Nieuw digitaal wedstrijdformulier (en de kinderziektes)

Nieuws afbeelding 6 januari 2019 De hockeybond is over op een nieuw digitaal wedstrijdformulier. Waarschijnlijk dachten ze dat in de relatieve rust van het winterseizoen te organiseren, maar daardoor hebben we zelf de berichtgeving hierover te laat opgepakt, excuus!

Gisteren hebben onze teams al gemerkt hoe een en ander (niet) werkt, de beste manier is natuurlijk ook het gewoon te proberen, maar lees ook nog even de informatie hierover.

Verder informeert LISA ons zo goed mogelijk, zie hier:

Over inloggen:
Voor het nieuwe DWF hoeven uw scheidsrechters en begeleiding (coaches/managers) geen account aan te maken op hockey.nl of KNHB.nl. Zij kunnen gewoon gebruik maken van de inlogcodes van LISA (lidnr + wachtwoord waarmee zij ook inloggen in de app). Scheidsrechters kunnen inloggen met lid-, kaart- of KNHB-nr en de betreffende dwf-code). Het inloggen kan via de DWF-knop in de mobiele app of via de site van de club.

Over foutmeldingen en eventuele oplossingen:
We zijn begonnen met het nieuwe DWF. Er zijn een aantal problemen gemeld. Dank voor het doorgeven.

De gemelde problemen zijn onder meer:
de spelerslijsten zijn niet beschikbaar of niet compleet
het toevoegen van invallers of ontbrekende spelers werkt nog niet goed of niet
sommige coaches kunnen niet inloggen
het nieuwe overzicht in LISA (wedstrijdformulieren status) is soms erg traag

Deze problemen melden wij ook de KNHB. Zij zijn hard bezig met de oplossing voor de spelerslijsten:

"Op dit moment vragen we de coaches om het na de wedstrijd nogmaals te proberen. Mocht het dan ook niet lukken, dan verzoeken we de coaches de spelers na de wedstrijd in te voeren in het opmerkingenveld zodat wij ze wel ontvangen. Het is wel aan te raden voor aanvang van de wedstrijd de scheidsrechter op de hoogte te brengen. We beseffen ons dat dit niet ideaal is, maar voor de korte termijn wel een oplossing. Ondertussen werken wij door aan het tonen van de spelers op de juiste wijze."