INFORMATE EN DATA SELECTIETRAININGEN

Nieuws afbeelding 31 mei 2017
Beste jeugdleden en ouders van jeugdleden,

Voor het seizoen 2017-2018 worden weer nieuwe teamindelingen gemaakt. Een van de instrumenten die we daarvoor gebruiken zijn de selectietrainingen. Het belang moet hiervan niet te hoog ingeschat worden. Hoe je je gedurende het hele seizoen laat zien op training en tijdens wedstrijden, de input van je coach en trainer(s), de observaties van categorieleiders en natuurlijk de TIPS geven al een heleboel input voor je indeling.

Waarom selectietrainingen?

Het doel van deze trainingen is om te kijken hoe het hockeyniveau van een speler/speelster zich verhoudt ten opzichte van het niveau van de andere kinderen in dezelfde leeftijdscategorie. Er wordt gekeken naar de individuele techniek, de tactische keuzes, de handelingssnelheid en de inzet.

Onze ervaring is dat voor veel kinderen de selectietrainingen iets magisch hebben, alsof dit het moment is waarop gepresteerd moet worden. En als het dan niet lukt -of als ze denken dat het mislukt is- dan is de teleurstelling groot. Ouders zijn ook een tikkeltje nerveus en op dit soort dagen vaak aanwezig om hun kind te ondersteunen.

Ons advies is aan de ouders is: blijf lekker thuis, want op deze manier kan zo'n dag een lading krijgen die eigenlijk niet nodig is. Ter geruststelling kunnen wij jullie meegeven dat de selectietrainingen slechts een onderdeel zijn van de selectieprocedure. De overige informatie uit trainingen, wedstrijden bekijken, de TIPS en de tafeltjesavonden is voldoende om tot een juiste indeling te komen.

F en 1e jrs E

Voor de toekomstige F en 1e jaars E (huidige F-trainingsleden en F-teams) vindt geen selectietraining  plaats. Bij de F wordt de indeling op basis van geboortedatum gedaan, tenzij er grote onderlinge verschillen en uitzonderingen zijn. Bij de aankomende 1e jaars E wordt vooral gekeken naar beleving, inzet en enthousiasme. Voor de komende 2e jaars E (huidige 1e jaars E) wordt er tijdens een aantal reguliere trainingen extra aandacht besteed en gekeken naar beleving, beweging en aanwezige techniek. Hier wordt dus niet geselecteerd via officiĆ«le selectietrainingen. Hans Oostindie (Technisch Manager DEF) deelt, in samenspraak met de categorieleiders, de trainers en input van de coaches, de teams in.

Jongens A

Voor de komende jongens A (huidige 2e jaars B en 1e jaars A) vindt er ook geen selectie plaats, omdat er voor de jongens A maar 1 team is in het seizoen 2017-2018.

Data selectietrainingen

Het schema van de selectietrainingen per categorie staat hieronder vermeld. Het betreft de categorie waarin je volgend seizoen speelt.

D-jeugd (huidige 2e jaars E en 1e jaars D)

Woensdag 31 mei selectietraining

Meisjes D  15.45-17.15 veld 1

Jongens D 15.45-17.15 veld 3

C-jeugd (huidige 2e jaars D en 1e jaars C)

Maandag 29 mei selectietraining

Meisjes C  17.30-19.00

Jongens C 19.00-20.30

B-jeugd (huidige 2e jaars C en 1e jaars B)

Woensdag 31 mei selectietraining

Meisjes B  17.30-19.00

Jongens B 19.00-20.30

A-jeugd (huidige 2e jaars B en 1e jaars A)

Dinsdag 30 mei selectietraining

Meisjes A  18.30-20.00

Jongens A  geen selectie voor seizoen 2017-2018

Mocht je onverhoopt echt niet aanwezig kunnen zijn op jouw selectietraining, geef dit dan zsm door aan de desbetreffende categorieleider. Contactgegevens.

Op de site is bij Jongste Jeugd en Jeugd onder item Algemeen de selectieprocedure voor seizoen 2017-2018 te lezen.

Tot slot nog dit: zorg dat je 15 minuten voor aanvang van je selectietraining aanwezig bent!

Met sportieve groet,

De selectiecommissie,