Bericht van Technisch Manager Leo…We gaan weer beginnen

Nieuws afbeelding 23 augustus 2021

Beste Leden,

En dan is het alweer bijna zover! We staan allemaal te trappelen om weer te mogen hockeyen en het liefst onder normale omstandigheden, samen met je team, uit en thuis tegen andere clubs, ouders en publiek met koffie langs de kant, zonnetje...goed getraind en voorbereid, lekker hockeyen.

Wij zijn de afgelopen weken bezig geweest met de voorbereidingen; contracten trainers, uren indelen, velden indelen, teams indelen, jeugdtrainers zoeken, teams aanmelden bij de KNHB, (keepers)trainingen voorbereiden, plannen maken voor jeugdtrainers, een coach-de-coach programma, agenda invullen…en hele puzzel, lees hieronder het laatste nieuws..

Trainers jeugd

De meeste afspraken met trainers zijn gemaakt en bijna alle uren zijn ingevuld. We zijn nog opzoek naar een aantal jeugdtrainers uit de A om ons te helpen. Hans is komend seizoen hockey technisch verantwoordelijk voor de Benjamins, F, E en D jeugd. Ikzelf voor de ABC jeugd. We zoeken ook nog een extra trainer voor op vrijdag.

Trainers senioren en veteranen

We hebben dit jaar ook trainers voor alle senioren en veteranenteams. Luke en Pim gaan dit verdelen, zodat ieder team een half uur training krijgt. Het is de bedoeling dat de teams zelf inlopen en een partijtje spelen. Het wordt een drukke woensdagavond, een hele puzzel, maar heel leuk dat deze teams aangeven hebben nog te willen leren.

Keeperstrainers

Luke wordt komend seizoen verantwoordelijk voor de keeperstrainingen. Hij gaat deze trainingen geven samen met onze top jeugdkeepers: Espen van Es en Jelle Zeldenrijk. Leuk om te vermelden dat bijna alle jeugdteams (vanaf de D) volgend jaar een vaste keeper hebben, dat is best bijzonder, dus we gaan daar aandacht aan besteden.

Dames 1 en Heren 1

Met nieuwe aanwas uit de A-teams, een nieuwe keeper en een team wat er zin in heeft denk ik als trainer/coach dat Dames 1 dit seizoen zeker in het linker rijtje moet kunnen gaan spelen. Ook Heren 1 is voortvarend begonnen met trainen onder leiding van trainer/coaches Floris en Benjamin. Hopelijk op naar de 1e klasse! We kijken allemaal uit naar deze wedstrijden op zondag en willen ook de jeugd stimuleren om met hun team op zondag te komen kijken. Leerzaam en gezellig!

Jeugdtrainers

Deze belangrijke groep jongeren zijn, samen met onze trainers, het hockey-visitekaartje van onze club. We hebben een plan gemaakt om deze groep zo goed mogelijk op te leiden om de trainers te ondersteunen en iedereen met veel plezier steeds beter te laten hockeyen. We zijn heel blij dat Wikke de jeugdtrainercoördinator wordt van deze groep jongeren. Ben je 2e jaars D of ouder? Meld je dan aan als jeugdtrainer via [email protected].

Begeleiding coaches
Speerpunt is om coaches dit jaar zo goed mogelijk te begeleiden. Daarom hebben we voor komend seizoen voor alle coaches een coach-de-coach programma. Dit bestaat uit 3 onderdelen:

1. Een HVA coachmatrix. Eén A4, waar coaches heel makkelijk kunnen zien wat de speerpunten zijn per spelfase en wat te doen bij uitdagingen in het veld.

2. Twee coachavonden waar deze coachmatrix wordt uitgedeeld en toegelicht. Check de HVA-agenda voor data (3 en 8 september)

3. Ook krijgen de coaches dit jaar live coaching en feedback tijdens enkele wedstrijden. Trainer Pim zal op zaterdag afwisselend bij de verschillende coaches op de bank zal gaan zitten om ze te helpen met het veldspel, de teamdynamiek en de connectie tussen trainingen. Uiteraard kunnen coaches altijd vragen stellen per mail over hockeyzaken: [email protected].

Instuiftraining
Afgelopen jaren bleek dat de tweede training soms slecht bezocht werd. De behoefte om twee keer te trainen wisselt van speler tot speler. Omdat trainen met een klein groepje niet leuk is hebben we besloten om de trainingen van een aantal teams te combineren op vrijdagmiddag in een zogenaamde "instuiftraining”. Tijdens corona bleek dat de gemengde wedstrijden iedereen veel plezier en uitdaging bood. We verwachten dat dat ook voor deze training zo zal zijn. Voor alle duidelijkheid, dit is een gewone training, die geleid wordt door Pim en mijzelf.

Tot slot wil ik, ook namens alle andere trainers, iedereen een hele leuk, sportieve en succesvolle start van het seizoen wensen. Mocht je nog vragen of ideeën over het technische gedeelte van hockey stuur mij dan een mail [email protected], voor alle overige vragen kan je terecht bij de categorieleiders.

Tot op het veld!

Sportieve groet Leo