headerfoto headerfoto
 
Bestuur

Terugblik seizoen 2020-2021 ALV bestuur

Nieuws afbeelding 6 juli 2021

We kijken terug op een bijzonder seizoen wat best veel heeft gevraagd van alle ouders, vrijwilligers, trainers en het bestuur. Normaal gaat de meeste energie in de start van een nieuw seizoen zitten. Denk bijvoorbeeld aan teamindelingen, competitieplanning, trainingsschema’s etc. Ditmaal hebben we een seizoen achter de rug waarin we feitelijk 6 of 7 keer opnieuw hebben moeten starten. Steeds zo kort mogelijk op de bal -dus meteen na de persconferenties de koppen bij elkaar- en steeds met wéér een andere vorm van lockdown en beperkingen. 

 

Waar de senioren en veteranen een deel van het seizoen helaas zelfs helemaal niet hebben kunnen spelen, konden we voor de jeugd toch een mooi en gevarieerd programma van onderlinge competities bieden, zoals de ‘Gouden Gein’ cup, de 'Angstel Beker’ en de ‘Laddercompetitie’. En met tussendoor nog leuke evenementen zoals sneeuwpoppen bouwen op onze velden, een rugby clinic, een masterclass van Jeroen Hertzberger, een clinic van BP en een clinic voor de F-jeugd.

 

Gelukkig kregen de seniorenteams en veteranenteams in de loop van het voorjaar weer meer ruimte en konden ook zij trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Erg mooi dat we voor de jeugd uiteindelijk toch nog het seizoen kunnen eindigen met een regionale competitie van drie ‘echte’ wedstrijden, waardoor we het seizoen op een positieve manier kunnen afsluiten.

 

Ook buiten het hockey hebben we gewerkt aan verdere verbetering van de veiligheid en het onderhoud van onze accommodatie. Zo hebben we de aanleg van een nieuw fietspad op de achtergrond mede ondersteund en hebben we de heg tussen HVA en de parkeerplaats laten aanpassen, waardoor de veiligheid voor fietsende jeugdleden vergroot is. Middels een klusdag hebben we de velden weer helemaal netjes in orde gemaakt.

 

Trainers

Met trots hebben we afgelopen week laten weten dat clubiconen Floris en Benjamin volgend jaar trainer/coach van Heren 1 gaan worden. Ook Leo heeft aangegeven nogmaals met Dames 1 aan de slag te gaan, naast zijn functie van technisch manager. Hans gaat volgend jaar naast de E en F ook de D coördinator worden en trainingen geven. En daarnaast hebben Luke en Pim aangegeven ook op de ingeslagen weg door te gaan. Wij zijn als TC erg trots dat we ook volgend jaar weer een top team aan trainers voor onze leden hebben kunnen regelen. Helaas gaan we wel afscheid genomen van Juliette en Kiki als keeperstrainers en Jelmer als jeugdtrainer. We zullen door wat innovatie in het trainingsschema van de senioren proberen voor ieder team tenminste voor een deel van de training een trainer te hebben

 

Plan 2021-2022 TC

Verder hebben we als bestuur samen met Leo een technisch plan en jeugdplan voor de volgende jaren gemaakt. De belangrijkste punten die hier naar voren zijn gekomen is dat wij als bestuur meer willen inzetten op opleiding eigen trainers, op meer instroom aan de jeugdkant en een verandering willen doorvoeren in het trainingsschema in 2021-2022. Begin van het seizoen zullen we hier meer over vertellen. 

 

Ook zullen ook aandacht besteden aan de instroom van jeugdleden en senioren. Met de komst van de nieuwe wijk aan de westkant en met veel nieuwbouw voor studenten bij het AMC denken we dat er vast nog mensen zijn die ook willen gaan hockeyen.

 

Amsterdam Dynamics 

We zijn trots om te vermelden dat de Amsterdam Dynamics komend seizoen bij ons op de velden als gast aanwezig zullen zijn. Zij komen uit Amsterdam Zuid Oost, hebben zelf geen heel veld tot hun beschikking en hebben daarom gevraagd of zij wedstrijden mogen spelen bij ons als thuisclub. Van harte welkom, hoe meer zielen.

 

Veilig sportklimaat

Met de hulp van onze secretaris hebben we een gehele revisie van ons preventief beleid doorgevoerd, getiteld "Veilig sportklimaat Hockeyvereniging Abcoude" Vooral het aannamebeleid (met de referentiecheck en VOG) is aangescherpt. 

 

Let Roll 

Tot slot is iedereen gewend de Lets Roll einde seizoen, maar dit jaar hebben we besloten deze te verzetten naar het nieuwe seizoen op zaterdag 28 augustus, waar we hopelijk iedereen weer met frisse zin en live kunnen zien. Wij zullen dan ook extra aandacht geven aan de groep ouders van de Benjamins, de F-tallen en de E6 tallen. Deze ouders kennen het reilen en het zeilen van onze club nog niet of nauwelijks door alle corona maatregelen. Net als vorig jaar zullen we ook weer informatieavonden voor die groep ouders gaan organiseren.

 

Zaalhockey

Helaas was het afgelopen jaar niet mogelijk om te zaalhockeyen. De zaalhockey commissie heeft echter zeker niet stil gezeten en zijn alweer volop bezig geweest met de planning voor volgend sezoen. Ze hebben goede afspraken kunnen maken met het nieuwe Sporthuis hier in Abcoude en daardoor kunnen we een flink deel van de trainingen en - hopelijk ook wedstrijden- hier spelen, in combinatie met de sporthal in Gaasperdam. 

 

Ontwikkeling ledenaantal

Heeft een dergelijk Corona-seizoen dan veel invloed gehad op de ontwikkeling van ons ledental? Het antwoord is dat dat gelukkig erg meevalt. We hebben dit jaar uiteraard opzeggingen gehad, iets meer dan gemiddeld, maar intussen hebben we ook alweer nieuwe inschrijvingen bij de jeugd en een aantal nieuwe veteranenleden. Netto zullen we dus met zo’n 20 à 30 leden minder aan het seizoen beginnen. 

 

LED verlichting

De status van het project LED verlichting is dat het project deze zomer daadwerkelijk gerealiseerd gaat worden. Deze LED verlichting zal de kwaliteit van het hockey op onze velden ten goede komen, er is een sprake van een gezonde payback van een kleine 8 jaar voor deze investering, maar bovenal draagt dit project bij aan de duurzaamheid van onze club. 

 

Financieel

We hebben met veel energie en inzet gewerkt aan een gezonde financiële positie en tevens door goed gebruik van alle mogelijke subsidiepotjes en tegemoetkomingen onze club in veilig vaarwater weten te houden. De begroting voor komend seizoen ziet er sluitend en gezond uit en voorziet in een klein positief resultaat, waarmee we de komende jaren de payback van de LED investering dekken. 

 

Clubhuis

Zoals vermeld op de ALV van November 2020, hebben we als bestuur een concreet plan voor ons clubhuis, wat als vertrekpunt heeft de optimalisatie en verbetering van de bestaande situatie en voorziet in een oplossing voor alle knelpunten zoals de krappe toegang naar boven, het missen van een extra kleedkamer, ruimte voor voldoende opslag voor materialen en horeca en uiteraard -heel belangrijk- meer sfeer. We houden jullie uiteraard op de hoogte van deze plannen.

 

Tot slot

Wij hebben er dit seizoen alles aan gedaan om veel hockeyplezier te bieden en tegelijkertijd onze vereniging door deze lastige periode te loodsen. Dat viel niet altijd mee door de steeds veranderende omstandigheden. We willen dan ook graag de trainers bedanken voor hun flexibiliteit in deze spannende tijden. Zij hebben zich steeds aangepast aan de situatie en er steeds weer een mooie hockey ervaring van gemaakt. 

En vooral willen we alle leden, ouders en met name onze geweldige vrijwilligers heel hartelijk bedanken voor al hun inzet en betrokkenheid.

We sluiten het seizoen af het gevoel dat we met elkaar heel trots mogen zijn op onze club. We hebben als club immers een enorme flexibiliteit en positiviteit getoond in de afgelopen maanden en hebben HVA in een sportieve en financiële gezondheide situatie weten te houden. Dat was alleen maar mogelijk omdat we dat mét elkaar hebben gerealiseerd.Contact

Adres
Ruwelspad 3,
1391JA Abcoude
0294-284070

Postadres
Postbus 107,
1390AC Abcoude

Bank gegevens
Bankrekening :
NL19ABNA0587009977 Contributierekening :
NL98ABNA0587037849