Start 2e seizoenshelft heren 1 levert 1 punt op

Nieuws afbeelding 16 maart 2010
7 maart traden we aan tegen Fletiomare uit Vleuten. Na een reis door het doolhof Vleuten van minimaal 1,5 uur, waarin zelfs de Tomtom geen uitkomst kon bieden, kwamen we 10 minuten na aanvangstijd aan op het nieuwe prachtige sportcomplex Fletiomare. Veel tijd om in te spelen kregen we niet. Ondanks de korte warming-up scoorden we in de eerste helft tweemaal en gingen we zonder tegendoelpunten de rust tegemoet. De opdracht voor de tweede 35 minuten: de nul houden. Hier slaagden we een welgetelde 93 seconden in, want Fletiomare scoorden al tijdens hun eerste aanval. Deze tik kwamen we niet meer te boven. Fletiomare scoorde in de tweede helft verdiend driemaal en won de wedstrijd met 3 -2.

Omdat we zelf met een zeer krappe selectie zitten, trainen en spelen er de afgelopen paar weken een aantal talenten mee: Max hormeijer, Folkert Krijgsman, Sebastiaan van der Velde en Robin Vietor. Ook tijdens de wedstrijden komen we man tekort. Deze week kregen Folkert, Sebas en Robin de kans om hun competitiedebuut te maken tegen AMVJ. Het was een wedstrijd van weinig kansen. De verdedigen van Heren 1 gaf vrijwel niks weg en ook de defensie van AMVJ was sterk. Een doelpunt van Alon werd terrecht afgekeurd nadat er uit een strafcorner hoog op goal was geslagen. Ruststand: 0 – 0.
Ook in de tweede helft speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld. Beide teams speelden zonder al te veel risico. Toch was het uiteindelijk Heren 1 die de score opende. De tweede strafcorner werd uit de rebound door Robert Dunki achter de keeper geslagen. Na een minuut of tien trok AMVJ de score gelijk na een van de weinige foutjes in de abcoude verdediging.
Het was geen spannende pot, maar wel een wedstrijd die leuk was om naar te kijken, waarin er goede combinaties werden gemaakt en, het belangrijkste, waarin Heren 1 heeft laten zien ook 70 minuten lang de organisatie in het team te kunnen houden en de hele wedstrijd hetzelfde spel te kunnen spelen.

Volgende week:
Heren 1 – Weesp, 14:30 te Abcoude. Kom allen kijken!