headerfoto headerfoto
 
Verslag

HEREN 1 OPENT 2e SEIZOENSHELFT MET ZEGE

Nieuws afbeelding 15 maart 2017

Heren 1 is de tweede seizoenshelft goed begonnen. Na een tamelijk slechte eerste seizoenshelft werd rivaal Hoorn na een zinderende slotfase aan de kant gezet met 2-4.

Het elftal van Tijmen Vierhout wist op voorhand van het duel tegen Hoorn slechts acht punten bij elkaar te sprokkelen. Zowel spelers als oefenmeester kwamen tot de conclusie dat dit Heren 1 onwaardig was, zeker na uitstekende prestatie van vorig seizoen. Ondanks de nederlaag tegen Naarden H1 begon Abcoude goed aan dit jaargang, wat zich ook vertaalde naar het duel diep in de Noord-Hollandse provincie.

Abcoude kwam uitstekend uit de startblokken. Op een zonovergoten veld deelde Heren 1 de lakens uit, wat zich al snel uitdrukte in de score. Al vroeg kwam Abcoude op voorsprong na een uitstekende actie van Phil de Wit. Zijn actie over de rechtervleugel is inmiddels alom berucht, al was Hoorn er nog niet op bedacht. Na een goede dribbel wist de jonge middenvelder Bart te vinden die de bal in de doelmond binnen wist te werken; 0-1.

De Abcouse storm ging voorlopig nog niet liggen. De centrale verdediger van Hoorn verslikte zich in zijn aanname waarna Pim Bloemendal aan hem ontsnapte. Ook Jesse van der Harst was mee in de aanval, die bij de tweede paal bediend werd. De Hoornse sluitpost kwam te laat uit zijn goal en schepte Jesse in zijn redding. De bal ging daardoor wel naast, maar de arbiter wees gedecideerd naar de stip. Specialist Pim Bloemendal ging achter de bal staan en faalde niet; 0-2.

Abcoude dacht vervolgens dat het er al was en nam iets gas terug. Hiermee speelde het Hoorn in de kaart, want nog voor de rust stond tekende de thuisploeg voor de 2-2. Ietwat aangeslagen, maar duidelijk in betere vorm dan de opponent, gingen Vierhout en zijn équipe vervolgens naar de kleedkamer.

Na wat opbeurende woorden van de coach kwam Heren 1 goed uit de kleedkamer. Het spel was niet zo sprankelend als in de eerste twintig minuten, maar uit de strafcorner nam Abcoude toch de voorsprong. Jesse mocht aanleggen vanaf de rand van de cirkel en sleepte de bal overtuigend tegen de touwen; 3-2.

De spanning liep vervolgens hoog op, wat ook het arbitrale duo tot billenknijpen bracht. Phil en Jesse kregen daardoor enkele discutabele kaarten, waarna Abcoude op een gegeven moment zelfs met negen man het Hoornse offensief diende te weerstaan. De thuisploeg ging vol voor de winst, waardoor het verdedigend steken liet vallen.

Bart Vonk snoepte de bal vakkundig af en wist op prachtige wijze te profiteren van de schutterende Hoorn-defensie. Na enkele tegenstanders het nakijken te geven werkte hij middels een backhand de beslissing in het net; 4-2. De weg naar boven is daarmee ingezet, al heeft Abcoude nog een lange weg te gaan.Contact

Adres
Ruwelspad 3,
1391JA Abcoude
0294-284070

Postadres
Postbus 107,
1390AC Abcoude

Bank gegevens
Bankrekening :
NL19ABNA0587009977 Contributierekening :
NL98ABNA0587037849