Informatie n.a.v. persconferentie 25 januari

Nieuws afbeelding 26 januari 2022

Yes we mogen weer! Op de persconferentie van dinsdagavond 25 januari zijn nieuwe versoepelingen aangekondigd. Vanaf 26 januari zijn wedstrijden tegen andere clubs ook weer toegestaan, wat betekent dat er dit weekend weer zaalhockeycompetitie plaats zal vinden!

Let wel, zoals eerder aangegeven vervolgt de KNHB per direct de afgebroken zaalcompetities en worden de wedstrijden die nog op het programma stonden volgens schema gespeeld. Lees hier meer informatie van de KNHB.

Algemeen

• Voor en na het sporten is 1,5 meter afstand houden verplicht. Dus ook tijdens de voorbespreking, etc.

De volgende regels gelden bij binnensport (zaalhockey):

• Op binnensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder.
  • Wedstrijden zijn toegestaan. Het gaat zowel om wedstrijden onderling en wedstrijden tegen andere clubs.
  • Publiek is toegestaan, maar vanaf 18 jaar is een CTB verplicht. Het publiek houdt 1,5m afstand van elkaar.
  • Een mondkapje is verplicht vanaf 13 jaar (niet tijdens het sporten, maar wel tijdens het verplaatsen door de sportlocatie).
  • Houd je a.u.b. aan de regels van de desbetreffende sport locatie.
  • Een extra vraag ook namens de zaalbeheerders (Gaasperdam en Abcoude) om, naast het schuren van de krul van de zaalhockeystick, aan het einde van de dag bij het opruimen van de balken ook even te helpen met het weghalen van de strepen op de vloeren.

De volgende regels gelden bij buitensport (veldhockey):

• Publiek is toegestaan en houdt 1,5m afstand.

Kantine/clubhuis:

• Een coronatoegangsbewijs is verplicht in kantines en kleedkamers (vanaf 18 jaar).
  • Een mondkapje is verplicht vanaf 13 jaar.

Zaaltrainingen (houd de website goed in de gaten):

• Week 4 en 5 (tot 6 feb): trainen we in de zaal conform het schema zoals gepubliceerd in eerder bericht.
  • Week 6 (vanaf ma 7 feb): trainen we waarschijnlijk conform nieuw zaaltrainingsschema, schema volgt.
  • Week 7 (vanaf ma 14 feb): gaan we weer buiten trainen: schema volgt.
  • Week 8: (vanaf ma 21 feb): geen trainingen i.v.m. voorjaarsvakantie
  • Week 9: (vanaf 28 feb): door met veldtrainingen

Wedstrijden:

• Vanaf 29 januari is er weer zaalhockeycompetitie.
  • Kijk goed in de HVA-app voor het schema. Dit wordt gemaakt door de KNHB, niet door HVA.
  • Zorg dat je op tijd alles in orde maakt voor de wedstrijd: zijn er voldoende spelers, is er een scheidsrechter geregeld en heeft jouw team wellicht zaaldienst?

Tot slot: Klachten? Blijf thuis en laat je testen. Houd je aan de regels van de Rijksoverheid.