headerfoto headerfoto
 
Technische Commissie

Bericht KNHB zaalhockeycompetitie

Nieuws afbeelding 13 december 2021

Update KNHB 17 December


Beste zaalteammanagers,

 

Momenteel ontvangen we veel opmerkingen van sporthallen over het (niet) handhaven van de corona-maatregelen. Willen jullie nog een keer je teams en betrokken vrijwilligers op de hoogte brengen van onderstaande?

 

CTB-check (Coronatoegangsbewijs) en het dragen van een mondkapje:

Sporters vanaf 18 jaar moeten bij het betreden van een binnensportlocatie gecontroleerd worden op een CTB. In ruimten waar een CTB verplicht is, is ook het dragen van een mondkapje verplicht wanneer men zich gaat verplaatsen.


Teams die zaalleiding hebben zijn ook verantwoordelijk voor het scannen van de CTB bij de ingang van de locatie,tenzij de beheerder die taak zelf uitoefent. Het is aan te raden vooraf contact te zoeken met deze beheerder en af te stemmen wat zij doen en wat van jullie wordt verwacht.


Noodzakelijke vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn (denk daarbij aan trainers, coaches, scheidsrechters en de strikt noodzakelijke rijouders) zijn uitgezonderd van de CTB-verplichting. Overig publiek is niettoegestaan. 

 

Tot slot: voor het betreden van een sportkantine is iedereen vanaf 13 jaar verplicht z’n CTB te tonen. Geen CTB betekent geen toegang tot de sportkantine.

 

We vertrouwen erop dat jullie teams van bovenstaande op de hoogte zijn, en zich daar ook aan houden.

 

Alleen een goed weekend gewenst, met mooie zaalhockeywedstrijden.

 

Met vriendelijke groet,

 

Ida Schotvanger

Medewerker Sportaccommodaties zaalhockey KNHB


Update KNHB 13 December


Beste Zaalteammanagers,

 

De kop is eraf. We hebben het eerste volle weekend zaalhockey achter de rug.

Na een winter (‘20/’21) zonder zaalhockey hebben we de indruk dat het voor iedereen toch weer even wennen is. De nodige klachten ontvingen we n.l. van verschillende sporthallen:

 

1.    Aankomst bij de sporthal

Wij krijgen klachten dat teams met name bij de aanvang van het hockeyprogramma ruim drie kwartier voor aanvangstijd van de wedstrijd in de sporthal arriveren en van de hal gebruik willen maken.

Dit is niet mogelijk. Dit kan er ook toe leiden dat teams voor een gesloten deur staan. 

Uitbreiding van de huurtijd zal leiden tot een significante verhoging van het inschrijfgeld welke nu niet in de begroting is opgenomen.

Wij willen jullie dan ook verzoeken om bij de teams te benadrukken dat zij maximaal een kwartier voor aanvang in de sporthal arriveren.

 

2.    Balken opruimen

Ook krijgen we klachten dat na afloop van het hockey programma de balken niet door de twee laatst spelende teams zijn opgeruimd. Hier dient de zaalleiding voor zorg te dragen.

Als gevolg hiervan dient de zaalbeheerder dit alsnog te doen en wordt ons 1 uur opruimkosten in rekening gebracht.

Dit is niet acceptabel en wij zullen deze kosten voortaan in rekening brengen bij de vereniging die zaalleiding heeft.

Wij willen jullie dan ook verzoeken om bij de teams te benadrukken dat zij aan het einde van het hockey programma de balken opruimen.

 

3.    Kleding, schoeisel en sticks

Tenslotte kregen we meldingen dat spelers met dezelfde schoenen waarmee zij buiten lopen ook de wedstrijd spelen.

Ook komt het voor dat er in de zaal nog gespeeld wordt met een veldstick.

Verder zijn legguards/ klompen met ijzeren gespen verboden.

Ook hier dient de zaalleiding op toe te zien, maar de teams zelf (spelers en coaches) moeten uiteraard ook op de hoogte te zijn. 

Eventuele beschadigingen hierdoor zullen wij dan ook in rekening brengen bij de vereniging die zaalleiding heeft.

Ook hier willen wij jullie verzoeken om dit onder de aandacht van jullie teams te brengen.

 

Bedankt voor jullie actie hierin. We wensen jullie teams mooie en sportieve wedstrijden toe en hopen de komende weken op minder klachten vanuit de sporthallen. 

 

Met vriendelijke groet,

KNHB


Update KNHB 9 December


Beste zaalbegeleiding,


In deze mail een update over het herplannen van de wedstrijden, codes voor scheidsrechters, Corona maatregelen en QR toegangschecks.


Check standenmotor

De wedstrijden zijn allemaal opnieuw gepland door de KNHB.

De uitdrukkelijke boodschap om alle teams dit seizoen Standenmotor nog vaker te laten checken dan anders. https://www.knhb.nl/kenniscentrum/standenmotor/clubs-teams.

 

Toegang tot DWF

Zaalhockey wordt in blokken gespeeld. Scheidsrechters fluiten dan regelmatig ook wedstrijden tussen teams die niet van de eigen vereniging zijn. Hierdoor krijgen ze niet automatisch toegang tot het DWF of krijgen ze de code niet rechtstreeks. Het is van belang dat die scheidsrechters de code vragen aan een van beide teams die die wedstrijd spelen. Als die teams DWF openen zien ze in het scherm waarin je ook de spelers ziet bovenin de matchcode. Als de scheidsrechter die code krijgt, kan hij of zij daarmee de wedstrijd toevoegen aan zijn of haar omgeving, inloggen en vervolgens de score en eventuele andere zaken toevoegen én het formulier afronden. 


Oproep bij deze dan ook aan de begeleiding van teams. Weet je dat je een wedstrijd speelt waarbij een 3e vereniging fluit, zorg dan dat die scheidsrechters de code krijgen. Het is aan de teams die spelen te zorgen dat het DWF van hun wedstrijd kan worden ingevuld en afgerond door de scheidsrechter. Als ter plaatse met elkaar, dus teams en scheidsrechters het DWF meteen wordt ingevuld en afgerond scheelt dat achteraf een hoop gedoe. Let daarbij meteen op dat de uitslag juist wordt ingevoerd (thuis en uitteam en uitslag in de juiste volgorde). Staat de uitslag er toch niet goed in, neem dan contact op met het wedstrijdsecretariaat van de andere partij en stuur het gezamenlijke akkoord tot aanpassing naar ondergetekende. Alleen als beide partijen dezelfde uitslag doorgeven kan het worden aangepast.

 

Corona 

Op de KNHB website staat een Corona dossier met veel Q&A’s.

https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie


Met vriendelijke groet,

Annely Logtens

Competitieleider Noord-Holland

T. +31 (0)30 3077 661


Liesbeth Berkhout
Medewerker zaalhockey Noord-Holland
[email protected]

Update KNHB 4 December

Wij willen jullie vragen alle teams op de hoogte te brengen dat wij nog volop bezig zijn wedstrijden te verplaatsen en dat iedereen er rekening mee dient te houden dat wedstrijden van 11/12/18/19 december op een ander dag/tijd/locatie geplaatst kunnen worden, ook naar later in het seizoen, ook als je voor 17.00 uur ingepland stond en dat 2 januari wordt toegevoegd aan de speeldagenkalender.

In de bijlage treffen jullie aan de Power Point presentatie zaalhockey van de Kick-Off bijeenkomst 2021-2022.
Bijlage

Contact

Adres
Ruwelspad 3,
1391JA Abcoude
0294-284070

Postadres
Postbus 107,
1390AC Abcoude

Bank gegevens
Bankrekening :
NL19ABNA0587009977 Contributierekening :
NL98ABNA0587037849