headerfoto headerfoto
 
Technische Commissie

Tips voor de nieuwe teammanagers HV Abcoude

Nieuws afbeelding 24 juni 2022

Omdat er vanuit de jongste jeugd best vaak vragen binnenkomen over de taken van een teammanager, heeft een van onze ervaren teammanagers even wat tips op een rijtje gezet. In de bijlage onder dit bericht vind je haar teammanagersschema, welke je als nieuwe teammanager gemakkelijk kan downloaden en overnemen.


Wat doe je als Teammanager?

Als teammanager voorzie je het team van de nodige informatie over de wedstrijden en de loop van het seizoen, zoals informatie mbt (keepers)trainingen, maar ook over andere zaken binnen de club, zoals extra activiteiten, vergaderingen, feesten etc. En je bent het aanspreekpunt voor de club om mensen te regelen voor bijvoorbeeld bar-, terrein en wedstrijddiensten. Je doel is in ieder geval dat iedereen weet waar zij moeten zijn op de zaterdagen en wie wat moet doen. Dat klinkt misschien veel, maar valt reuze mee! Het leuke is dat je op de hoogte bent van alles wat er speelt en je vooral taken verdeelt J.

 

Hoe deel je alle informatie efficiënt?

Met een schema. Alle informatie die je aan het begin van het seizoen hebt, zet je daarin en houd je steeds bij. Dat is in het begin even een investering, maar zeker de moeite waard, want daar haal je vervolgens iedere week snel je informatie vandaan.


Vervolgens deel je het schema met je team via je team-app. Liefst in bv Google Docs, zodat iedereen meteen alle aanpassingen kan zien als ze het schema openen. 


Daarna iedere week (bv vast op donderdag) een appje, zodat iedereen alle informatie voor de zaterdag heeft. Je maakt het jezelf makkelijk, want het scheelt veel vragen en dus appjes heen en weer J. Hier volgt een voorbeeld-appje met de informatie die iedereen wil hebben:


Voorbeeld-appje 

We spelen zaterdag … uit/thuis tegen … team … 

Verzamelen: carpool of clubhuis, om …. uur

Start wedstrijd: …. uur, op veld …

Tenue: uit of thuis! (Let op: stem dit bij een uitwedstrijd af op het tenue van de tegenstander! Kan dus voor ons ook een thuistenue zijn als zij in onze uit-kleuren spelen)

Coaches: … en …

Spelbegeleider: …

Teammanager: …. (geeft ook de stand door)

Fruit/drinken: zelf meenemen of onderling regelen, bepaal je in het team

Keep: …! En hij/zij mag de keeperstas doorgeven aan …

Rijders: … (mits relevant)

 

En leuk om extra dingetjes te doen, zoals pannenkoeken of taart bij de laatste wedstrijd.

 

Gebruik Club-app (LISA-app)


Wedstrijduitslag doorgeven

Als teammanager (of coach) geef je aan het einde van de wedstrijd ook de uitslag door. Dit doe je met het wedstrijdformulier dat je terugvindt in de LISA-app. Je hebt hiervoor een KNHB-account nodig (heb je die nog niet? Vraag het aan bij de ledenadministratie van de club, [email protected]). Waar je de uitslag in kunt invullen:


Via de knop ‘teams’ ga je naar je eigen team, daar selecteer je de wedstrijd.

Klik onderaan op de knop ‘Naar DWF’ en inloggen met je KNHB-account.

Doorgaan naar het DWF (wedstrijdformulier).

Wedstrijdcode invoeren die je een paar dagen eerder in je mail hebt ontvangen. Team en stand invullen. Afronden als ook de tegenstander het team heeft ingevuld en de stand akkoord is.

 

Taken toewijzen in je team

Via de LISA-app kun je per wedstrijd ook verschillende dingen bijhouden: rollen verdelen (coach, spelbegeleider, rijder, keepen etc.). Dit doe je zo:

Via de knop ‘teams’ naar je eigen team, daar selecteer je de wedstrijd.

Ga naar ‘taken toewijzen’ – selecteer een persoon en een taak.

En op deze plek kan iedereen aangeven of ze bij de wedstrijd aanwezig zijn. 

 

NB: Je kunt iedereen stimuleren deze app te gebruiken. Ervaring leert wel dat een vast informatiemoment vanuit de teammanager (bv het appje op donderdag in je eigen team-app) veel duidelijkheid schept en vragen voorkomt.

 

Veel plezier!Bijlage

Contact

Adres
Ruwelspad 3,
1391JA Abcoude
0294-284070

Postadres
Postbus 107,
1390AC Abcoude

Bank gegevens
Bankrekening :
NL19ABNA0587009977 Contributierekening :
NL98ABNA0587037849