Selectietrainingen teamindelingen bekend!

Nieuws afbeelding 25 april 2018

Beste jeugdleden en ouders van jeugdleden,

Voor het seizoen 2018-2019 worden weer nieuwe teamindelingen gemaakt. Een van de instrumenten die we daarvoor gebruiken zijn de selectietrainingen. Het belang moet hier niet te hoog ingeschat worden. Hoe je je gedurende het hele seizoen laat zien op training en tijdens wedstrijden, de input van je coach en trainer(s), de observaties van categorieleiders en natuurlijk de TIPS geven al een heleboel input voor je indeling.

Waarom selectietrainingen?

Het doel van deze trainingen is om te kijken hoe het hockeyniveau van een speler/speelster zich verhoudt ten opzichte van het niveau van de andere kinderen in dezelfde leeftijdscategorie. Er wordt gekeken naar de individuele techniek, de tactische keuzes, de handelingssnelheid en de inzet.

Onze ervaring is dat voor veelkinderen de selectietrainingen iets magisch hebben, alsof dit het moment is waarop gepresteerd moet worden. En als het dan niet lukt -of ze denken dat het mislukt is- dan is de teleurstelling groot. Ouders ook een tikkeltje nerveus en zijn op dit soort dagen vaak aanwezig om hun kind te ondersteunen. Ons advies is; ouders blijf lekker thuis want op deze manier kan zo'n dag een lading krijgen die eigenlijk niet nodig is. Ter geruststelling kunnen wij jullie meegeven dat de selectietrainingen slechts een onderdeel zijn van de selectieprocedure. De overige informatie uit trainingen, wedstrijden bekijken, de TIPS en de tafeltjesavonden is voldoende om tot een juiste indeling te komen.

Voor de toekomstige F en 1e jaars E (F-trainingsleden en huidige F-teams) vindt geen selectietraining plaats. Bij de F wordt de indeling zoveel mogelijk op basis van geboortedatum gedaan, tenzij er grote onderlinge verschillen en uitzonderingen zijn. Bij de aankomende 1e jaars E wordt vooral gekeken naar beleving, inzet en enthousiasme.Voor de komende 2e jaars E (huidige 1e jaars E) zal er tijdens een aantal reguliere trainingen extra aandacht besteed en gekeken gaan worden naar beleving, beweging en aanwezige techniek. Hier wordt dus niet geselecteerd via officiële selectietrainingen.Hans Oostindie, de technisch manager DEF, zal dit in samenspraak met de categorieleiders, de trainers en aan de hand van de input van de coaches indelen.

Voor de komende jongens A (huidige 2ejaars B en 1ejaars A) vindt er ook geen selectie plaats, omdat er voor de jongens A maar 1 team is in het seizoen 2018-2019.

Het schema van de selectietrainingen per categorie staat hieronder vermeld. Het betreft hier de categorie waarin je volgend seizoen speelt.

D-jeugd (huidige 2ejaars E en 1ejaars D)

Woensdag 23 mei selectietraining

Meisjes D 15.45 - 17.15 veld 1

Jongens D 15.45 - 17.15 veld3

C-jeugd (huidige 2ejaars D en 1ejaars C)

Donderdag 24 mei selectietraining

Meisjes C 17.00 - 18.30veld 1

Jongens C 18.30 – 20.00 veld 1

B-jeugd (huidige 2ejaars C en 1ejaars B)

Dinsdag 22 mei selectietraining

Meisjes B 17.00 - 18.30 veld 1

Jongens B 18.30 - 20.00 veld 1

A-jeugd (huidige 2ejaars B en 1ejaars A)

Woensdag 23 mei selectietraining

Meisjes A 19.30 - 20.45 veld 1
Jongens A -geen selectie voor seizoen 2018-2019

Mocht je onverhoopt echt niet aanwezig kunnen zijn op jouw selectietraining, geef dit dan zsm door aan de desbetreffende categorieleider.

Op de site is bij Lidmaatschap/teamindeling, de selectieprocedure voor seizoen 2018-2019 te lezen. Het overzicht wie de categorieleiders zijn, staat onder Vereniging/bestuur en organisatie. Neem dit goed door want er zijn zeker voor het komende seizoen wisselingen hierin.

Tot slot nog dit: zorg dat je 15 minuten voor aanvang van je selectietraining aanwezig bent!

Met sportieve groet,

De selectiecommissie,

Hans Oostindie, Pim Oosterwaal, Floris Stigter, Eef Gorter, Ivo Zernitz en Luc van Lonkhuijzen