Nieuwe technisch manager én coach van Dames 1 Oliver Onions

Nieuws afbeelding 25 mei 2022

HV Abcoude is trots om jullie te informeren, dat met ingang van 1 augustus 2022 Oliver Onions onze nieuwe technisch manager én de coach van Dames 1 wordt.  Hiermee volgt hij Leo Westenberg op. De uit Engeland afkomstige Oliver is ooit naar Nederland verhuisd voor zijn studie. Naast zijn studie was hij keeper en trainer bij MHC Maastricht. De afgelopen tien jaar heeft hij ervaring opgedaan als trainer en coach bij clubs als HV Meerssen en RHC Concordia.

Oliver geeft aan: "Mijn passie ligt bij het ontwikkelen van spelers. HV Abcoude heeft de afgelopen jaren een goede technische basis neergezet, het is mijn intentie hieraan verder te bouwen. Ik vind het heel belangrijk dat er een goede basis is van trainers, die leuke, energieke en leerzame trainingen verzorgen. Daarbij zal een speerpunt zijn het het enthousiast maken en opleiden van eigen (jeugd)spelers om trainer te worden binnen de club."

Technisch bestuurders Jop Ringeling en Hiske Helleman zijn blij met de komst van Oliver: "Oliver zal het Technisch Kader samen met Hans Oostindie gaan aansturen en onze jeugd trainers opleiden en begeleiden, waardoor de kwaliteit van trainingen verder omhoog gaat. Daarnaast zal hij zich bezighouden met de ABCD-jeugd en als coach van Dames 1. Wij zijn blij dat hij op deze manier de club in de hele breedte verder kan helpen. Oliver heeft vorige week met Leo meegelopen en alle teams kunnen zien. Zij zullen tot einde jaar met elkaar optrekken, zodat volgend seizoen soepel van start kan gaan. Het is dus heel goed mogelijk dat je Oliver toevallig al een keer tegen het lijf loopt langs de lijn. We wensen hem heel veel succes.”

Oliver volgt Leo Westenberg op. Leo was de afgelopen drie jaar Technisch Manager en coach Dames 1 bij de club. Dit waren niet altijd makkelijke tijden met de constante aanpassingen die gedaan moesten worden m.b.t. corona, maar Leo heeft alles in het werk gesteld om steeds de jeugd maximaal te kunnen laten hockeyen. Met de geboorte van zijn zoon en verhuizing naar Den Bosch vond Leo het tijd worden voor een nieuwe stap. We danken Leo voor zijn grote inzet en betrokkenheid bij de club en wensen hem veel succes met wat er hierna komt.