Informatie voor ouders
Hockeyseizoen
Een hockeyseizoen loopt van medio augustus tot midden juni. In de winter is er een aangepast programma met een vrijblijvend karakter (zaalhockey, midwinter competitie), maar waar de meeste kinderen aan meedoen.

Trainen

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen op zondagochtend meedoen met het Funkey Hockey. Hier wordt vooral op speelse wijze gehockeyd.

Wedstrijden

Het is de bedoeling dat alle kinderen die lid worden van de hockeyclub zo snel mogelijk ook meedoen met competitiewedstrijden op zaterdag.  Dit geldt niet voor kinderen  van 4-6 jaar (peildatum 1 oktober huidige seizoen), zij trainen alleen en spelen een paar keer per jaar onderlinge wedstrijdjes. Maar nieuwe leden vanaf 7-8 jaar worden -als ze daaraan toe zijn en als er plaats is- ingedeeld bij een wedstrijdteam. Vanaf deze leeftijd is het niet mogelijk om langer dan ongeveer een half jaar (de periode die nodig is om de basistechnieken aan te leren) alleen trainingslid te zijn.

Dit betekent dat uw kind op zaterdag in de gelegenheid moet zijn om wedstrijden te spelen en dat een ouder of verzorger het kind daarbij begeleidt. Dit is de procedure tot het moment dat het kind de D leeftijd (circa 10 jaar) heeft.

Kennismaking

Uiteraard zijn kinderen welkom eens een keer te komen kijken en mee te trainen, voordat u het aanmeldingsformulier verstuurt. Overleg dan eerst even met de categorieleider of technisch manager.