headerfoto headerfoto
 
zaalhockeycommissie

Informatie zaalhockey 2022-2023

Nieuws afbeelding 28 september 2022

Hoewel iedereen nog maar net weer lekker buiten aan het hockeyen is, zijn we achter de schermen alweer druk bezig met de voorbereidingen voor het zaalhockeyseizoen. Zaalhockey is heel leuk én leerzaam én we trainen en spelen dit jaar weer onze thuiswedstrijden in de zaal in Gaasperdam en in Sporthuis Abcoude. Voor deelname aan de zaalcompetitie en -trainingen wordt een zaalcontributie gevraagd. Lees hieronder alles wat je kan verwachten m.b.t. zaalhockey.

 

TRAININGEN VAN VELD NAAR ZAAL

 • Week 47 zijn de laatste veldtrainingen.
 • Week 48 starten de zaaltrainingen.
 • In de kerstvakantie is er géén training.
 • In de eerste week van januari 2023 wordt er -waarschijnlijk - wel een zaalactiviteit aangeboden.
 • De Funkey, Benjamins en o8 (F) spelen geen zaalhockey(competitie) en zijn de winterperiode vrij. De laatste (veld)training is in week 47. Begin maart starten zij weer op het veld.

TRAINGINSSCHEMA

Begin november zal het trainingsschema (incl. keepers) bekend gemaakt worden op de website. Er wordt naar gestreefd om de trainingsdagen op het veld gelijk te houden in de zaal. Dit is niet altijd mogelijk, omdat we afhankelijk zijn van de beschikbare uren van de zalen. De jongste jeugd zal in Sporthuis Abcoude trainen, de oudere jeugd in Gaasperdam.

OEFENEN IN DE ZAAL

De laatste zondag in november en het eerste weekend van december wordt er al geoefend in de zaal (training en/of onderlinge wedstrijden) om voorbereid de competitie te kunnen starten.  

 

BEKENDMAKING TEAMINDELING ZAAL

Begin november zal de teamindeling voor de zaal bekend gemaakt worden op de website. De veldteams zijn in sommige gevallen te groot voor de zaal en daarom worden er soms kleinere teams gemaakt en spelers uit verschillende teams samengevoegd. Het kan daarom zijn dat je niet in hetzelfde team zit in de zaal als op het veld. 

 

COMPETITIE DATA 
Elke team speelt 2 (korte) wedstrijden per wedstrijddag. In totaal bestaat een zaalseizoen uit 5 wedstrijddagen. De wedstrijddagen vinden plaats in onderstaande weekeinden. De definitieve indeling volgt eind november via de KNHB op hockey.nl en daarna via de HVA app.

 

December        10/11, 17/18

Januari             07/08, 14/15, 21/22, 28/29

Februari           04/05, 11/12, 18/19

 • De Jongste Jeugd zal in beginsel op de zaterdag hun wedstrijden spelen. Indien er in een regio onvoldoende halcapaciteit beschikbaar is op de zaterdag zal er uitgeweken worden naar de zondagochtend.
 • De O18-, O16- en O14-jeugd wordt zowel op zaterdag als op zondag ingepland.
 • Bij O12-jeugd wordt ernaar gestreefd zoveel mogelijk wedstrijden op de zondag (waar mogelijk in de ochtend) te plannen. Dit in verband met de vele open dagen van middelbare scholen op de zaterdagen.

INFORMATIEAVONDEN ZAALBEGELEIDING

Elke team heeft een zaalteammanager, zaalcoach, zaalassistentcoach en scheidsrechters nodig. Geef deze personen tijdig door aan je categorieleider.   

In november zullen er verschillende informatieavonden georganiseerd worden voor zaalteammanagers, zaalteamcoaches en zaalteamscheidsrechters. Het is verplicht om per team met tenminste 2 begeleiders aanwezig te zijn. 

Zaalcoaches: Er wordt aandacht besteed aan de verschillen in tactiek, techniek en spelregels ten opzichte van het veld. 

Zaalscheidsrechters en Zaalteammanagers: Er zal aandacht worden besteed aan het maken van een zaalplanning, taken behorend bij zaalwedstrijden en de zaalspelregels. 

 

Dinsdag 22 november: 

19.30 - 20.30 alle zaalscheidsrechters

Onderleiding van Edwin

 

Dinsdag 22 november: 

20.30 - 21.30 alle zaalteammanagers

Onderleiding van Edwin

    

Woensdag 23 november: 

19.30 - 22.00 zaalcoaches o12-o18 (ABCD) - teams

Onderleiding van Oliver + Gastpreker Sven van der Most

 

Woensdag 30 november: 

19.30 - 20.30 zaalcoaches o10 (E8) - teams

Onderleiding van Hans

 

O9-TEAMS (E6)

De o9-teams (E6) spelen geen zaalcompetitie. Wel mogen zij begin december meedoen aan het beroemde Mak Edel zaalhockeytoernooi in Amsterdam. Datum volgt via de KNHB. Voorafgaand aan het toernooi worden enkele trainingen ingepland.

    

ZAALCONTRIBUTIE

De contributie voor het zaalhockey is te vinden op onze website.

 

ZAALHOCKEYSPULLEN

Wat heb je nodig om te zaalhockeyen?

 • Zaalhockeyhandschoen is verplicht vanaf de o12-jeugd (D) en ouder
 • Zaalhockeyschoenen (of schone zaalschoenen: geen zwarte zolen)
 • Zaalhockeystick
 • Bitje
 • Scheenbeschermers

ZAALHOCKEY UITLEG EN SPELREGELS

Kan je niet wachten en wil je graag al iets meer weten over zaalhockey kijk dan op de site van de KNHB

 

ZUINIG OP DE ZALEN

Wij zijn als HV Abcoude blij dat we dit zaalseizoen gebruik kunnen maken van Sporthal Gaasperdam én het Sporthuis Abcoude. Het is voor ons belangrijk dat we er met z’n allen voor zorgen dat we deze zalen netjes houden! Daarom het volgende:

 1. Er mogen GEEN gewone schoenen in de zaal. Alleen binnen (gym) schoenen. Graag meteen alle straatspullen bij binnenkomst in de kleedkamer leggen.
 2. Iedereen moet VOORZICHTIG de balken op de vloer neerleggen. Dus kleine kinderen kunnen dit niet doen. 
 3. Bij de jongere teams helpen de ouders VOOR en NA de training met het OPRUIMEN van de BALKEN. 
 4. Het laatste team dat aanwezig is controleert altijd even of de kleedkamers er netjes uitzien; ROTZOOI in de vuilnisbak etc.
 5. Het gebruik van SPECIALE zaalhoezen om de legguards en zaalriempjes voor de klompen is verplicht voor alle teams behalve de E-jeugd.
 6. Let op: het adres van de zaal Gaasperdam is anders dan het navigatieadres. Navigatieadres: Parkhof 100, Amsterdam.

ZAALKEEPERS

De keepers in de zaal gebruiken zoveel mogelijk de keepersspullen van hetzelfde veldteam. Waar nodig zal een nieuwe keeperstas gemaakt worden. Het gebruik van speciale zaalhoezen om de legguards en zaalriempjes voor de klompen is verplicht voor alle teams behalve de E-jeugd!  

De hoezen en riempjes worden voor de start van het zaalseizoen in de locker van alle teams gelegd. Deze spullen mogen na het zaalseizoen gewoon in de keeperstas of in de locker blijven en zullen er door de materiaalcommissie weer uitgehaald worden. Voor de extra gevormde teams zal een aparte keeperstas beschikbaar worden gesteld. 

 

Zorg ervoor dat je deze al thuis op de legguards en klompen doet zodat je zeker weet dat het allemaal goed past. Bij problemen of als je hierbij hulp nodig hebt dan svp even (bijtijds) een mailtje naar [email protected]

 

ZAALDIENST

Bij elke thuis competitiedag worden teams gevraagd op twee personen te leveren voor de zaaldienst. Lees in dit document wat er dan van je verwacht wordt.

 

VRAGEN

Heb je vragen over je team neem dan contact op met de categorieleider. Heb je nu al specifieke vragen over het zaalhockey dan kan je een mail sturen naar [email protected].

 

 Bijlage

Contact

Adres
Ruwelspad 3,
1391JA Abcoude
0294-284070

Postadres
Postbus 107,
1390AC Abcoude

Bank gegevens
Bankrekening :
NL19ABNA0587009977 Contributierekening :
NL98ABNA0587037849