headerfoto headerfoto
 
Bestuur

Technische commissie; blik vooruit

Nieuws afbeelding 11 juli 2021

Het seizoen is voorbij, net nu we allemaal weer meer mogen. De laatste wedstrijddagen op de club waren een feest. Er was weer leven op de club, uitteams over de vloer, enthousiaste koffiedrinkende ouders langs het veld, wat we zo gemist hadden. Dit geeft hoop en energie om het seizoen af te sluiten en volgend seizoen voor te bereiden, want dit is voor ons als TC altijd de drukste periode van het jaar.


Teamindeling, trainers en categorieleiders 
In juni is de teamindeling gedeeld, altijd een spannend moment. Als de opzeggingen in mei binnenkomen, is het voor het technisch hart altijd een flinke klus om alle teams compleet te maken. Ook proberen we in deze maand alle afspraken met trainers, coaches en categorieleiders voor volgend seizoen rond te krijgen. We zijn heel blij dat ons zeer kundige technisch hart zich volgend jaar weer voor de club gaat inzetten. Leo als technisch manager en specifiek verantwoordelijk voor de ABC-teams, Hans verantwoordelijk voor de F, E en, volgend seizoen, ook de D-teams. En onze Pim en Luke zijn volgend jaar ook weer op de velden te vinden. Hans zullen jullie als vanouds op de zaterdagochtend bij de wedstrijden van de (jongste) jeugd (FED) zien rondlopen en Pim gaat dit doen voor de oudere jeugd (ABC) op zaterdagmiddag. 

Dit technisch hart wordt aangevuld door een aantal enthousiaste trainers die zich al jaren inzetten voor de club zoals: Marijn, Niels, Max en Mike.  En zoals in een eerder bericht vermeld heel fijn dat Floris en Benjamin trainer/coach worden van Heren 1 en Leo nog een jaar Dames 1 blijft trainen/coachen. Het fundament van het technische gedeelte van onze club staat daarmee en daar zijn we heel trots op. Naast het technisch hart zijn ook de categorieleiders weer compleet. Zij zijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de categorie en eerste aanspreekpersoon voor onze spelers en hun ouders.

Concept trainingsschema
Het concept trainingsschema is rond en staat op de website. 
De trainingen starten als volgt:

 

  • De week van 23 augustus: ABCDE teams
  • Zondag 29 augustus: Funkey
  • Woensdag 1 september: Benjamins en F-tallen. Een week later dan de andere teams door het schoolhockey van de feestweek op woensdag 23 aug dat tot 16 uur duurt.

 

Instuiftraining
Afgelopen jaren bleek dat de tweede training soms slecht bezocht werd. De behoefte om twee keer te trainen wisselt blijkbaar van speler tot speler. Omdat trainen met een klein groepje niet leuk is hebben we besloten om de trainingen van een aantal teams te combineren op vrijdagmiddag in een zogenaamde "instuiftraining”. Tijdens corona bleek dat de gemengde wedstrijden iedereen veel plezier en uitdaging bood. We verwachten dat dat ook voor deze training zo zal zijn. Voor alle duidelijkheid, dit is een gewone training, die geleid wordt door een van onze toptrainers. 

Senioren en veteranen
Het schema voor de senioren en veteranen is daarnaast elk jaar een uitdaging, helemaal nu we op de drukke woensdagavond een compleet nieuw Dames C team erbij hebben gekregen. We willen zoveel mogelijk van deze teams volgend jaar trainingsbegeleiding bieden én aan de wens voldoen om gezellig samen de avond te kunnen afsluiten in het clubhuis (of aan de buitenbar). Dit is met het aantal velden en trainers wat we beschikbaar hebben een flinke puzzel waar we hard mee aan de slag zijn, maar we denken dat we eruit zijn. Dit vraagt wel wat flexibiliteit van sommige teams (die bijvoorbeeld een half uur eerder moeten beginnen), maar alleen op deze manier kunnen we z’n allen trainen (met trainer) op dezelfde avond.

Nieuwe leden jongste jeugd
Daarnaast zijn we achter de schermen hard aan het werk met een plan om 
meer jonge leden te enthousiasmeren om te gaan hockeyen, dit is essentieel voor de toekomst van onze club en zullen wij samen met de ouders van de jongste leden moeten gaan oppakken.

Opleiden coaches en jeugdtrainers
Andere speerpunten voor volgend jaar zijn het 
opleiden van coaches (ouders) en jeugdtrainers. HVA heeft afgelopen jaren jeugdteams voortgebracht die op hoog niveau in Nederland hockeyen, dit is, voor de jeugd die dit ambieert, natuurlijk supergaaf en vraagt om coaching en training op niveau. Maar ook voor de teams die niet op topniveau spelen is goede coaching en training belangrijk, om steeds wat beter te worden en uitgedaagd te worden. Tevens willen we aandacht geven aan teamspirit, fair play en clubgevoel. Omdat we dit jaar pas na de zomervakantie een Let’s Roll hebben ingepland, hebben wij, samen met de categorieleiders al het merendeel van de coaches pro actief benaderd en ingevuld.

Coachavonden
Bij de start van het seizoen hebben we alvast twee coachavonden ingepland, waarbij we alle coaches zullen ‘opleiden’ op al deze punten. Vrijdagavond 3 september as voor de coaches van de ABCD-teams en woensdagavond 8 september voor de coaches van de EF teams. Gaandeweg het jaar zullen er nog meer coachavonden gehouden worden. Houd de HVA agenda in de gaten

Jeugdtrainers
Ook spelen de jeugdtrainers een steeds belangrijkere rol. Deze groep talentvolle jongeren van onze club ondersteunen de trainers bij de trainingen, ook voor hen staan er volgend jaar ‘opleidingsavonden’ op de planning om steeds beter te kunnen presteren voor de club. Wikke Repko heeft zich bereid verklaard om de rol van coördinator jeugdtrainers op zich te nemen. Ben je 12 jaar of ouder en zou je graag tegen een kleine vrijwilligersvergoeding mee willen helpen bij een training, meld je dan aan bij Wikke of [email protected]

Veilig Sport Klimaat
Hockeyvereniging Abcoude wil een breed preventief beleid voeren, zodat de vereniging een sociale, vertrouwde en veilige sportomgeving en een goede begeleiding kan bieden, waarin leden en vrijwilligers zich lichamelijk en geestelijk goed voelen. Daarom is er de afgelopen maanden gewerkt aan een document ‘Veilig Sport Klimaat’ dat op de website is gepubliceerd. We vragen alle trainers/coaches kennis te nemen van dit document en dit te ondertekenen.

Scheidsrechters
Aan het begin van het seizoen zal de aandacht uitgaan naar de 
scheidsrechters, essentieel voor het hockeyspel. Zonder scheidsrechter geen hockey. We zetten ze in het zonnetje en vragen nieuwe ouders deel te nemen aan de scheidsrechtersinformatieavonden en zoveel mogelijk leden en jeugdleden én betrokken ouders het scheidsrechtersexamen (online) te doen voor de herfstvakantie.

Lets Roll
Er is zoveel te vertellen nog, leuke dingen om naar uit te kijken volgend jaar, zoals de nieuwe zaal in het Sporthuis Abcoude, het senioren en veteranentoernooi aan het begin van het seizoen, de Lets Roll op 28 augustus as waarbij we iedereen weer live gaan zien en wat de start is om er met elkaar de schouders weer onder te zetten.

Maar vooral willen we weer hockeyen, uit en thuis, en daarna met elkaar een drankje drinken op het terras, genieten dat het weer kan!

Sportieve groet,

Technische commissie

Jop en LucContact

Adres
Ruwelspad 3,
1391JA Abcoude
0294-284070

Postadres
Postbus 107,
1390AC Abcoude

Bank gegevens
Bankrekening :
NL19ABNA0587009977 Contributierekening :
NL98ABNA0587037849