headerfoto headerfoto
 
Bestuur

Update n.a.v. persconferentie 3 november

Nieuws afbeelding 5 november 2020

Update n.a.v. persconferentie 3 november


- Trainingen in 4-tallen voor Senioren en Veteranen moeten worden stopgezet


- Midwintercompetitie is afgelast door de KNHB


- Van 9 tot 22 november gaan we weer 2x per week trainen voor de jeugd, daarna trainen we 3 weken langer door (1x per week) tot 13 december


- Verlenging van de Gouden Gein Cup met drie weken voor A t/m D-jeugd (tot en met zaterdag 28 november) en met twee weken voor E en F-jeugd (tot en met zaterdag 21 november)


Beste leden en ouders,


Wij hopen dat iedereen gezond is en blijft en wensen hen die zelf of van wie naasten getroffen zijn door het coronavirus veel sterkte en beterschap toe. Wij kijken uit naar het moment dat we elkaar allemaal weer mogen zien op de club, maar tot die tijd moeten we de maatregelen goed volhouden.

Naar aanleiding van de persconferentie van 3 november, waarin enerzijds een verlenging van de bestaande maatregelen tot midden december werd afgekondigd en anderzijds een verdere verstrenging voor de komende twee weken, hebben wij gekeken wat de mogelijkheden zijn om toch nog zoveel mogelijk hockey te kunnen blijven aanbieden. 

 

Wij kunnen jullie daarover als volgt berichten:

 

Trainingen in 4-tallen voor Senioren en Veteranen

De trainingen in 4-tallen vallen vanaf woensdagavond 4 november 22 uur helaas niet langer binnen de maatregelen (want maximaal 2 personen i.p.v. 4) en zullen daarom tot nader order stopgezet worden. 

 

Trainingen ‘veldseizoen’ jeugd

In week 47 (16-22 november) zouden volgens de oorspronkelijke planning de laatste veldtrainingen plaatsvinden. Omdat we als bestuur onder de huidige omstandigheden graag zoveel mogelijk hockey willen aanbieden, willen we drie extra trainingsweken aan het ‘veldseizoen’ vastplakken. Op die manier kunnen we het trainingsseizoen verlengen en daarmee onze jeugdleden in deze tijden toch zoveel mogelijk in beweging houden. De 2de training en extra trainingen zijn niet verplicht.

 

De aangepaste planning voor de jeugd is als volgt:


Week 45 (2-8 nov):                  

1x training per week volgens schema op de website


Week 46 (9-15 nov):                

2x training per week (volgens het orginele schema)


Week 47 (16-22 nov):              

2x training per week (volgens het orginele schema)


Week 48 (23-29 nov):              

1 training per week (extra)


Week 49 (30 nov-6 dec):         

1 training per week (extra)


Week 50 (7-13 dec):                

1 training per week (extra)

 

Verlenging Gouden Gein Cup

Onderlinge wedstrijden voor jeugd tot 18 jaar blijven nog steeds mogelijk. We hebben naar aanleiding van de eerste twee speelrondes van de Gouden Gein Cup veel enthousiaste berichten ontvangen, zowel van jeugdleden als van ouders. Oorspronkelijk was de planning om drie speelrondes te spelen, maar we hebben besloten om de Gouden Gein Cup-competitie te verlengen met drie speelrondes voor A t/m D-jeugd (zal voor hen dus nu lopen tot en met zaterdag 28 november) en twee speelrondes voor E en F-jeugd (zal dus nu lopen tot en met zaterdag 21 november). Het speelschema wordt steeds in de week voorafgaand aan de zaterdag bekendgemaakt via de website en de teammanagers.

 

Midwintercompetitie afgelast

Helaas acht de KNHB het op basis van de huidige maatregelen zowel voor de jeugd als voor senioren niet mogelijk om een Midwintercompetitie te spelen. 

 

Uitspelen van de reguliere veldcompetitie

De KNHB streeft ernaar om, indien de maatregelen het toelaten, de benodigde inhaalwedstrijden van de reguliere competitie vanaf 9 en 10 januari te hervatten voor de jeugd en vanaf 17 januari voor seniorenteams. Mocht dit op basis van de dan geldende overheidsregels niet kunnen, dan schuift de hervatting van de competities op naar feburari, waarbij een voorbereidingstijd van twee weken wordt gehanteerd. 

 

In beweging en fit blijven is nu misschien wel belangrijker dan ooit. We hopen als bestuur op deze manier iedereen, binnen de beperkingen die we hebben, toch maximaal van hockey te kunnen laten genieten. 

 

 

Sportieve groet,

Marieke, Hanneke, Jop, Luc, Jup en Marc


--------------------------------------------------------------------------


Bericht van het bestuur 17 oktober 2020:


Beste leden,

Op de persconferentie van 13 oktober is helaas weer een aanscherping van de coronamaatregelen aangekondigd vanwege de nog steeds oplopende besmettingscijfers. In elk geval tot en met 11 november 2020 is de hockeycompetitie stilgelegd. Het clubhuis en de kleedkamers blijven gesloten en er is geen publiek toegestaan op het complex. Toiletten en EHBO-zaken blijven wel toegankelijk.

Helaas betekenen de nieuwe maatregelen voor de senioren en veteranen dat, naast het niet doorgaan van de wedstrijden, er niet getraind mag worden. De (jongste) jeugd mag wel trainen. Het trainingsschema blijft zoals het is. Er is ook keeperstraining.

Naast de trainingen mag de jeugd onderlinge wedstrijden (tussen Abcoude-teams) spelen. Daarom organiseren we de komende 3 weken het HV Abcoude Mixed Toernooi om de Gouden GEIN Trofee. 

De KNHB heeft aangegeven dat zij hopen na 11 november de veldcompetitie weer te kunnen hervatten. De ambitie blijft om competities volledig te spelen. Hiervoor kan de maand december gebruikt worden.

Zaalhockey gaat dit jaar niet door. In de plaats daarvan kijken we naar een mogelijk alternatief winterprogramma op het veld. Hierbij denken we aan een combinatie van trainingen, oefenwedstrijden en/of deelname aan de MidWinterCompetie van de KNHB. Hierover later meer.


Vriendelijke groet,

Bestuur HV Abcoude 

--------------------------------------------------------------------------------------------


Bericht van het bestuur 13 oktober 2020:


Beste leden, 


Daar gaan we dan. We wachten nog op een bericht van de KNHB, maar voor nu alvast het volgende..


In de herfstvakantie zijn er geen trainingen. Het Sportways-kamp en de clinic van dames 1 en heren 1 voor de jeugd gaan wel door. De weken daarna (tot nader bericht overheid) wordt er bij ons op de club alleen getraind door de jeugdteams (zonder publiek). Er zijn geen wedstrijden. 


Morgenavond (14 oktober) is er geen mogelijkheid voor senioren/veteranen om te komen hockeyen. 


Bericht over zaalhockey/winterhockey volgt volgende week. Dit wordt dan samen met het aangepaste protocol hier op de website geplaatst.


Vriendelijke groet,

Bestuur HV Abcoude 


-----------------------------------------------------------------------------------------------

Het bestuur van HV Abcoude vraagt aan al haar leden en alle ouders van jeugdleden om hun kinderen te informeren over de richtlijnen in dit protocol en de aanwijzingen van de begeleiding op te volgen. Uitgangspunt in het coronabeleid van HV Abcoude is maximale beoefening en beleving van het hockey, waarbij veiligheid en gezondheid voorop staan en de geldende regels worden gerespecteerd.

Aanvullende maatregelen vanaf 29 september 2020

Algemeen

We mogen blijven hockeyen, maar helaas wel met een aantal belangrijke aanpassingen:

 • Publiek en ouders mogen helaas niet meer het complex van HV Abcoude op.
 • De parkeerplaats fungeert weer als Kiss&Ride. Ouders van jeugdleden zijn welkom tot aan de fietsenstalling. Van daaruit lopen de kinderen zelf naar de training of wedstrijd.
 • Ouders die wachten of kinderen afzetten op de parkeerplaats dienen onderling 1,5 meter afstand te houden.
 • Het clubhuis en de buitenbar zijn dicht tot nader order, in ieder geval tot 20 oktober. Het is verboden om eigen consumpties mee te nemen, anders dan een eigen flesje water.
 • Keepersmaterialen, wc (beneden) en de EHBO-kist blijven bereikbaar.
 • Kleedkamers zijn dicht.
 • Bij thuiswedstrijden mogen de coach, assistent-coach, spelbegeleider en teammanager aanwezig zijn bij de wedstrijd. Deze 4 mensen noemen wij vanaf nu ‘teambegeleiding’. 
 • De ‘teambegeleiding’ is er bij de jeugdteams verantwoordelijk voor dat de coronamaatregelen nageleefd worden. 
 • De aanvoerder is er bij de senioren- en veteranenteams verantwoordelijk voor dat de coronamaatregelen nageleefd worden.
 • De wedstrijden die gespeeld worden op veld 1 worden live gestreamd via het HV Abcoude Youtube kanaal. Mocht je hier als (bezoekend) team bezwaar tegen hebben stuur dan een mail naar [email protected]

Training 

 • De jeugd weet op welk veld ze training hebben. Dit staat ook in de app of op de website.
 • Kom maximaal 5 minuten voor aanvang van je training naar de club.
 • Ga na de training zo snel mogelijk van het terrein af.
 • Ouders van jonge keepers (E en D) mogen hun kind voor de training helpen met het aantrekken van het keeperspak, maar verlaten daarna weer het complex. Ouders mogen na afloop ook helpen met het uittrekken en nemen de keeperstas mee.
 • De Funkey-kinderen en F-training-kinderen mogen door 1 ouder gebracht worden tot aan het veld. Ouders mogen tijdens de training niet aanwezig zijn. Er is begeleiding aanwezig: trainer, hulptrainers, hulpouders.

Wedstrijden op HV Abcoude 

 • Bij thuiswedstrijden mag de ‘teambegeleiding’ (de coach, assistent-coach, spelbegeleider en teammanager) aanwezig zijn bij de wedstrijd. 
 • Voor de jongste jeugd vragen we de ‘teambegeleiding’ met kinderen te verzamelen op een vaste (zelfgekozen) plek op het grasveld in het zicht van de fietsenstalling en daar ook de kinderen weer naartoe te brengen na de wedstrijd.

 

 • Verzamelen niet meer dan 30 minuten voor de wedstrijd. De teambespreking vindt buiten plaats.
 • Na de wedstrijd dienen alle teams zo snel mogelijk het terrein te verlaten. 

Uitwedstrijden

 • Bij uitwedstrijden mag de ‘teambegeleiding’ mee. Rij-ouders worden hieraan toegevoegd en mogen ook het terrein op tot een maximum van 6 personen.
 • Op de meeste clubs zullen de maatregelen aangepast zijn. Speel je uit? Kijk op de website van de andere club wat de lokale regels zijn en respecteer deze.

Terrein - en wedstijddienst  

 • De terreindiensten gaan gewoon door. Ouders die terreindienst hebben zijn vrijwilligers en mogen op het complex aanwezig zijn. 
 • De wedstrijddiensten gaan gewoon door. Ouders die wedstrijddienst hebben zijn vrijwilligers en mogen op het complex aanwezig zijn. Wij vragen hen bezoekers zo nodig te herinneren aan de geldende coronamaatregelen.

Op onze club geldt de RIVM-gezondheidscheck*; wie hiervoor niet ‘slaagt’, kan niet naar de club komen en neemt geen deel aan trainingen en wedstrijden. 


Geldend Coronaprotocol

Algemene regels 

 • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Het is dus niet nodig om 1,5 meter afstand te houden op het veld tijdens het hockeyen. Voor hockeyers van 18 jaar en ouder is dit een tijdelijke uitzondering op de basisregel (1,5 meter afstand). Vóór en ná de hockeytraining of -wedstrijd blijft de basisregel gelden: 1,5 meter afstand. 
 • Wie terugkeert uit een land waarvoor code oranje of rood geldt, wordt geacht 10 dagen in quarantaine te gaan en is gedurende die tijd niet welkom op het terrein.
 • We vragen iedereen met klem om de aanwijzingen zoals looproutes en instructies (bijvoorbeeld door trainers, bestuursleden of wedstrijddienst) te volgen.

Respons bij een corona-melding

Als een speler of vrijwilliger positief test op Covid-19, neemt de teammanager of aanvoerder direct contact op met de bestuursleden via [email protected], die op hun beurt overleggen met de GGD. 

Richtlijnen specifiek voor hockeyers 

 • Tijdens de wedstrijden wordt eenieder geacht zich te houden aan het geldende protocol van NOC-NSF. Scheidsrechters en coaches zien hierop toe.
 • Zorg ervoor dat je geen fysiek contact hebt, zoals bij het vieren van een overwinningsmoment, tijdens een wissel en overleg voor de strafcorners.
 • Voor het vervoer per auto naar uitwedstrijden geldt dat iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje draagt, voor jongere kinderen adviseren wij dit.
 • Neem altijd je eigen bidon mee en een mondmasker in de tas.
 • Er worden geen gezamenlijke teamlunches aangeboden.
 • Door beperkte mogelijkheid tot schuilen in het clubhuis, kunnen indien nodig de trainingen door het bestuur worden afgelast in geval van dreigend noodweer.
 • Gezien de beperkte ruimte zijn kleedkamers gesloten en uitsluitend beschikbaar voor keepers. 

Richtlijnen specifiek voor trainers, coaches & vrijwilligers

Trainers, begeleiders en vrijwilligers moeten zelf goed hun risico analyseren en beoordelen of zij zich buiten en/of in het clubhuis in groepen met anderen kunnen begeven. Raadpleeg desnoods je huisarts. 

 • Vermijd als trainer/begeleider/vrijwilliger geforceerd stemgebruik zoals schreeuwen.
 • Wijs spelers op het belang van handen wassen, geef zelf geen handen/high fives.
 • Help spelers om de regels zo goed mogelijk uit te voeren en spreek ze aan wanneer dat niet gebeurt.
 • Zorg ervoor dat spelers buiten de normale en noodzakelijke sportgerelateerde contactmomenten geen fysiek contact hebben zoals tijdens het vieren van overwinningsmomenten of tijdens een wissel.
 • Zorg voor 1,5 meter afstand tussen de trainers/begeleiders/vrijwilligers en wisselspelers onderling, ook in de dug-out, en laat hockeyers van 18 jaar en ouder tijdens de warming-up 1,5 meter afstand houden.
 • Coaches vragen hun spelers een eigen mondkapje mee te nemen bij uitwedstrijden.
 • Trainers houden 1,5 meter afstand van hockeyers van 13 jaar en ouder. Trainers hoeven tijdens de training geen 1,5 meter afstand te houden tot spelers t/m 12 jaar.
 • Volg de gebruikelijke voorschriften voor gebruik en schoonmaak van materialen.
 • Voor het vervoer per auto naar uitwedstrijden geldt dat iedereen vanaf 13 jaar oud een mondkapje draagt; voor jongere kinderen adviseren wij dit. 

Bijeenkomsten 

Bijeenkomsten kunnen niet plaatsvinden.

Contactpersoon

Bestuurslid Accommodatie Jup van ‘t Veld is onze corona-coördinator; het eerste aanspreekpunt voor gemeente en leden. Hij is te bereiken via mail: [email protected]

Communicatie en aanpassingen protocol

HV Abcoude past dit protocol continu aan op actuele ontwikkelingen en maatregelen en plaatst dit op de website. 

Veel vrijwilligers op alle hockeyclubs in ons land hebben heel hard gewerkt om ervoor te zorgen dat we klaar zijn voor de competitie. Nu is het aan ons allemaal – hockeyers, ouders, begeleiders, scheidsrechters, vrijwilligers en fans – om er gezamenlijk voor te zorgen dat we kunnen blijven hockeyen!

*RIVM gezondheidscheck

Voor alles geldt: gezondheid is het belangrijkst. Blijf altijd gezond verstand gebruiken en houd de algemene hygiëneregels in acht (je niest en hoest in je elleboog, je gebruikt papieren zakdoekjes, je spuugt niet en je leegt je neus niet op het veld, je schudt geen handen en je wast regelmatig je handen). Heb je klachten of ben je in contact geweest met iemand die positief getest is op corona? Blijf thuis en laat je testen. Ook ga je direct naar huis wanneer je tijdens je aanwezigheid op HV Abcoude klachten krijgt. Klachten zijn: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.

 Contact

Adres
Ruwelspad 3,
1391JA Abcoude
0294-284070

Postadres
Postbus 107,
1390AC Abcoude

Bank gegevens
Bankrekening :
NL19ABNA0587009977 Contributierekening :
NL98ABNA0587037849