headerfoto headerfoto
 
Vrijwilligerscommissie

LET'S ROLL - TEAM TAKEN EN CLUB TAKEN: WAT GA JIJ DOEN?

Nieuws afbeelding 14 juni 2023

Een club als die van ons is gebouwd op vrijwilligers. Wij vragen iedere ouder en ieder lid om een steentje bij te dragen. Want zonder vrijwilligers kan er niet gehockeyd worden. Als vrijwilliger leer je iedereen snel kennen en maak je de club beter en leuker voor jezelf en de kinderen. Het is ook jouw club. Jij helpt toch ook mee? 

 

Als je vragen hebt over een functie of je wilt je aanmelden stuur dan een mailtje onze vrijwilligerscommissie: [email protected].

 

Vacatures club

 

Vacature barplanner

Als barplanner ben je verantwoordelijk voor het inplannen van de bardiensten en de wedstrijddiensten. Dat gebeurt in het backoffice systeem van de club LISA en gaat daarna bijna alles automatisch. Deze klus is in je eigen tijd in te delen en superbelangrijk voor de club! Hou jij van plannen en organiseren? In je eigen tijd? Meld je nu aan!

 

Vacature barcommissie

Altijd al je eigen bar willen runnen? Dat kan bij onze club. Meedenken hoe we van HV Abcoude de gezelligste clubkroeg maken of gewoon heerlijke cappuccino zetten en biertjes tappen. Sluit je aan bij de barcommissie en jij bent een halve dag per maand dé barman/vrouw van HV Abcoude. Natuurlijk word je geholpen door alle ouders met bardienst. Aanmelden met z’n tweeën kan ook. Meld je nu aan!

 

Vacature barista

Hou jij ook zo van goede koffie? Wij hebben op de club de luxe van een super professionele koffiemachine. Meld je nu aan als barista en volg gratis een baristacursus! Daarna help je de club door 2 uur per maand een baristadienst te draaien en de gasten van de club zo te voorzien van de lekkerste koffie, thee en snacks.


Vacature activiteitencommissie

Sinterklaas, schoolhockeytoernooi, E-toernooi, Familietoernooi eigenlijk alle grote evenementen van de club worden georganiseerd door deze commissie. Druk is het dus met pieken en dalen. Draaiboeken liggen klaar, want deze events vinden elk jaar plaats, maar vind jij het leuk om hier een originele bijdrage aan te leveren? En vind je het fijn om af en toe de handen uit de mouwen te steken? Meld je nu aan!

 

Vacature sportiviteit en respect commissie

Essentieel voor onze club met bijna 800 leden is dat iedereen snapt en weet wat onze cultuur is, hoe wel met elkaar omgaan en wat daarbij komt kijken. Deze commissie kijkt kritisch naar hoe het hiermee staat en stuurt bij waar nodig. Een keer per jaar zetten ze onze belangrijke scheidsrechters in het zonnetje en zo zijn er nog wat projecten te bedenken. Een commissie die zorgt dat iedereen zich thuis en welkom voelt. Meld je nu aan!

 

Vacatures feestcommissie

Altijd tijd voor een (hockey)feestje! Ben jij een initiatiefnemer? Wij zoeken per categorie 2 vrijwilligers die een categoriefeest willen organiseren. Samen eten, disco, bioscoopavond, speurtocht, silent disco, cupcake wedstrijd, playbackshow wees creatief en organiseer iets gaafs op de club voor de (leeftijds)categorie van jouw zoon of dochter. Er is eventueel een draaiboek. Meld je nu aan!


Vacatures jeugdbestuur

Zou het leuk zijn om samen EK/WK hockey- of voetbalwedstrijden te kijken op groot scherm op de club? Of wil jij een clinic organiseren met een echte prof? Heb jij ideeën hoe je de club leuker en beter kan maken voor de jeugd? Of denk jij aan andere dingen die georganiseerd kunnen worden op onze club voor jezelf je hockeyvrienden? Vind jij het leuk om met een toffe groep te helpen bij jeugdevenementen? Zit jij in een BC-team? Meld je dan nu aan voor het jeugdbestuur.

 

Vacature zaalhockeycommissie

Zaalhockey is elke winter weer een feest voor iedereen die meedoet. We zoeken een coördinator zaalhockey, die jaarlijks helpt met de afspraken met de sporthuizen en de KNHB, de teamplanning en trainingsroosters mee helpt maken en de coaches en managers uitlegt wat er nodig is om zaalhockey goed te laten verlopen. Overzichtelijk toch, zo alleen in de winter? Meld je nu aan!

 

Vacature vrijwilligerscommissie

We hopen dat we volgend jaar elkaar allemaal weer mogen zien langs het veld. Vind jij het leuk om te helpen mensen bij de club te betrekken als vrijwilliger? We zoeken nog iemand van de Piusschool en de Ichthus, die zijn/haar netwerk wil inzetten. Wij zijn afkomstig van verschillende scholen en komen als commissie 1x per drie maanden samen om de vrijwilligers te bespreken en kijken wat we voor hen wat kunnen organiseren om het leuker en beter te maken. Meld nu je aan!

 

Vacature kluscommissie

Zo’n groot terrein als waar onze club op ligt vraagt regelmatig om klusjes. Er moeten dingen gerepareerd worden of onderhouden. Of er moet nagedacht worden over aanpassingen en verbeteringen. Heb jij zin om af en toe je handen uit de mouwen te steken? Ben jij handig en een aanpakker? Meld je dan nu aan!


Vacature communicatiecommissie

Er is zoveel te vertellen of uit te leggen over alles wat er gebeurt op onze club! Houd jij van heldere communicatie, vind je het leuk om te schrijven, redigeren, content te maken of campagnes op te zetten? Heb jij ervaring met social media, het werven en binnenhalen van klanten (leden)? Wij komen elke maand bij elkaar om de communicatie van de club te bespreken en verbeteren. Meld je nu aan!

 

Vacature OPA (Oud Papier Abcoude)

Heb je altijd al willen weten hoe het voelt om achter een vuilniswagen te lopen!

Dit is je kans! OPA haalt iedere 2e zaterdag van de maand de helft van de papier containers in het dorp op waarbij de opbrengst naar HVA gaat. Wil jij 3x een zaterdagochtend per jaar helpen? Meld je dan nu aan!


Vacatures team

Een hockeyteam, zeker in het geval van een juniorenteam, is veel meer dan de speler(tje)s alleen. Er is een aantal belangrijke rollen om het team heen, die ervoor zorgen dat het team optimaal kan presteren en alles op rolletjes loopt. Veel van deze rollen worden ingevuld door enthousiaste ouders. De ouders die geen coach, assistent-coach, teammanager of scheidsrechter zijn draaien de bardiensten en terreindiensten.

 

Coach
Onze juniorenteams hebben altijd een coach. Dit is vaak een van de ouders die het leuk vindt om zijn kennis, ideeën en inzichten op een positieve manier over te dragen op de jeugdige spelers. Soms pakken twee ouders dit samen op, zodat ze met elkaar kunnen afstemmen en ook wat flexibeler kunnen zijn in hun rol. Naast het stimuleren en motiveren van het team, bepaalt de coach ook de speltactiek, de teamopstelling en de wissels. Van de coaches wordt verwacht dat zij twee keer per jaar aanwezig zijn bij de coachavonden.

Teammanager
Hoewel niet direct zichtbaar in en om het veld, is de rol van de teammanager zeer bepalend voor het reilen en zeilen van het team. Hij of zij organiseert alles buiten het hockeyveld ten behoeve van het team. Het rijschema, keepersschema, communiceren van de verzameltijd bij uitwedstrijden tot de deelname aan toernooien. De teammanager maakt voor de communicatie gebruik van de LISA HV Abcoude app en een team Whats app groep.


Scheidsrechter
Bij hockey wordt er altijd gefloten door twee scheidsrechters. Zij zorgen voor naleving van de regels, bewaken de veiligheid en zetten aan tot aan Fair Play. Vanaf de junioren levert de thuisspelende vereniging de scheidsrechters; bij de jongste jeugd is het doorgaans een ouder uit een van beide teams die meer optreedt als spelbegeleider dan als scheidsrechter. De club heeft een poule van leden met een scheidsrechterskaart, die worden ingedeeld om zo nu en dan te fluiten. Een belangrijk én leuke rol, die bovendien heel snel je inzicht in het hockeyspel vergroot.Contact

Adres
Ruwelspad 3,
1391JA Abcoude
0294-284070

Postadres
Postbus 107,
1390AC Abcoude

Bank gegevens
Bankrekening :
NL19ABNA0587009977 Contributierekening :
NL98ABNA0587037849