headerfoto headerfoto

Verslag

VERSLAG ABCOUDE H1 - WEESP H1 3-2

Nieuws afbeelding 25 september 2017

Op een mooie zondagse nazomerdag mocht de trotse koploper Abcoude H1 het in eigen huis opnemen tegen Weesp H1. Weesp maakt niet de meest sterke competitiestart door en heeft de eerste twee wedstrijden in dit seizoen verloren. Dit is in sterk contrast met de competitiestart van onze Abcoudse mannen. De mannen hebben tweemaal 4-2 gewonnen en staan fier bovenaan in de competitie. De mannen hopen het sterke begin door te trekken tegen de hekkensluiter van de competitie.

De Abcoudse mannen waren van plan voor het eerst in het seizoen niet eerst op achterstand te komen. Echter de start van onze helden was niet optimaal. Veel technische foutjes en goed verdedigend werk van Weesp zorgden voor een op en neer golvend spel, waaruit vrij weinig kansen ontstonden. Tevens moest Abcoude een domper verwerken: na circa vijf minuten moest aanvoerder Alon Guggenheim het veld geblesseerd verlaten. De eerste 20 minuten van het duel waren een slag op het middenveld, waaruit vrij weinig gecreëerd werd. Na circa 20 minuten pingelde een aanvaller van Weesp door de Abcoudse defensie heen en haalde op de backhand verwoestend uit. Deze bal werd goed gestopt door Max van der Weg, echter moest zijn helm vervangen worden. Na een korte pauze van vijf minuten werd het spel hervat en kort daarna behaalde Weesp de eerste strafcorner van de wedstrijd. De slecht aangegeven strafcorner belandde met een gelukje bij de aangever die de Abcoudse keeper verschalkte: 0-1. Het Abcoudse doel was hierbij mislukt en de heren moesten weer in de achtervolging. De mannen deden dit met volle overgave wat resulteerde in veel hockey in de cirkel van Weesp, echter haalde Abcoude veel te weinig uit deze kansen. Weesp kreeg hierdoor in de counter flink veel ruimte, die zij ook onvoldoende gebruikten. Onder meer door degelijk verdedigend werk van Thom Brinkhof en Niels Denekamp. Kort voor de rust kreeg Abcoude de eerste opgelegde kans. Na een snelle counter over meerdere schijven kwam de bal bij Floris Stigter terecht. Hij zag dat Robin Viëtor er beter voor stond. De bal werd breed gelegd en ingeschoten, echter werd de bal van de lijn gehaald door de Weespse verdediger. Beide teams mochten gaan rusten met een 0-1 voorsprong voor Weesp.

Met hernieuwde energie en drive begon Abcoude aan de tweede helft. Abcoude vatte de tegenstander bij de hoorns en binnen vijf minuten stond de 1-1 op het bord. Een vloeiende combinatie over rechts zorgde voor een schietkans voor Phil de Wit, zijn schot vond onderweg de stick van Pim Bloemendal die de bal netjes binnen tipte. Abcoude had nu stevig het heft in handen. Halverwege de tweede helft verdedigde Abcoude van achteren uit. Via Niels Denekamp en Sander Post combineerde Abcoude door het hart van de Weespse defensie heen en de bal vond de cirkel waar Bart Vonk beheerst de kans afrondde: 2-1. Weesp zijn goede cirkeldefensie werd voor de tweede maal op deze mooie middag afgebroken. Weesp gaf echter niet op. Na een sterke fase van vijf minuten behaalde Weesp een strafcorner, die door hun sleepspecialist hard in de rechterhoek werd geschoten: 2-2. De wedstrijd naderde zijn ontknoping en Weesp kwam onder steeds meer druk te staan. De ene na de andere speler van Weesp werd met geel van het veld gestuurd. Abcoude klopte stevig op de deur, maar de bal wilde er maar niet in. Totdat vijf minuten voor het einde Abcoude weer goed opbouwde van achteruit, de bal de cirkel van Weesp in kreeg en via de kluts kwam de bal bij de tweede paal terecht, waar Floris Stigter goed stond opgesteld om Abcoude op voorsprong te schieten met nog minder dan vijf minuten te gaan: 3-2. Het publiek ging nogmaals stevig achter onze mannen staan en met hernieuwde energie en passie verdedigde Abcoude met man en macht zijn goal. Weesp kon de Abcoudse defensie niet afbreken en Abcoude counterde zeer goed. In de laatste seconden van de wedstrijd behaalde Abcoude nog een strafcorner dankzij goed werk van Bart Vonk. Deze corner werd ingeschoten door Jesse van der Harst, echter werd de bal op de lijn gestopt door de lijnstop van Weesp en bleef de stand op een 3-2 overwinning voor Abcoude staan.

Een matige wedstrijd winnen is een van de kwaliteiten van een goede ploeg en vandaag heeft Abcoude H1 dat laten zien. Volgende week volgt de lastige uitwedstrijd op FIT tegen een sterke concurrent. Over twee weken zijn onze mannen weer te zien op zondag 8 oktober in de thuiswedstrijd tegen Nieuwegein H1 om 14:45. Wij hopen jullie allemaal dan weer te zien!