Verslag

Verslag Kikkers H1 - Abcoude H1 1-5 (14 okt)

Nieuws afbeelding 31 oktober 2018

Na de verloren topper mochten onze Abcoudse mannen proberen de draad weer op te pakken uit tegen de middenmoter Kikkers. De combinatie tussen de verliespartij van de week ervoor en personele problemen bij Abcoude maakte deze pot zeer onvoorspelbaar.

Het begin was voor onze Abcoudenaren. De druk lag op de defensie van de Kikkers en vrij vroeg in de wedstrijd leverde dit enkele kansrijke posities voor Abcoude op. Na ongeveer 10 minuten werd de eerste Abcoudse strafcorner verdiend en specialist Pim Bloemendal zette Abcoude op een 0-1 voorsprong. Vervolgens wilden onze Abcoudenaren de score uitbreiden. Na een goede actie over rechts kreeg Pim Bloemendal de bal en behendig schoot hij de bal op de backhand over de uitkomende doelman heen: 0-2 voor Abcoude. De eerste helft stond in teken van de Abcoudse spits Pim Bloemendal. Na een goede aanval kreeg Pim Bloemendal vlak voor de rust de bal van Sebastiaan Vossen aangespeeld in de cirkel. Vanuit de draai verraste Pim Bloemendal de doelman van Kikkers met een push door de benen heen: 0-3 en tevens ook de ruststand.

In de tweede helft verliep het wat stroever voor onze Abcoudenaren. Enkele spelers vielen bij Abcoude uit waardoor de tweede helft wat lastiger werd voor onze Abcoudenaren. Na een goede aanval over rechts kon Abcoude echter als eerste toeslaan in de tweede helft. Uiteindelijk kwam de bal terecht voor de stick van Valentijn Viƫtor die vervolgens de 0-4 binnenschoot. Kikkers kwam wat beter in de pot en probeerde gebruik te maken van de vermoeide Abcoudse spelers. Uiteindelijk lukte dit ook: Nadat de Abcoudse defensie twee pogingen had gekeerd, was het derde schot te machtig voor Hans Teunisse. Vanuit een lastige hoek schoot de rechtsvoor van Kikkers schitterend raak in de kruising. Het slotakkoord was echter voor de Abcoudenaren. Na een goede aanval werd aanvoerder Alon Guggenheim in de cirkel gevonden. Zijn pass ging voorbij aan alle spitsen, maar Rostom Maktouf was het scherpste bij de tweede paal en schoot daar de 1-5 binnen. In het restant van de wedstrijd kwam Abcoude niet meer in de problemen en konden de drie punten ingepakt worden.

Met weer drie punten in de tas staan onze Abcoudse helden solide op de 4e plaats. Door het verlies van koploper Alphen, zijn onze mannen maar twee punten verwijderd van de koppositie. Aanstaande zondag nemen onze Abcoudse mannen het op tegen de gedeelde koploper AMVJ H1. Wij hopen jullie dan weer te zien en te horen op zondag 28 oktober om 14:45 te Abcoude.