubers zijn, doet veel goed. Heb je gelijk iets om aan tafel over na te praten en bovendien is het nog gezellig ook met de andere ouders langs de lijn.

Om voor iedereen het maximale eruit te halen vermelden we hieronder graag vijf tips van kinderpsycholoog en J/M coach Tischa Neve. Vanzelfsprekend gelden ze onverkort voor supporters bij wedstrijden van alle leeftijden. Doe er je voordeel mee!

1. Plezier gaat voor presteren!
In plaats van ‘heb je gewonnen?’ en ‘heb je gescoord?’ kun je ook vragen: ‘was het leuk?’ en ‘hoe ging het?’ Zo haal je de nadruk van het presteren af en leer je kinderen dat plezier voorop staat. Vanuit plezier voor een sport gaat een kind presteren naar kunnen.

2. Moedig aan, maar coach niet mee
Aanwijzingen geven is verwarrend en afleidend. Hoe goed bedoeld ook, als ouder je kind vanaf de kant coachen en vertellen wat hij moet doen is geen goed idee. Als er een coach is, maakt die afspraken met het team en die kunnen anders zijn dan dat wat jij roept. Daarnaast kan het je kind uit zijn spel halen of ervoor zorgen dat hij zijn zelfvertrouwen kwijtraakt. Zeker als dat wat je roept negatief is…

3. Moedig alle kinderen aan, niet alleen die van jezelf!
Niet alle ouders zijn erbij of kunnen erbij zijn. Als iedereen die er staat het hele team aanmoedigt, is dat wel zo leuk voor allemaal.

4. Geef zelf het goede voorbeeld
Houd je mond tegen de scheidsrechter. Soms moeilijk maar echt een must: bemoei je niet met de arbitrage! Soms zit het mee en soms zit het tegen, dat hoort bij de sport en wij zijn er om onze kinderen te laten zien en zo te leren dat een scheidsrechter zijn best doet en dat we daar met respect mee om moeten gaan.

5. Laat je kind zijn of haar sport zelf beleven
Zelf het 1e team nooit gehaald en is nu je missie dat je kind het wel haalt? Of wil je dolgraag dat de sporttalenten van je kind tot uiting komen? Allemaal heel logisch en prima zolang je die wensen en ambities voor jezelf houdt. Laat je kind zelf aangeven en de leiding nemen in hoe intensief en hoog het wil sporten. Dan beleeft het echt plezier aan zijn sport!

 Gerelateerde nieuwsberichten

Maak kennis met onze trainers

Contact

Adres
Ruwelspad 3,
1391JA Abcoude
0294-284070

Postadres
Postbus 107,
1390AC Abcoude

Bank gegevens
Bankrekening :
NL19ABNA0587009977 Contributierekening :
NL98ABNA0587037849