Niet gespeeld, afgelast, gestaakt, geen team beschikbaar, DWF

Nieuws afbeelding 8 november 2021

Voor vragen of het verzetten/uitstellen van wedstrijden neem altijd op tijd (uiterlijk vrijdagochtend) contact op met de wedstrijdsecretaris van jouw categorie:

Wedstrijdsecretaris jeugd EF: Frederik Hemmink: [email protected]

Wedstrijdsecretaris jeugd ABCD: Mettiene Bosman:  [email protected]

Wedstrijdsecretaris Senioren/Veteranen: Yvonne Versluis: [email protected]

Niet gespeeld, afgelast, gestaakt

Alle wedstrijden die niet gespeeld zijn, zijn verplaatst naar inhaaldatum 4 december (jeugd) en 5 december (senioren), mits anders aan ons gemeld.

Alle gestaakte wedstrijden worden uitgespeeld op die data. Te beginnen in de minuut dat de wedstrijd is stilgelegd en de daarbij behorende tussenstand.

Voor alle inhaalwedstrijden geldt dat eerder spelen dan de vastgestelde datum altijd is toegestaan (en zelfs gewenst!), mits in goed onderling overleg. Mocht er op een eerdere datum gespeeld worden, willen jullie dit dan doorgeven zodat die wijziging in de systemen kan worden aangepast?!

NB: jongste jeugdwedstrijden die niet gespeeld zijn worden in de regel niet ingehaald; Op verzoek kunnen deze natuurlijk altijd worden ingepland op een door de teams aangedragen datum.

Niet gespeeld/geen team beschikbaar

Afgelopen weekend was een flink aantal wedstrijden afgelast wegens het niet beschikbaar hebben van een team. Lees er nog eens de procedure op na.

Er mag altijd tijdig (=uiterlijk vrijdag 10.00 uur) worden verzocht de wedstrijd uit te stellen naar een datum in de week volgend op de oorspronkelijke speeldatum – maar wel voor de eerstvolgende speelronde. In de praktijk is dit dus voor een zaterdagwedstrijd uiterlijk de vrijdag erna; voor een zondagwedstrijd uiterlijk de zaterdag erna. Bij uitstel zoals hierboven genoemd zullen geen competitiemaatregelen worden opgelegd (= boete en 3 winstpunten in mindering). In alle andere gevallen zal de beschikbare informatie worden beoordeeld.

Spelers op het DWF invullen

Belangrijk voor de teammanagers: Spelers moeten worden aangevinkt op het DWF voorafgaand aan de wedstrijd. Als de scheidsrechter de uitslag heeft ingevuld, kunnen geen wijzigingen meer doorgevoerd worden.

Invullen uitslag op het DWF door de scheidsrechters

De scheidsrechters dienen de uitslagen gelijk na de wedstrijd in te vullen, zodat ook de teams kunnen afronden. Het gebeurt nog te vaak dat jullie (wedstrijdsecretarissen) achter de uitslagen aan moeten.

Voor vragen of het verzetten/uitstellen van wedstrijden neem altijd op tijd (uiterlijk vrijdagochtend) contact op met de wedstrijdsecretaris.

Wedstrijdsecretaris DEF: Frederik Hemmink: [email protected]

Wedstrijdsecretaris ABC: Mettiene Bosman:  [email protected]