Data en info selectietrainingen jeugd voor seizoen 2019-2020

Nieuws afbeelding 28 april 2019

Beste jeugdleden en ouders van jeugdleden,

Ook voor het seizoen 2019-2020 worden weer nieuwe teamindelingen gemaakt. Een van de instrumenten die we daarvoor gebruiken zijn de selectietrainingen.

Het belang hiervan moet niet te hoog ingeschat worden. Hoe je je gedurende het hele seizoen laat zien op trainingen en tijdens wedstrijden, de input van je coach en trainer(s), de observaties van categorieleiders en natuurlijk de TIPS geven al een heleboel input voor de indeling.

Waarom selectietrainingen?

Het doel van deze trainingen is om te kijken hoe het hockeyniveau van een speler/speelster zich verhoudt ten opzichte van het niveau van de andere kinderen in dezelfde leeftijdscategorie. Er wordt gekeken naar de individuele techniek, de tactische keuzes, de handelingssnelheid en de inzet.

Onze ervaring is dat voor veel kinderen de selectietrainingen iets magisch hebben, alsof dit het moment is waarop gepresteerd moet worden. En als het dan niet lukt -of ze denken dat het mislukt is- dan is de teleurstelling groot. Ouders, vaak ook een tikkeltje nerveus, zijn op dit soort dagen vaak aanwezig om hun kind te ondersteunen. Ons advies is; ouders blijf lekker thuis want op deze manier kan zo'n dag een lading krijgen die eigenlijk niet nodig is

Ter geruststelling kunnen wij jullie meegeven dat de selectietrainingen slechts een onderdeel zijn van de selectieprocedure. De overige informatie uit trainingen, wedstrijden bekijken, de TIPS en de tafeltjesavonden is voldoende om tot een juiste indeling te komen.

Voor de toekomstige F-categorie (nu de F-trainingsleden) en 1e jaars E (nu de huidige F-teams), vindt geen selectietraining plaats. Bij de F-categorie wordt de indeling zoveel mogelijk op basis van geboortedatum gedaan, tenzij er grote onderlinge verschillen en uitzonderingen zijn. Bij de aankomende 1e jaars E wordt vooral gekeken naar beleving, inzet en enthousiasme.

Voor de komende 2e jaars E (nu de huidige 1e jaars E), zal er tijdens een aantal reguliere trainingen extra aandacht besteed en gekeken worden naar beleving, beweging en aanwezige techniek. Hier wordt dus niet geselecteerd via officiële selectietrainingen. Hans Oostindie, de technisch manager EF, zal dit in samenspraak met de categorieleiders, de trainers en aan de hand van de input van de coaches indelen.

Het schema van de selectietrainingen per categorie staat hieronder vermeld. Het betreft hier de categorie waarin je volgend seizoen speelt.

D-jeugd (nu huidige 2jaars E en 1jaars D)

Meisjes D 16.00 - 17.00 veld 1 - woensdag 22 mei

Jongens D 17.00 - 18.00 veld 1 - woensdag 22 mei

C-jeugd (nu huidige 2jaars D en 1jaars C)

Meisjes C 17.00 - 18.00 veld 1 - maandag 20 mei

Jongens C 18.00 - 19.00 veld 1 - maandag 20 mei

B-jeugd (nu huidige 2jaars C en 1jaars B)

Jongens B 19.00 – 20.00 veld 1 - maandag 20 mei

Meisjes B 18.00 - 19.00 veld 1 - dinsdag 21 mei

A-jeugd (nu huidige 2jaars B en 1jaars A)

Jongens A 20.00 – 21.00 veld 1 - maandag 20 mei

Meisjes A 19.00 - 20.00 veld 1 - dinsdag 21 mei

Mocht je onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn op jouw selectietraining, geef dit dan z.s.m. door aan de desbetreffende categorieleider

Op de site is bij Lidmaatschap / teamindeling, de selectieprocedure voor seizoen 2019-2020 te lezen. Het overzicht wie de categorieleiders zijn, staat onder Vereniging / bestuur en organisatie.

Tot slot nog dit: zorg dat je 15 minuten voor aanvang van je selectietraining aanwezig bent.

Dank!

Met sportieve groet,

De selectiecommissie,

Hans Oostindie, Pim Oosterwaal, Luke Heijsteeg, Floris Stigter, Alexander Wonder, Niels Denekamp, Luc van Lonkhuijzen en Ivo Zernitz