Onderlinge instuif zaalwedstrijden: 'NET ALS OP HET SCHOOLPLEIN'

Nieuws afbeelding 18 januari 2022

Wat gaan we doen?

Een weekend samen zaalhockeyen! Maar omdat er weinig teams compleet zijn, proberen we de invulling zo flexibel mogelijk te houden en kan het altijd doorgaan.

Hoe?

De spelers van de hieronder genoemde teams zijn 10 minuten voor hun 'wedstrijdblok' begint aanwezig. De coaches mixen dan de spelers tot gelijkwaardige teams van +/- 6 spelers. En nemen de spelregels door. Vervolgens spelen zij wedstrijdjes tegen elkaar, hesjes zijn aanwezig.

Wat zijn de afspraken?

Spelers / coaches zijn alleen aanwezig zonder klachten of quarantaine verplichtingen, zie regels Rijksoverheid.

Begeleiding door coaches?

Er is 1 coach per team aanwezig (tot een max van 2 coaches), zij zijn al ingevuld in het schema. Als de aangegeven coach zelf niet kan, zorgt hij/zij zelf voor een vervangende coach.

Coaches helpen bij; verdelen teams, delen hesjes uit, houden de tijden van de wedstrijden bij en coachen waar nodig.

Teams 6 tegen 6 (5 spelers + 1 keeper of 6 spelers), tenzij aantal aanwezigen spelers anders vraagt.

Tip om teams in te delen: per team sticks op een hoop en dan elke keer van een andere stapel een stick pakken..

Coaches bepalen aan de hand van het aantal teams aanwezig hoelang wedstrijden duren en hoeveel wedstrijden er gespeeld worden.

Geen scheidsrechters?

Er zijn geen scheidsrechters nodig, we spelen net als op het 'schoolplein'.

De coaches spreken voor start nog even de basisregels door:

* niet slaan

* niet in het blok spelen

* niet hoog ook niet op goal (laatste tenzij er een keep staat).

Keepers?

Als er twee (vaste) keepers aanwezig zijn met spullen, wordt er met keepers gespeeld, zo niet zonder.

Teammanagers?

Er is 1 teammanager per wedstrijdblok aanwezig om te helpen coördineren en te zorgen dat iedereen de zaal netjes houdt. Ook helpen zij samen met de teams balken klaarleggen, opruimen en strepen wegpoetsen. Kan je niet, graag zelf vervanging regelen.

Veel plezier!