headerfoto headerfoto
 
Redactie

25 januari go / no go zaalcompetitie

Nieuws afbeelding 18 januari 2022

BERICHT KNHB: Afgelopen vrijdag heeft de overheid versoepelingen voor de sport aangekondigd. Deze versoepelingen zijn op zaterdag 15 januari jl. ingegaan. Hoewel er wel door iedereen binnen en buiten gesport mag worden, is het helaas nog niet toegestaan om onze zaalhockey- en midwintercompetities te hervatten. Dit betekent dat deze competities in elk geval tot en met 25 januari 2022 (de datum van de volgende persconferentie) stilliggen. Aansluitend op de persconferentie heeft de KNHB aangegeven zich te buigen over gevolgen van de huidige maatregelen met betrekking tot de lopende competities.

 

Zoals bekend is, volgt de KNHB sinds het begin van de coronacrisis het overheidsbeleid. Zodra de overheid het mogelijk maakt weer competitie te spelen, wil de KNHB competities graag weer hervatten. We begrijpen dat er steeds weer enorm veel wordt gevraagd van alle vrijwilligers binnen de verenigingen. Maar we willen samen competitie hockeyen weer mogelijk maken zodra dat kan. Dit doet recht aan de wens van al die hockeyers die graag weer willen hockeyen. Bovendien staan de programma’s gepland en zijn de zaaluren ingehuurd. Voordat de huidige maatregelen ingingen, was ongeveer 25% van de zaalcompetitie daadwerkelijk gespeeld. Als er per 29 januari weer competitie gespeeld kan worden, staat nog meer dan 40% van de totale zaalcompetitie in Nederland gepland. Het gaat dan om de weekenden 29 en 30 januari, 5 en 6 februari, 12 en 13 februari en 19 en 20 februari. In totaal betreft het in vier weekenden 24.000 wedstrijden. In totaal zouden we dan ruim 65% van de gehele zaalcompetitie gespeeld kunnen hebben en heeft iedereen toch nog kunnen genieten van het spelen van competitiewedstrijden.

 

Verlenging maatregelen op 25 januari
Als echter het verbod op spelen van competities op 25 januari a.s. wederom wordt verlengd, dan blijft er nog een te beperkt deel van de te spelen zaalcompetitie over. Het wordt dan organisatorisch te lastig om deze nog op een goede manier te spelen. Mocht de overheid op 25 januari besluiten dat competitie spelen nog niet is toegestaan, dan worden door de KNHB zowel de zaalhockeycompetities als de midwintercompetities helaas beëindigd en als niet uitgespeeld beschouwd. We gaan ons vervolgens met volle energie richten op de herstart van de veldcompetitie. Onderlinge wedstrijden op het veld dan wel in de (blaas)hal kunnen uiteraard dan wel gewoon nog steeds georganiseerd en gespeeld worden. 

 

De KNHB blijft vanzelfsprekend actief in de lobby om de sport weer verder open te krijgen.

 

Met vriendelijke groet/ kind regards,

 

Afdeling CompetitiezakenContact

Adres
Ruwelspad 3,
1391JA Abcoude
0294-284070

Postadres
Postbus 107,
1390AC Abcoude

Bank gegevens
Bankrekening :
NL19ABNA0587009977 Contributierekening :
NL98ABNA0587037849