headerfoto headerfoto
 
Verslag

Abcoude H1 – Soest H1 4-1

Nieuws afbeelding 16 juni 2018

Na de gewonnen topper afgelopen zondag op Castricum kon onze Abcoude Heren 1 voor het eerst in de geschiedenis van HV Abcoude promoveren naar de 2e klasse. Deze mijlpaal kon zondag behaald worden tegen de nummer 11 van de competitie: Soest. Tevens werd afscheid genomen van de legende, de nummer 8, Floris Stigter.

 

In het mooie weer begon Abcoude goed. Binnen enkele minuten werd de eerste strafcorner versierd, echter werd deze goed gekeerd door de doelman van Soest. Het spelbeeld was vanaf minuut één duidelijk: Soest trekt zich terug en Abcoude zal het spel moeten maken. Onze mannen hadden veel moeite om de verdediging van Soest af te breken. Toch na ongeveer 15 minuten kwamen onze mannen op voorsprong. Na een stopfout van de centrumverdediger van Soest, door goede druk van Bart Vonk, ontstond er een kluts, waarbij de doelman van Soest en de centrumverdediger van Soest zeer hard met elkaar in aanraking kwamen. Terwijl de twee onfortuinlijke Soest spelers op de grond lagen, ging het spel gewoon verder en kon Pim Bloemendal de bal in een leeg doel deponeren: 1-0 voor onze mannen. In de rest van de eerste helft bleef Abcoude op de deur bonken, maar kon de sleutel niet gevonden worden. In de eerste scherpe uitval sloeg Soest toe. Een goed schot in de kruising liet Hans Teunisse machteloos en de 1-1 stond op het bord, wat ook de ruststand was. Dit was zeer jammerlijk aangezien Abcoude een strafbal niet kreeg, toen een verdediger van Soest een inzet van Phil de Wit op de doellijn keerde met de bolle kant.

 

Het vertrouwen was nog steeds hoog bij Abcoude. Mooi weer, veel publiek voor het afscheid van Floris Stigter en de promotie maakten de omstandigheden ideaal. Onze mannen zetten de belegering van het doel van Soest door. Er werd vaker op de strafcorner gespeeld en dat werkte uitstekend. In de tweede helft werden er zes strafcorners verdiend. Pim Bloemendal vuurde de eerste Abcoudse strafcorner in de tweede helft raak. De tweede, derde en vierde werden gestopt. Lucas Conijn schoot de vijfde na een variant raak, waarna vervolgens ook de zes raak vloog via een variant van de stick van Bart Vonk. Hiermee was het feest compleet: 4-1 voor de Abcoudse koploper en hierbij promovendus! De laatste minuut stond in teken van Floris Stigter die onder luid applaus voor de laatste maal het Abcoudse veld verliet als speler van onze Abcoude Heren 1.

 

In de derde helft werd er massaal afscheid genomen van Floris Stigter. Na menig speeches mogen wij trots vermelden dat het shirt met rugnummer 8 met pensioen gaat in Heren 1. Vanaf nu zal niemand meer in Heren 1 met het rugnummer 8 spelen. Dit is namelijk het nummer van de legendarische nummer 8: Floris Stigter.

 

Wij willen jullie allemaal heel erg bedanken voor de fanatieke aanhang dit jaar! Wij hopen jullie enthousiasme ook volgend jaar langs de lijn weer te zien, wat ook zeer benodigd zal zijn in de 2eklasse. Volgende week spelen wij de kampioenswedstrijd uit op Muiderberg en daarna zal er op Abcoude een huldiging plaats vinden voor alle kampioenen. Wij hopen jullie aanstaande zondag allemaal om 17:00 op HV Abcoude te zien om alle kampioensteams te huldigen, waaronder hopelijk onze Abcoude Heren 1!Contact

Adres
Ruwelspad 3,
1391JA Abcoude
0294-284070

Postadres
Postbus 107,
1390AC Abcoude

Bank gegevens
Bankrekening :
NL19ABNA0587009977 Contributierekening :
NL98ABNA0587037849