Invalbeleid HV Abcoude

Nieuws afbeelding 26 september 2022 Meespelen en invallen is aan regels van de KNHB gebonden. Het doel van deze regels is en blijft het nastreven van een eerlijk competitieverloop, het vergroten van het spelplezier en het voorkomen van invallers regelen met als doel een team te "versterken”.

Er is een hulpmiddel om te kijken of een invaller aan de invalregels voldoet op basis van leeftijd- en niveaubepaling. De KNHB heeft hiervoor een tabel opgesteld:

Maar hoe doen wij dit op HV Abcoude?

Wij vragen jullie om de regels van de KNHB goed te lezen. Niet alleen leeftijd, maar ook de klasse is dus bepalend voor wie er in welk team mag invallen.

Daarnaast willen we de volgende afspraken maken:

1. Er is sprake van onderling overleg tussen coaches of managers, spelers worden niet direct benaderd.
  2. De invallers (ook doelverdedigers) voelen zich prettig bij de invalbeurt.
  3. De coaches en managers van beide teams zijn van tevoren op de hoogte van de invalbeurt, mocht er worden afgestemd om in te vallen.
  4. Bij onduidelijkheden of moeilijkheden qua conflicterende speeltijden wordt de categorieleiding en TM betrokken.
  5. Als het ernaar uitziet dat er te weinig spelers zijn, roep tijdig de hulp van de categorieleiding in. Dat voorkomt het afzeggen van wedstrijden.
  6. Wedstrijden worden pas na overleg met TM, categorieleiding en wedstrijdsecretariaat, door het wedstrijdsecretariaat afgezegd.