Hierbij wat handige informatie voor de ouders van de jongste jeugd teams, die voor het eerst met een team competitie gaan spelen.

Als je net lid bent geworden van onze club kan je niet zonder de HV Abcoude-app! In de app vind je alle informatie die je nodig hebt over de club, jouw eigen team of het team van je kinderen. Na het updaten/downloaden moet je inloggen, daar heb je je lidnummer voor nodig. Om meerdere familieleden in de app te kunnen zien is het belangrijk dat je woonadres en mailadres goed in onze administratie zijn verwerkt. Vragen hierover? Mail dan naar [email protected].

·Wedstrijden (met mogelijkheid aan- en afmelden)

·Clubagenda

·Laatste nieuws

·Veldindeling (handig als je wedstrijddienst hebt)

·Etc

Allereerst: de teams die spelen zetten zelf de velden uit en ruimen de pionnen na de wedstrijd weer op. Op de begane grond van het clubhuis liggen links direct bij de ingang de pionnen. Na de wedstrijd graag weer terugleggen op deze plek.

Daarnaast per leeftijdscategorie een korte omschrijving:

Onder 8 (voorheen F)

Jullie spelen 3 tegen 3 op een klein veld met 3 goals, zonder keeper. Speeltijd is 2x 20 minuten met een pauze van +- 5 minuten. Zie bijlage O8 voor uitgebreide regels.

Onder 9 (voorheen E6)

Jullie spelen 6 tegen 6 inclusief keeper. Dus 5 veldspelers en 1 keeper. Anders dan vorig jaar is de lange zijde van het veld nu de zijlijn, zie bijlage. In overleg met Edwin (hoofd arbitrage) is afgesproken om de doellijn op de middenlijn te zetten in plaats van vlak daarvoor. Wij zorgen ervoor dat het kwart veld dat aansluit vrij blijft, dat het zwarte lage doel op het 3e deel van het veld kan worden geplaatst. Dit scheelt pionnen plaatsen en is de middenlijn gelijk aan de 23 meter lijn. Het veld is dus niet 43 meter lang maar 45 meter (half veld). Zie bijlage voor omschrijving veld. Jullie spelen 2x 25 minuten met tussendoor ongeveer 5 minuten rust. Een doelpunt telt alleen als de bal op de plank terecht komt en niet hoger is geweest dan de plank. Zie bijlage O9 voor uitgebreide regels

Onder 10 (voorheen E8)

Naar mijn weten is er niets veranderd aan de spelregels voor de Onder 10 jeugd. Jullie spelen op een half veld over de breedte van het veld, gebruiken een veld doel als doel, waarbij de bal in iedere situatie onder plank hoogte moet worden gespeeld (in het net = geen doelpunt). Zie bijlage Onder 10 voor uitgebreide omschrijving regels. Jullie spelen 2X30 minuten met 5 minuten rust. Zie bijlage O10 voor uitgebreide regels

Op tijd starten

Zorg ervoor dat jullie om 9:00 starten in verband met het programma dat volgt. De meeste wedstrijden vinden plaats op waterveld, waar ook op stipte vaste tijden bondswedstrijden worden gespeeld. Uitloop van speeltijd is hierdoor meestal niet mogelijk, en de teams die starten aan de volgende wedstrijd willen ook graag nog inspelen.

Het weer is bijna nooit een reden om een wedstrijd niet door te laten gaan. Een aantal uitzonderingen:

- het vriest en de velden zijn afgekeurd.

- het veld staat helemaal blank

- er is onweer in de buurt. In dit geval moet het veld direct worden ontruimd

Als er een wedstrijd is afgelast wordt dat als eerste op de website aangegeven, ook bij uit-clubs.

Voor meer informatie en achtergrond rondom de regels en achtergrond van spelregels zie deze link.

Afspraken bij ons op de club en bij andere clubs ;-)

Hier lees je alles over de afspraken die wij met elkaar gemaakt hebben op de club, maar die ook bij andere clubs gelden. Voor de ouders die langs de lijn staan hierbij een leuk item vanuit het jeugdjournaal met een aantal tips.

Coachavond woensdag 6 september

Voor de coaches van de jongste jeugd (en geïnteresseerde ouders) is er op woensdag 6 september om 19:30 uur een coach avond waarin alle vragen kunnen worden beantwoord.

Heel veel plezier met de eerste wedstrijden!