headerfoto headerfoto
 
Redactie

MET WATERVELD OOK IN TOEKOMST ATTRACTIEF

Nieuws afbeelding 19 september 2013

Na twee en een half jaar lobbyen, vergaderen, organiseren en regelen was het eind augustus zo ver dat we het waterveld in gebruik konden nemen.  We zijn inmiddels alweer een tijdje aan het trainen en spelen op het waterveld, wat zijn de eerste reacties?  Ook hebben we Derk Cool, inmiddels waterveldspecialist, gevraagd ons wat meer te vertellen over wat er in die afgelopen tijd allemaal is gebeurd.


Wat een mooie kleur heeft het veld. Veteranen zijn enthousiast: geen gewrichtspijn meer. Technisch betere hockeyers: prettige balstuit >veld is precies goed. Wennen dat de bal meer stuitert dan voorheen>als je goed slaat voorkom je dat. Het is anders hockeyen>nieuwe techniek moet worden aangeleerd en daar wordt in de trainingen nu hard aan gewerkt! Iedereen traint in ieder geval eens per week op veld 1. We moeten nog gewend raken aan waterveld>sproeiers aanzetten bv voor iedere wedstrijd.


Derk, we blikken nog even terug. Hoe lang ben je bezig geweest met het realiseren van het waterveld?


DC: De afgelopen vier maanden heel intensief maar eigenlijk al twee jaar lang. Toen zijn samen met Jan Duijsens de gesprekken begonnen met de gemeente. Door het samengaan van alle gemeentes binnen de Ronde Venen heeft het best wel lang geduurd. Er moest eerst beleid komen waarbij vergelijkbare sportverenigingen gelijk behandeld gaan worden. Dat was en is een heel proces waar de wethouder, David Molenburg, en zijn medewerkers hard aan hebben gewerkt. Wij zijn nu wel de eerste sportvereniging waar het nieuwe accommodatiebeleid van de gemeente. De Ronde Venen wordt toegepast! Dus de gemeente betaalt ook mee aan het waterveld.


Waarom een waterveld, dat is toch heel duur?


DC: Een nieuw veld was noodzakelijk omdat het oude veld was afgekeurd door de KNHB. We hebben gekozen voor een waterveld omdat de hockeysport zich verder ontwikkelt. Er wordt steeds vaker op watervelden gespeeld en wij willen de aansluiting niet missen. We moeten ook attractief blijven in de toekomst voor de jeugd.


Heb je dat allemaal alleen gedaan?


DC: Zeker niet. Het hele bestuur is op vele momenten betrokken geweest. Daarbij heb ik veel steun gehad aan Theo Wijnant die vanaf de eerste plannen met raad en daad klaar stond. Michelle Meijerink en Aad Jansen hebben geholpen bij het beoordelen van de contracten en hebben geadviseerd bij het onderzoeken van de financiele haalbaarheid. Daarnaast hebben we ons laten adviseren door een consulent. Dus eigenlijk ben ik nu een echte (water)veldspecialist. Wel jammer dat ik dat voorlopig niet meer nodig heb.tenzij veld 3 er snel komt.   


Had je nog wel tijd om deze zomer op vakantie te gaan?


DC: De meivakantie was het drukst, toen moesten de laatste offertes beoordeeld worden en de opdracht gegund.  Afgelopen 2 maanden kwam alles samen, dus ik ben wel dagelijks op het veld geweest. Net als Theo Wijnant en tijdens mijn vakantie heeft Theo Wijnant dit over genomen. Het was in ieder geval een vakantie met veel hockey.

 

Wat is er nog meer gebeurd deze zomer?


DC: Er is door aannemer Oranjewoud een keeperskooi aangelegd met dezelfde mat  als het veld . Daar kunnen de keepers worden ingespeeld voor de wedstrijd en kan de sleeppush worden geoefend. Oranjewoud krijgt daarvoor een bord in de ballenvanger dus dat is een mooie deal voor HV Abcoude!

En verder nog de volgende verbeteringen/veranderingen:

Breedte van het pad naar veld 2 is aangepast (je kunt nu met zijn tweeen naast elkaar lopen)

Ballenvangers zijn verbreed en verhoogd.

Dug-outs vernieuwd. Past nu het hele team in.

Op veld 2 zijn de mollengangen gedicht, de drainage doorgespoten, kantplanken vernieuwd en gaten in het hekwerk gedicht.

En op veld 2 komt een verdubbeling van de lichtinstallatie dit wordt medio september gerealiseerd.


Dus wanneer is alles klaar?


DC: Alles is klaar! De aannemer heeft de puntjes op de i gezet en is inmiddels helemaal van ons terrein verdwenen. De vrijwilligers van de accommodatiecommissie hebben erg hard gewerkt om het hele terrein weer netjes te krijgen en het zou heel fijn zijn als iedereen op de club ons helpt om het netjes en schoon te houden.

  

Dan ga je vanaf nu  wel veel tijd over hebben Toch Derk?


DC: Er blijft hier voorlopig nog genoeg te doen

 

 

 

 

 

 

 

 Gerelateerde nieuwsberichten

Maak kennis met onze trainers

Contact

Adres
Ruwelspad 3,
1391JA Abcoude
0294-284070

Postadres
Postbus 107,
1390AC Abcoude

Bank gegevens
Bankrekening :
NL19ABNA0587009977 Contributierekening :
NL98ABNA0587037849