headerfoto headerfoto
 
Technische Commissie

INDELINGSPROCEDURE SEIZOEN 2023-2024

Nieuws afbeelding 28 mei 2023

Hieronder vindt u de indelingsprocedure van HV Abcoude voor het komende seizoen 2023 - 2024.

Ook voor het komende hockeyseizoen wil HV Abcoude een zo zorgvuldig mogelijk en een kwalitatief onderbouwde indelingsprocedure hanteren voor de categorieën JMO14-18. Voor de JMO8-O9-O10-O12 worden teams samengesteld.

Ook dit jaar zijn er géén selectietrainingen voor een gehele categorie. We hebben een professionele technische staf die de spelers gedurende het gehele seizoen volgt tijdens de trainingen. Dit, samen met de input van de coaches (de zogenaamde TIPS), geeft een voldoende duidelijk beeld van de vaardigheden en motivatie van de spelers. Wel zijn er voor de 1e teams enkele open trainingen (zie hierna).

Om een zo zuiver mogelijke beoordeling te krijgen, worden de spelers op een groot aantal punten beoordeeld. Hieronder een uitleg van de procedure voor het seizoen 2023-2024.

Indeling en selectie vindt plaats op basis van de prestaties in het voorgaande seizoen. Hierbij wordt beoordeeld op TME (Talent, Motivatie en Ego):

  • Talent: hockey vaardigheid (technisch en tactisch) en de ontwikkelingskansen.
  • Motivatie: wat de speler in gedrag laat zien (hard werken tijdens de training en in de wedstrijd, open staan voor feedback, ontwikkelen)
  • Ego: doet de speler het voor zichzelf of kan de speler meedoen als onderdeel van een team en daarbinnen functioneren (zichzelf kan zijn samen met anderen).
Een deel van de beoordeling wordt verzameld via de TIPS (Techniek, Inzicht, Persoonlijkheid en Snelheid). Coaches en trainers wordt twee keer per seizoen gevraagd een beoordeling te geven van de techniek, tactiek, motivatie en fysieke vaardigheden van de spelers. De groei die elk kind op basis van deze kenmerken maakt, is een belangrijke informatiebron. Ook wordt de informatie uit de TIPS door de trainers en coaches worden toegelicht en onderbouwd tijdens een "tafeltjesavond” met de categorieleider. De tafeltjesavond wordt komende weken ingepland door categorieleider en technische managers.

De ‘TME’ van de technische staf wordt gecombineerd met de ‘TIPS’ van de coaches tot een eerste indeling door het technisch hart in nauw overleg met de technische commissie en categorieleiders.

Open training
Na de afsluiting van het huidige veldseizoen zullen er voor de 1e teams voor de O14-16 en 18 (ABC jeugd) nog een paar open trainingen zijn. Spelers die momenteel in een 1e team spelen zijn hier automatisch voor aangemeld maar ook als je in een ander team speelt ben je van harte welkom om je aan te melden! Dat kan je door vóór 1 juni te mailen naar [email protected].

Deze open trainingen zijn bedoeld als middenweg tussen selectietrainingen en een indeling louter op basis van het beeld van het afgelopen seizoen. Dit beeld (o.b.v. de input van trainers en coaches) vormt nog steeds het fundament van de indeling. Maar zo is er een beter beeld te krijgen welke spelers de grootste aanvulling in een groep zijn.

Selectietrainingen kunnen onnodig veel stress geven en er zijn ook genoeg spelers die tevreden zijn met een team/ spelers waarin ze nu spelen en hier helemaal geen behoefte aan hebben. Toch willen we heel duidelijk benadrukken dat deze open trainingen juist ook bedoel zijn voor spelers buiten de huidige 1e teams en dat zij van harte welkom zijn!

De resultaten van deze trainingen zullen worden meegenomen bij de teamindeling.

Dit is het schema:
  • JO18-1 (tweede jaars B + eerste jaars A) – maandag 5 Juni 2023 + donderdag 8 Juni 2023
  • JO16-1 (tweede jaars C + eerste jaars B) – maandag 12 Juni 2023 + donderdag 15 Juni 2023
  • JO14-1 (tweede jaars D + eerste jaars C) - maandag 12 Juni 2023 + donderdag 15 Juni 2023
  • MO18-1 (tweede jaars B + eerste jaars A) - maandag 12 Juni 2023 + donderdag 15 Juni 2023
  • MO16-1 (tweede jaars C + eerste jaars B) - dinsdag 13 Juni 2023 +vrijdag 16 Juni 2023
  • MO14-1 (tweede jaars D + eerste jaars C) - dinsdag 13 Juni 2023 + vrijdag 16 Juni 2023.
Wij weten dat de Paulus kinderen van maandag 12 t/m 14 juni op lustrumkamp zijn en dus mogelijk maar aan 1 training kunnen deelnemen.

Nieuwe indeling
Op basis van de bevindingen wordt de nieuwe indeling gemaakt door het technisch hart, bestaande uit de technisch managers Oliver en Hans, in nauw overleg met de technische commissie en de categorieleiders.

Let wel, deze indeling kan tot de herfstvakantie een tijdelijke indeling zijn. Als gedurende de eerste weken blijkt dat er sprake is geweest van een procedurefout of een foutieve analyse van de gegevens kan er, bij extreem hoge uitzondering, gecorrigeerd worden door het technisch hart -samen met de categorieleiders.

Indeling per categorie
JM O14-18 -categorie:
Voor alle categorieën geldt: 1e teams worden op sterkte ingedeeld, bij de verdere teams kan soms ook rekening worden gehouden met sociale aspecten. "Je hockeyt met je team en je gaat naar school met je klas”.

JM O8-O9-O10-O12 -categorie:
De JM O10-O12 worden ingedeeld beleving, beweging en aanwezige techniek.
De JM O9 worden ingedeeld op beleving, inzet en hockeyenthousiasme.
JM O8 - categorie: de teams spelen drietal en worden aan het begin van het seizoen ingedeeld op geboortedatum. Het kan zijn dat na de Kerstvakantie een herindeling plaatsvindt en dat kinderen die daaraantoe zijn zestal gaan spelen.

Bezwaren en of vragen over de selectie?
Het lezen van deze procedure zal op veel vragen al antwoord geven. Mocht je desondanks vragen hebben over de teamindeling, dan lichten we die graag toe.

De definitieve teamindeling zal in het weekend van 17 of 18 juni gepubliceerd worden.

Veel plezier met de laatste trainingen.

Met sportieve groet,

TC Bestuur HVA
Hiske Helleman & Jop Ringeling

Technisch Manager HVA
Oliver Onions
Hans Oostindie


Contact

Adres
Ruwelspad 3,
1391JA Abcoude
0294-284070

Postadres
Postbus 107,
1390AC Abcoude

Bank gegevens
Bankrekening :
NL19ABNA0587009977 Contributierekening :
NL98ABNA0587037849