headerfoto headerfoto
 
Verslag

VERSLAG ABCOUDE H1 – KRAAIEN H1 4-2

Nieuws afbeelding 19 september 2017

Na een welverdiende zomerstop stond afgelopen zondag 10 september de eerste competitiewedstrijd van Abcoude H1 op het programma. De helden van Abcoude hebben zich 5 weken goed voor kunnen bereiden op de zware eerste wedstrijd van het seizoen onder leiding van coach Tijmen Vierhout. Dit jaar is de selectie in tact gebleven met wat jeugdige addities. Kraaien H1 is een welbekende tegenstander voor onze mannen en de onderlinge wedstrijden zijn altijd zwaar bevochten. Vorig jaar werd er nipt uit op de Kraaien verloren en vond er in Abcouds huis een ware zondagse klassieker plaats met een uitslag van 4-4. De mannen van Abcoude waren er op gebrand het publiek net zo te verwennen en tegelijkertijd de 3 punten binnenshuis te houden.

 

Abcoude was er op gebrand van minuut één ‘erop te klappen’, echter was het Kraaien H1 die een hoge druk oplegde op onze mannen. Met solide verdedigend werk kon de eerste Kraaise golf neergeslagen worden en begonnen de mannen beter te spelen. Toch betaalde de hoge druk van de Kraaien voor hen uit. Halverwege de eerste helft wisten zij de linksachter van Abcoude dusdanig hoog onder druk te zetten dat deze de bal inleverde en in de daaropvolgende Kraaise tegenstoot, behaalden zij een strafcorner. De sleepspecialist van Kraaien wist daar wel raad mee en gooide de eerste strafcorner strak de linker kruising in achter de Abcoudse keeper Max van der Weg. Abcoude was hierna licht aangeslagen en de druk van de Kraaien nam de volgende 5 à 10 minuten alleen maar toe. Abcoude bleef met kunst en vliegwerk op de been onder meer door solide keeperswerk van jeugdkeeper Max van der Weg, die een zeer goede wedstrijd keepte. Na de tweede Kraaise golf begon het spel van Abcoude wat meer te lopen. Richting het einde van de eerste helft haalde Abcoude de eerste strafcorner van het jaar binnen, dankzij Sander Post: Linksachter annex centraal achter Lucas Conijn mocht aanleggen en legde zijn corner feilloos in de rechterhoek binnen en trok de stand terug naar 1-1. Het momentum begon Abcoude zijn kant op te gaan en kort voor de rust werd de tweede strafcorner vernuftig verdiend door Jesse van der Harst. Specialist Lucas Conijn zat hier echter op de bank, waardoor Jesse van der Harst mocht aanleggen, die de keeper de verkeerde hoek instuurde en de bal links de hoek in sleepte. Door deze late treffer mocht Abcoude H1 gaan rusten met de 2-1 voorsprong.

 

In de tweede helft was Abcoude van plan het energieke en fysieke niveau van Kraaien H1 te evenaren en door te drukken. Abcoude had de overhand, zonder veel grote kansen te creëren. Tegen het spelbeeld in scoorde Kraaien de 2-2, uit een kluts op de kopcirkel, waarna de Kraaise speler een magnifieke volley in huis had en de bal vanuit de lucht op de plank sloeg. De Abcoudse mannen hielden echter vol en lieten het momentum niet omdraaien onder leiding van aanvoerder Alon Guggenheim. De druk op de Kraaise defensie begon zich op te bouwen en dit betaalde zich in Abcoude zijn voordeel uit. Floris Stigter kwam aan de rechterkant de cirkel binnen en de bal werd teruggespeeld op Jesse van der Harst die maar één balcontact nodig had om de bal in het netje te deponeren: 3-2. Deze score maande Kraaien om de verdedigende stellingen te verlaten, waardoor er meer ruimte kwam te liggen op het veld. Verdedigend werd er solide werk geleverd door het team. Er werden geen grote kansen weggegeven en maar één strafcorner, die uitstekend verdedigd werd. Door de vergrote ruimte op het veld, ontstond er meer ruimte aan beide kanten. Aan het einde van de tweede helft maakte Thom Brinkhof hier vernuftig gebruik van. Hij kleineerde zijn tegenstander met een zogenaamde ‘panna’. Hij vervolgde zijn actie over de achterlijn en leverde de bal op een presenteerblaadje af aan Domenico Maktouf. Deze kon de bal vrij in het lege doel schuiven: 4-2. Na de 4-2 was de wedstrijd gedaan, de laatste 5 à 10 minuten waren beide ploegen moegestreden en was het spel redelijk chaotisch. Abcoude gaf echter vrij weinig weg en bleef relatief gemakkelijk op de been en hield de 3 punten binnenshuis.

 

Na deze goede start hoopt Abcoude aanstaande zondag door te pakken in het altijd verre en lastige Hoorn. De mannen verheugen zich ten zeerste op deze pot en zullen gebrand zijn om de koploperspositie te behouden. Wij hopen jullie op zondag 24 september 14:45 allemaal te zien om onze heren aan te moedigen als zij thuis spelen tegen Weesp H1.



Contact

Adres
Ruwelspad 3,
1391JA Abcoude
0294-284070

Postadres
Postbus 107,
1390AC Abcoude

Bank gegevens
Bankrekening :
NL19ABNA0587009977 Contributierekening :
NL98ABNA0587037849