Twee nieuwe trainer-coaches voor onze club

Nieuws afbeelding 11 mei 2020

HV Abcoude is blij en trots dat het in deze ingewikkelde tijd gelukt is om voor het aankomende hockeyseizoen twee nieuwe trainer-coaches aan te trekken voor de 1e elftallen. Vincent van Muijden wordt de trainer-coach van Heren 1. Hij is een nieuw gezicht voor de club. Als trainer-coach deed hij ervaring op bij clubs als Amsterdam, Hurley en Pinoké. De afgelopen twee jaar was hij trainer-coach van FIT Heren 1. Leo Westenberg is al een jaar verbonden aan HV Abcoude, zijn taak wordt nu uitgebreid met het coachen van Dames 1. Met het binnenhalen van deze twee toppers zorgt de club voor continuïteit in begeleiding en blijft het aantrekkelijk voor de jeugd om door te stromen naar de 1e elftallen.

Voorzitter Casper Heijsteeg is zeer verheugd: "Leo Westenberg is sinds een jaar  als technisch manager verantwoordelijk voor de jeugd op HV Abcoude. Hij heeft een visie uitgestippeld voor de komende jaren en een groep professionele en enthousiaste trainers om zich heen gevormd. Komend seizoen zal hij naast deze taken ook de rol van trainer-coach Dames 1 op zich nemen. Wij zijn blij dat hij op deze manier de club in de hele breedte verder kan helpen.”

Ook bestuursleden technische commissie Ivo Zernitz en Luc Lonkhuizen vinden dit een dubbelklapper: "Dat deze twee hun handtekening hebben gezet is voor onze club zeer positief. Het is geen makkelijke tijd, maar we hebben het samen voor elkaar gekregen. Natuurlijk zijn er ook gesprekken gevoerd tussen de heren en de teams zelf, er bleek meteen een klik. Met de komst van Vincent en Leo streven wij ernaar de 1e teams naar een volgend niveau te brengen en de aansluiting tussen jeugd en senioren verder te versterken.”

Vincent volgt Tijmen Vierhout op en Leo volgt Alexander Wonder op. Zij waren de afgelopen seizoenen met succes verantwoordelijk voor Heren 1 en Dames 1. Beide vonden het tijd worden voor iets anders. We danken Tijmen en Alexander voor hun inzet, we wensen ze succes met wat er hierna komt en hopen de mannen nog vaak op de club te mogen verwelkomen.