headerfoto headerfoto
 
Verslag

Noordwijk H1 – Abcoude H1 4-5

Nieuws afbeelding 18 september 2018

Na het ietwat teleurstellende gelijkspel tegen Westerpark, gingen onze Abcoudse mannen op zoek naar de eerste drie punten van het seizoen. Onze mannen gingen dit uit in Noordwijk proberen te bewerkstelligen. Vorig jaar werd tweemaal tegen Noordwijk geoefend en onze mannen waren dus goed bekend met de tegenstander.


 

Onze mannen kwamen vlammend uit de startblokken. Binnen de vijf minuten werd de eerste strafcorner behaald, hoewel deze onterecht gegeven was. In de rebound van de corner tenniste Christiaan van der Velde de 0-1 voor Abcoude binnen. Vervolgens wist Noordwijk toe te slaan. Waarbij de eerste strafcorner nog gekraakt werd, werd de tweede strafcorner wel benut: 1-1. Het begin was aantrekkelijk en onze Abcoudse helden lieten zeer goed hockey zien en in de rest van de eerste helft toonde Abcoude zijn dominantie. Kort na de 1-1, zette Lucas Conijn Abcoude op een 1-2 voorsprong vanuit de strafcorner. Vervolgens sloeg Pim Bloemendal toe vanuit een strafcorner voor de 1-3 voor onze Abcoudenaren. Abcoude bleef druk zetten en bleef vooral strafcorners halen. Lucas Conijn kon de 1-4 ook op het scorebord zetten, nadat hij een strafbal had benut. Een strafbal die werd verdiend door Pim Bloemendal, wiens strafcorner onreglementair werd geblokt door de Noordwijkse lijnstopper. Onze mannen hadden de touwtjes stevig in handen en gingen rusten met een 1-4 voorsprong.


 

Na de zeer goed eerste helft probeerden onze mannen door te pakken. Dit leek goed te lukken toen Pim Bloemendal vanuit de strafcorner de 1-5 op het bord zette. De drie punten leken in de tas te zitten, maar niets was minder waar. Waarbij Abcoude verzaakte meer doelpunten te maken vanuit het veldspel, deed Noordwijk iets terug. Via een goede strafcorner variant wisten zij de 2-5 te maken. Vervolgens na slordig balverlies op het Abcoudse middenveld, rondde Noordwijk de counter zeer effectief af voor de 3-5. Daarna begon het te stormen voor het Abcoudse doel. Noordwijk rook bloed en onze mannen hadden moeite om het hoofd koel te houden. Meerdere Noordwijkse strafcorners werden behaald, maar troffen geen doel. Na een persoonlijke fout in de eigen Abcoudse cirkel, wist een Noordwijkse aanvaller de bal zeer knap vanuit een onmogelijke hoek achter Hans Teunisse te werken. Echter kwam dit doelpunt te laat, waardoor de Abcoudse mannen met 4-5 wisten te winnen. Een overwinning waarbij de Abcoudse helden het zichzelf vooral zeer moeilijk maakten.


 

Na de eerste drie punten van het seizoen, willen onze Abcoudse mannen volgende week thuis tegen Purmerend doorpakken en weer drie punten ophalen. Daarbij kunnen zij de steun van het fantastische publiek erg gebruiken. Wij hopen jullie allemaal volgende week te zien op het Sportpark de Hollandse kade te Abcoude om 14:45.

Contact

Adres
Ruwelspad 3,
1391JA Abcoude
0294-284070

Postadres
Postbus 107,
1390AC Abcoude

Bank gegevens
Bankrekening :
NL19ABNA0587009977 Contributierekening :
NL98ABNA0587037849