headerfoto headerfoto
 
Technische Commissie

Bericht van Leo Westenberg - Technisch Manager HV Abcoude

Nieuws afbeelding 12 september 2019
Beste Leden van HV Abcoude,

Op de Let’s Roll heb ik al gezien wat een energie en activiteit er leeft op HV Abcoude. Na 1,5 week met trainingen bezig te zijn, zie ik ook het enthousiasme van de spelers. Ik wil mijzelf even kort voorstellen en toelichten waar ik -samen met iedereen- de focus op wil leggen.

Ik ben Leo Westenberg en sinds dit seizoen actief bij HV Abcoude. De afgelopen jaren ben ik als coördinator en trainer/coach werkzaam geweest bij AMHC Rood-Wit. Naast ‘het hockey’ ben ik gymdocent aan het Gymnasium Leiden en sinds dit jaar ook trainer/coach bij Pinoké. Vanuit mijn docentschap kijk ik niet alleen met een 'sportspecifieke bril’, maar ook naar de sociale verbondenheid. Dit herken ik ook in Abcoude. Fanatiek met oog voor elkaar en de tegenstander! Ik ben dan ook zeer verheugd dat ik deze club kan komen versterken en helpen richting en kwaliteit te geven. 

Dit seizoen gaan we van start met een vernieuwde en aangesterkte staf -Het 'Technisch Hart’:
Technisch Manager ABCD - Leo
Coördinator AB - Pim
Coördinator CD - Luke
Technisch Manager EF - Hans
Wij samen zorgen ervoor dat het trainingsschema klopt, de trainers aangesteld worden, er oefenstof is voor de trainers, zij toegang hebben tot hun app, coaches begeleiding en klankbord hebben en nog veel meer. 

Wij hebben 3 focuspunten dit seizoen:

1. Structuur kloppend krijgen
De rolverdeling van Technisch Hart. Maar ook de structuur daaromheen. Denk bijvoorbeeld aan communicatielijnen, beoordelingen en de teamindeling. Van groot belang hierbij is oa de app THEO. Onderdeel 2 van de structuur is de training en het dagelijkse schema. Op tijd komen van spelers/trainers. Spullen op orde. Dat soort dagelijkse zaken. 

2. ASM implementeren
Athletic Skills Model is een methode, die breed motorische vaardigheden gebruikt om hockeyvaardigheden te versterken en verbreden. Deze methode maakt veel gebruik van impliciet leren via spelvormen. Dit is vooral merkbaar voor de 8E, D en C in spelvorm/onderdeel van carrousel. Het is geen vervanging van het hockey, maar een versterking voor. Focus ligt op rennen/lopen en gooien/vangen. (Voor meer informatie: https://www.athleticskillsmodel.nl/)

3. Input voor trainers en coaches
Abcoude taal/methode ontwikkelen waardoor we 1 lijn krijgen binnen de training/wedstrijd en staf. Een belangrijke start maken we daarmee bij Train de Trainer en Coach de Coach sessies dit seizoen. Zo krijgen we tussen alle teams eenzelfde lijn waar spelers herkenning in kunnen gaan vinden door alle veranderingen heen (andere trainer, andere coach, nieuw team, invallen, meetrainen, enz.) 

Wij hopen -samen met alle trainers en coaches- met de jeugd weer nieuwe stappen te maken en iedereen een flinke dosis extra spelplezier en kwaliteit mee te kunnen geven! Wij zijn op de club te benaderen, maar natuurlijk ook via de mail ([email protected][email protected][email protected] en Hans: [email protected])

Met sportieve groet en tot langs de lijnen,
Leo, Pim, Luke & HansContact

Adres
Ruwelspad 3,
1391JA Abcoude
0294-284070

Postadres
Postbus 107,
1390AC Abcoude

Bank gegevens
Bankrekening :
NL19ABNA0587009977 Contributierekening :
NL98ABNA0587037849