Heren 1 blijkt nog te wisselvallig in de zaal

Nieuws afbeelding 18 januari 2010

Met een jong team loop je wel een tegen dingen aan waar je normaal als heren 1 team niet echt rekening mee houdt. Door schoolexamens waren er drie spelers niet bij. De twee meest ervaren spelers uit heren 1, Sander van Dort en Robert Dunki Jacobs versterkte daarom het zaalteam. Verder viel jeugdtalent Sebastiaan Vossen in. De 15-jarige speler uit jongens B1 speelde voor het eerst mee met heren 1 en deed dit uitstekend.

Vandaag speelde we tegen team waar we de eerste week ook tegen hadden gespeeld, namelijk Hisalis heren 1 en Bloemendaal heren 1. We moesten openen tegen Hisalis waar we de eerste wedstrijd tegen hadden gewonnen. Helaas ging het minder dan vorige keer. Al gauw keken we tegen een achterstand aan. Bij rust keken we tegen een achter van 3-1 aan. In de tweede helft liep het gelijk op. Door een doelpunt van Robert Dunki Jacobs kwam de stand van 4-2 op het bord. Hierna werd Abcouder wat slordiger en dit resulteerde in velen strafcorners en hiermee ook doelpunten voor de tegenstander. De eindstand was 8-2 voor Hisalis. Het grote verschil in deze wedstrijd waren de strafcorners. Hisalis scoorde er zes en Abcoude mocht drie maal aanleggen voor een corner maar wist er hiervan geen te scoren. In het veldspel was Abcouder misschien zelfs wel de meer dominante, maar helaas win je daarmee geen wedstrijden.

Na deze wedstrijd hadden we maar tien minuten rust voordat we tegen Bloemendaal moesten spelen. Ook dit keer stonden ook weer grote namen als Eby Kessing, Tim Jenniskens en Thomas Boerma weer op het veld / in de zaal bij Bloemendaal. Abcoude zette een niet echt goede eerste helft neer. Zeker vergeleken bij de vorige keer tegen Bloemendaal waar de einduitslag 15-2 was het verschil groot. Bij rust keken de heren van Abcoude al tegen een 12-0 achterstand aan. De tweede helft was een stuk beter ondanks dat we twee wedstrijden achter elkaar moesten spelen. In de tweede helft ging Abcoude zelfs wat kansen creƫren. Dit resulteerde in een strafbal voor Abcoude, welke helaas gemist werd. Tot 5 minuten voor tijd wist Bloemendaal slechts twee maal te scoren. Vermoeidheid en sloridheid zorgde ervoor dat Bloemendaal toch nog naar 18-0 uit kon lopen. Maar de tweede helft liet zeker zien wat Abcoude in zijn mars heeft.

Hierbij wil ik graag nog even mijn complimenten geven aan Sebastiaan Vossen. Je speelde super! Invallen in heren 1 is niet niks als je in de B1 speelt, en dan tegen Bloemendaal heren 1 maakt dit zeker niet makkelijker. Super goed gespeeld en bedankt voor het invallen!

Op zondag 31 januri speelt heren 1 zijn laatste zaalwedstrijden in Mijdrecht. Wij nodigen iedereen uit om de heren voor de laatste keer in actie te zien dit zaalseizoen!

Heren 1