Alle jongste jeugd wedstrijden centraal afgelast 17 maart

Nieuws afbeelding 16 maart 2018
De KNHB bericht het volgende:

De wedstrijden van 3F, 6F, 6E en 8E teams zijn afgelast. Voor de ochtend worden temperaturen onder nul verwacht en door de wind kan de gevoelstemperatuur nog verder dalen. Aangezien het hier om onze jongste jeugdleden gaat en zij over het algemeen vroeg op de dag de wedstrijden spelen, is besloten deze wedstrijden niet door te laten gaan. Dit geldt voor alle districten.

Voor de competitiewedstrijden van de 11-tallen geldt geen centrale afgelasting.
Voor deze wedstrijden geldt dat het aan de thuisvereniging is om de velden te keuren, tijdig te besluiten of op het complex kan worden gespeeld en de communicatie richting de tegenstander(s)s te verzorgen. Wij adviseren clubs en spelers om voorzorgsmaatregelen te nemen, bv. voldoende (warme) kleding aan te trekken. Klik hier voor 7 tips voor sporten bij koud weer.

Gezien de eerdere afgelastingen dit seizoen en de ongunstige inhaaldagen (voor 11-tallen) verzoeken wij clubs met klem om niet ’s ochtends vroeg al het hele programma van de dag te cancelen, maar meerdere keuringsmomenten te hanteren. Het is belangrijk om waar dat veilig kan, zoveel mogelijk wedstrijden te laten spelen.

Voor zondag 18 maart 2018 geldt:

Wedstrijden worden NIET centraal afgelast.

Het is aan de thuisvereniging om de velden te keuren en tijdig te besluiten of op het complex kan worden gespeeld. Bij het niet beschikbaar zijn van het vooraf toegewezen veld  – bijvoorbeeld een waterveld – moet waar mogelijk uitgeweken worden naar een ander, veilig bespeelbaar (zand)veld op het complex.