headerfoto headerfoto
 
Sportiviteit en respect

Sportieve blauwe kaarten voor (jongste) jeugd

Nieuws afbeelding 11 september 2020

Dat er af en toe een gele of rode kaart wordt uitgedeeld tijdens een hockeywedstrijd maken we wel eens mee; en daar zijn we dan niet trots op. Daarom introduceert HVA voor de jongste jeugd vanaf 5 september de BLAUWE KAART, een kaart om wél trots op te zijn. 

Wat is de BLAUWE KAART?

De BLAUWE KAART is een initiatief van de KNHB. Omdat wij op HVA sportiviteit en respect hoog in het vaandel hebben staan, omarmen wij dit initiatief.  

Het idee van de BLAUWE KAART is dat spelers elkaar na iedere wedstrijd een compliment geven. We vragen alle jeugdteams na een thuiswedstrijd aan het bezoekend team een BLAUWE KAART te geven, met op de achterkant geschreven waarom het bezoekend team zo sportief was. 

Zo willen we spelers, begeleiders en supporters na de wedstrijd terug laten kijken op wat goed ging en positief is. Een mooie aanvulling op Shake Hands (het geven van een hand voorafgaand aan de wedstrijd en het even samen zitten na de wedstrijd wat nu met corona natuurlijk niet gedaan kan worden). Het vergroot het plezier en de sfeer rondom de hockeywedstrijd. 

 Hoe werkt de BLAUWE KAART?

  1. Elk jeugdteam ontvangt bij iedere thuiswedstrijd van de wedstrijddienst een BLAUWE KAART, of kunnen deze ophalen in het clubhuis. 
  2. Na elke wedstrijd schrijft een speler van het HVA team met behulp van zijn coach of teammanager op de achterkant van de BLAUWE KAART wat er leuk/ positief/ sportief was aan het spel of gedrag van de tegenstander.
  3. De teammanager of coach van het team maakt vervolgens een foto van de kaart met het compliment en mailt deze naar [email protected]. Leuk als je hem ook in je team app zet!
  4. Tenslotte geeft een van de spelers van het HVA team de BLAUWE KAART aan een speler van de tegenstander. 

Uit alle ingezonden foto’s met complimenten zal aan het eind van het jaar het mooiste compliment worden gekozen voor een speciale prijs.

We zijn heel benieuwd naar de foto’s van de complimenten aan jullie tegenstanders. 
Veel plezier ermee!

Sportieve groet,
Commissie Sportiviteit & Respect,Contact

Adres
Ruwelspad 3,
1391JA Abcoude
0294-284070

Postadres
Postbus 107,
1390AC Abcoude

Bank gegevens
Bankrekening :
NL19ABNA0587009977 Contributierekening :
NL98ABNA0587037849