headerfoto headerfoto

Verslag

Abcoude H1 – FIT H1 4-2 (!)

Nieuws afbeelding 10 april 2018

Na het Paasreces stond de kraker van de competitie op het programma: Abcoude H1 versus FIT H1. Onze mannen, die de tweede plaats op de ranglijst bezetten, moesten het opnemen tegen de ongeslagen koploper FIT H1. Een welbekende tegenstander, die bekend staat om zijn uitdagende teksten over tegenstanders op Instagram. Toch zal de ‘Noord-Gooische formatie’ of ‘de club uit het socialistische Zuid-Oost’ proberen de koploper pijn te doen en de spanning te houden in de strijd om het kampioenschap. Kortom een belangrijk affiche.

De mannen van FIT begonnen furieus aan de wedstrijd, na 20 seconden versierde de handige linksbuiten van FIT een strafcorner, het grote wapen van FIT. Echter werd de eerste corner goed uitgelopen door de Abcoudse defensie. Vervolgens bleef FIT een hoge druk spelen op de Abcoudenaren, die vervolgens in de omschakeling dodelijk toesloegen. Na enkele puike verdedigende acties werd in de counter de bal door Pim Bloemendal de diepte ingestuurd: een erg scherpe en op het oog schijnbaar te diepe bal. Echter deed Robin Viëtor zijn beste Usain Bolt-impressie en gooide hij alle after-burners aan om deze diepe steekbal te promoveren tot een doelpunt. Kort voor de keeper moesten de ankers uitgeworpen worden om toch nog wat te kunnen doen met die bal. Met een eenhandige chopslag stiftte Robin Viëtor de bal magnifiek over de uitstormende keeper heen en ook een sliding van een verdediger kon de 1-0 niet voorkomen. Vervolgens begon het speelbeeld te kantelen. Onze Abcoudse helden kregen steeds meer grip op de wedstrijd en begonnen de boventoon te voeren. FIT werd op afstand gehouden en langzaam aan begonnen onze mannen enkele kansjes te creëren. Halverwege de eerste helft werd de eerste Abcoudse strafcorner verdiend door een magistrale actie van Jesse van der Harst. Pim Bloemendal was weer eens op zijn scherpst en benutte dit buitenkansje en zorgde zo voor een 2-0 voorsprong voor onze helden. Na de 2-0 bleef het spelbeeld hetzelfde: een op-en-neer golvend spel waarin met energie gesmeten werd, maar niet altijd even mooi of kansrijk was. Aangevuurd door het publiek dat in massale aantallen was op komen draven voor deze topper, gingen onze mannen op zoek naar de 3-0. Echter stond de achterdeur op een kier en daar wist de koploper gebruik van te maken. Waarbij de eerste drie strafcorners nog werden afgeslagen door goed keepers- en uitloopwerk, schoot FIT zijn vierde strafcorner raak door middel van een variant: 2-1. Een bittere pil voor onze Abcoudse mannen, aangezien dit tegendoelpunt kort voor de rust viel.

Aangevuurd door de fanatieke woorden van aanvoerder Alon Guggenheim, refererend aan de fantastische stadsderby Manchester City – Manchester United van een dag eerder, begonnen onze mannen furieus aan de tweede helft. Onze helden wisten zichzelf uitstekend te belonen in deze fase. Kort na aanvang van de tweede helft werd de derde Abcoudse strafcorner versierd. Waarbij de tweede Abcoudse strafcorner nog in de soep liep, was het bij de derde Abcoudse strafcorner weer vissen geblazen voor de doelman van FIT. Pim Bloemendaal gooide zijn sleep weer eens het doel in: 3-1. Onze helden roken bloed en wilden de koploper de finale slag toedienen. Enkele minuten na de 3-1 vertoonden onze Abcoudse helden een klasje hoge school hockey. Vanaf de rechtsachter positie werd Jesse van der Harst bediend met een scoop. Na een goede aanname en een paar goocheltrucs van de nummer 9 van Abcoude, vond hij Bart Vonk, die zich al had opgesteld op de achterlijn. Hij gaf de bal voor op Phil de Wit, echter raakte zijn inzet de paal, maar in de rebound was de bal toch echt niet meer te houden. Robin Viëtor schoot zijn tweede van de dag binnen nadat hij Pim Bloemendal onder de voet had gelopen: 4-1. De mannen van FIT voelden de bui hangen en begonnen langzaam aan na de 4-1 de druk op te voeren op de Abcoudse defensie, het ‘blauwe leger’ bombardeerde de Abcoudse stellingen met menig hoge ballen en hard ingeslagen ballen. De Abcoudse defensie bleef echter fier overeind staan, mede dankzij goed keeperswerk van Hans Teunisse. Echter kon deze hoge druk niet voor eeuwig weerstaan worden. Bij de vijfde strafcorner werd Hans Teunisse gepasseerd door de specialist van FIT: 4-2. Met nog 10 minuten te gaan, werd de wedstrijd weer spannend gemaakt. FIT besloot de zware artillerie nog vaker in te zetten en de hoge druk nam nog verder toe. Enkele grote kansen waren FIT toebedeeld echter troffen deze geen doel en als zij dat wel deden, werd de paal geraakt. Mede dankzij de hoge energie van het gehele Abcoudse team werd de 4-2 voorsprong binnen gesleept en werd de strijd om het kampioenschap weer spannend gemaakt.

Na deze zinderende overwinning staan onze helden voor kort even eerste op de ranglijst met één punt voorsprong op FIT, echter heeft FIT nog wel een wedstrijd in te halen. Volgende week moeten onze mannen naar Nieuwegein, een tegenstander waartegen dit jaar al tweemaal gelijk gespeeld is, eenmaal in de competitie en eenmaal in de voorbereiding. Onze mannen willen voor het eerst de zoete smaak der overwinning proeven tegen deze taaie tegenstander. Wij hopen jullie allemaal weer te zien op 21 april voor de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen H1 om 14:45 en nogmaals bedankt voor de massale ondersteuning bij deze topoverwinning!