headerfoto headerfoto
 
Bestuur

Coronavirus en de hockeycompetitie

5 maart 2020
Bericht 11 maart
HV Abcoude volgt de richtlijnen en nieuwsberichten van de KNHB en het RIVM zorgvuldig. Momenteel zijn op HV Abcoude geen maatregelen vereist, alle activiteiten zullen dus normaal doorgang vinden. Bij ontwikkelingen zullen we updates delen. Op de website van de KNHB vind je actuele informatie over de invloed van het coronavirus op de hockeycompetitie. 

Mocht bij jou (of gezinslid) onverhoopt een besmetting geconstateerd worden, dan vragen we je om hiervan direct melding te maken bij het bestuur van HV Abcoude via [email protected].

Bericht 7 maart
In verband met het coronavirus heeft de KNHB vragen ontvangen over het al dan niet doorgaan van hockeywedstrijden. Daarom hebben wij op onze website een speciale pagina ingericht waarmee wij iedereen op de hoogte houden. Op deze pagina plaatsen wij - indien nodig - updates. Met deze extra verenigingsnieuwsbrief informeren wij je over de actuele situatie. 

Vanwege de kwetsbaarheid van de doelgroep die deelneemt aan de beide rolstoelhockeycompetities (E- en H-hockey) heeft de KNHB besloten deze competities tot nader orde af te gelasten. De desbetreffende verenigingen zijn hierover geïnformeerd.

Op dit moment is er echter geen reden om andere hockeywedstrijden/evenementen af te gelasten. De KNHB houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF.

Basishygiëne
De KNHB raadt hockeyers en hockeyfans aan extra te letten op de basishygiëne. Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:
 
De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.
 
Het zijn:
 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes

Advies RIVM

Nu in Nederland ook een aantal besmettingen is vastgesteld, geeft het RIVM bovendien aan:

Heb je koorts en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) en ben je de afgelopen 14 dagen in een van de volgende gebieden geweest: 
 • China (inclusief: Macau en Hongkong)
 • Singapore
 • Zuid-Korea
 • Iran
 • De Noord-Italiaanse provincies: Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië en Ligurië
Neem dan telefonisch contact op met je huisarts.
 
Aanvullend advies KNHB
Het spreekt voor zich dat de KNHB van je verwacht dat je in geval van bovenstaande ook niet aan wedstrijden meedoet dan wel hockeygerelateerde bijeenkomsten of een vereniging bezoekt.

Als aanvulling op het advies van het RIVM over de basishygiëne adviseert de KNHB bij de wedstrijden de komende periode de handshake met medespelers, tegenstanders en scheidsrechters te vermijden. Natuurlijk vragen wij hockeyers elkaar nog steeds een prettige wedstrijd toe te wensen maar daarbij raden we aan een alternatief voor de handshake te gebruiken.
 • Ontvang je clubgenoten, tegenstanders en de scheidsrechters nog net zo hartelijk maar zonder handshake.
 • Wens de tegenstander succes door middel van bijvoorbeeld een yell.
 • Bedank de scheidsrechter na afloop mondeling zonder handshake.

Zoals de KNHB altijd adviseert, blijft het belangrijk om alleen een eigen bidon of waterfles te gebruiken. En zorg ervoor dat je bitje niet rondslingert; stop hem bijvoorbeeld in je sok als je hem niet gebruikt. Ben je scheidsrechter, gebruik dan alleen je eigen scheidsrechtersfluitje.

Meer informatie over het coronavirus lees je op de site van het RIVM.


Contact

Adres
Ruwelspad 3,
1391JA Abcoude
0294-284070

Postadres
Postbus 107,
1390AC Abcoude

Bank gegevens
Bankrekening :
NL19ABNA0587009977 Contributierekening :
NL98ABNA0587037849