headerfoto headerfoto
 
Technische Commissie

Twee nieuwe trainer-coaches voor Heren 1

Nieuws afbeelding 21 juni 2021

HV Abcoude is verheugd te melden dat Floris Stigter en Benjamin Bos samen volgend seizoen trainer-coach worden van Heren 1. We zijn trots dat wij zulke kundige en enthousiaste trainer-coaches uit de eigen club hebben kunnen halen. Floris en Benjamin hebben hun strepen bij HV Abcoude ruim verdiend. Floris is begonnen als speler bij HV Abcoude en heeft zelf bijna 20 jaar in Heren 1 gespeeld. Daarnaast heeft hij jarenlang diverse jeugdteams begeleid. Afgelopen seizoen was hij trainer-coach van het JB1 team dat uitkwam in de Landelijke competitie. Benjamin heeft zelf als hockeyer altijd het doel verdedigd.  Daarnaast is hij jaren coach, assistent-coach en keeperstrainer geweest van diverse 1e topteams uit de omgeving. Met als hoogtepunt het begeleiden van de keepers van Zuid-Afrika heren tijdens het WK in 2014. 

 

Voorzitter Marc Estourgie is zeer verheugd: "Dat wij uit de eigen jeugd nu een ervaren en gekwalificeerde trainer als Floris hebben die ons eerste elftal gaat leiden vervuld ons met trots. Samen met Benjamin, ook vader van twee hockeyende dochters op de club en ervaren trainer-coach zullen zij een goed team zijn en elkaar aanvullen."

 

Ook bestuursleden technische commissie Jop Ringeling en Luc Lonkhuizen vinden dit een dubbelklapper: "Dat deze twee hun handtekening hebben gezet is voor onze club zeer positief. Natuurlijk zijn er ook gesprekken gevoerd tussen de heren en het team zelf, maar er bleek meteen een klik. Floris is een ervaren trainer-coach en Benjamin brengt veel ervaring als coach op hoog niveau mee. Een ideale combinatie dus. Met de komst van Floris en Benjamin streven wij ernaar het 1e heren team naar een volgend niveau te brengen en de aansluiting tussen jeugd en senioren verder te versterken.” 

 

Met de komst van deze twee heren zijn de twee eerste teams van HV Abcoude weer voorzien van een trainer-coach  Want Leo Westenberg zal ook dit jaar weer de taak van trainer-coach van Dames 1 op zich nemen. Leo Westenberg is al een paar jaar verbonden aan HV Abcoude als technisch manager van de club.

 

Met het binnenhalen van Floris en Benjamin en de commitment van Leo zorgt de club voor continuïteit in begeleiding en blijft het aantrekkelijk voor de jeugd om door te stromen naar de 1e elftallen.

 

 Contact

Adres
Ruwelspad 3,
1391JA Abcoude
0294-284070

Postadres
Postbus 107,
1390AC Abcoude

Bank gegevens
Bankrekening :
NL19ABNA0587009977 Contributierekening :
NL98ABNA0587037849