Nieuw videosysteem veld 1 dankzij ‘Vrienden van HV Abcoude’

Nieuws afbeelding 9 oktober 2020 De ‘Vrienden van HV Abcoude’ maken projecten mogelijk waarvoor geen budget is vanuit de ledenbijdrage of de sponsoren. Zij bepalen in overleg met het bestuur welke projecten ondersteund worden. En vorig jaar besloten zij dat dit een videoanalyse systeem voor veld 1 ging worden. En dat kwam precies op tijd, zeker nu er geen publiek kan komen kijken.

Wedstrijdregistratie en samenvattingen veld 1

Afgelopen zomer is het videosysteem geïnstalleerd en sinds de start van het seizoen in gebruik. Het volledig geautomatiseerde systeem registreert wedstrijden en slimme software herkent zelf hoogtepunten en maakt een samenvatting binnen enkele minuten. Alle wedstrijden op veld 1 kunnen op aanvraag worden opgenomen en gebruikt voor videoanalyses door trainers/coaches en nu ook voor livestreams op internet.

Mogelijkheden systeem

Trainer, coach en technisch manager Leo Westenberg is erg blij met het systeem. "Het is net nieuw en we hebben de afgelopen maand al goed kunnen experimenteren. Met dit systeem kunnen we niet alleen opnames maken van wedstrijden en trainingen, maar door de beelden ‘tags’ mee te geven, ook gerichte wedstrijdanalyses uitvoeren. Tijdens de wedstrijd kunnen al momenten vastgelegd worden, die later gesorteerd en bekeken kunnen worden. Deze beelden worden vervolgens via een link gedeeld met spelers.

Naast de handmatige opties, heeft dit systeem ook een automatische samenvatting. Het systeem herkent (de meeste) goals en strafcorners, plakt deze achter elkaar en maakt hier een korte video van, die ook via een link gedeeld kan worden.

Nu we met aangescherpte maatregelen te maken hebben, kunnen we van nog een 3e mogelijkheid gebruik maken: de livestream op YouTube! Het eerste weekend was dit al zeer succesvol: zo’n 300 mensen bekeken alleen al de wedstrijd van JA1. Helaas is het alleen mogelijk om 1 van de 4 camerahoeken te streamen en hebben wij voor deze hoek gekozen omdat die het scherpste beeld geeft. Overschakelen naar een andere cirkel kan dus niet, de samenvattingen doen dat wel! Het gaat de komende weken een mooie uitdaging worden om zoveel mogelijk HVA’ers toegang te geven tot de beelden. We zoeken nog een vrijwilliger die ons hiermee wil helpen, er is nog zo veel mogelijk.”

Aanvragen wedstrijdsamenvatting

Als je met je elftal op veld 1 speelt kan de coach/aanvoerder 1 week voor de wedstrijd een mail sturen naar [email protected] met de vraag of de wedstrijd opgenomen kan worden. We gaan er bij de aanvraag vanuit dat alle teamgenoten akkoord zijn.

In dat mailtje de volgende gegevens:

• Wedstrijd: HV Abcoude [Elftalnaam] – [tegenstander] en [mailadres secretaris club tegenstander]
  • [Dag] + [Tijden]: [xx.xx] uur - [xx.xx] uur

[email protected] stuurt vervolgens een mailtje naar de [secretaris van de tegenstander] met de mededeling dat er opnames van de wedstrijd gemaakt worden en de YouTube link voor de livestream.

Je ontvangt dan op maandag na de wedstrijd een link naar de samenvatting.

Zolang er geen publiek bij de wedstrijden aanwezig kan zijn zullen wij zoveel mogelijk wedstrijden live streamen. De links hiervoor worden via de website of via de teammanagers gedeeld.

Privacy

Er worden video-opnames van wedstrijden gemaakt op veld 1. De samenvattingen van deze wedstrijden worden binnen de teams gedeeld en geanalyseerd. Deze samenvattingen worden niet langer dan 4 weken door HV Abcoude bewaard. Er hangt bij de ingang van veld 1 een bordje waarop staat dat er video-opnames gemaakt worden. Ook in de dug-outs hangt deze mededeling met een QR-code naar de website met de links. Mocht je na deze informatie toch nog vragen hebben m.b.t. het maken van de video-opnames lees dan onze privacy voorwaarden of maak je zorgen kenbaar door een mail te sturen naar [email protected].

Ook een videosysteem bij veld 3?

Minstens een keer per jaar komt de vriendenclub bij elkaar om mogelijke projecten aan te dragen en te bespreken. Dit gebeurt samen met de sponsoren en eventuele introducees. Vrienden van Abcoude worden kan al vanaf 100,- per jaar. Inschrijven kan via de website. Als we veel nieuwe vrienden van HV Abcoude vinden, kunnen we misschien ook een videosysteem voor veld 3 (het Lindenhoff veld) aanschaffen?..