Heren 1 pakt eerste punten in de overgangsklasse

Nieuws afbeelding 4 januari 2010

Na een kampioenschap vorig jaar in de zaal speelt heren 1 dit jaar in de zaal in de overgangsklasse. In de poule zitten een paar hele sterke tegenstanders. De poule bestaat uit Bloemendaal (landskampioen en winnaar EHL), HIC (overgangsklasse), Castricum (2e klasse), Hisalis (3e klasse) en Abcoude zelf (3e klasse). In de zaal bestaat de selectie uit Alon Guggenheim, Philippe Carter, Jesse van der Harst, Daniel Tholenaar, Axel Vlijmincx, Bob de Jager, Lucas Conijn, Sander Post en Floris Stigter.

De eerste wedstrijd was tegen op papier de zwakste tegenstander. Heren 1 moest in het begin wennen aan de zaal. Het duurde even voordat de openingsgoal werd gemaakt. Bob de Jager wist een goed opgezette aanval goed af te ronden, 1-0 Abcoude. Vlak erna kregen we de gelijkmaker tegen. Door een benutte strafbal van Jesse gingen we met een voorspong de rust in. In de tweede helft ging het stukken beter. Abcoude scoorde door Floris snel waarna Hisalis snel de 3-2 maakte. Abcoude ging nog beter spelen en liep door doelpunten van Floris (2x) en Jesse uit na een 6-2 voorsprong. Bob scoorde nog een keer en waarna Hisalis de eindstand van 7-3 in het voordeel van Abcoude op het scoreboord zette. De eerste drie punten in de overgangsklasse waren binnen.

De tweede wedstrijd was tegen de sterkste tegenstander uit de poule, Bloemendaal. Op het veld landskampioen en winnaar van de EHL. Teun de Nooijer was er niet bij, maar met drie internationals (Eby Kessing, Thomas Boerma en Tim Jenniskens) en het talent van jaar (Rik van Kan) stond er toch een team om u tegen te zeggen. Abcoude dacht de eerste minuten het zelfde spelletje te kunnen spelen als de wedstrijd ervoor, maar na vijf minuten kijken we al tegen een 4-0 achterstand aan. Bloemendaal liep uit naar 7-0. Een doelpunt van Floris werd nog afgekeurd, maar Axel wist ons eerste doelpunt tegen Bloemendaal te maken 7-1. Na een schouder uit de kom van Floris moesten we verder met maar acht spelers. Minder wisselen was erg vermoeiend zeker voor een tweede wedstrijd. Bij rust stond het 8-1. Bloemendaal liep verder uit naar 13-1 toen Axel via een strafcorner zijn tweede doelpunt tegen Bloemendaal wist te maken. Eindstand werd 15-2. Bloemendaal was veel beter. Maar leuk was het zeker om een keer tegen zo’n team te spelen. En af en toe waren er zeker hoogtepuntjes in de wedstrijd zoals de doelpunten van Axel, solo van Alon (speelde zo vier Bloemendalers voorbij) waarbij iedereen stond te kijken hoe groot het talent van de Abcoude spelers wel niet is.

Voor de toeschouwers waren het twee hele leuke wedstrijden. Wilt u ook een keer komen kijken. Komende zondag spelen de helden van het eerste weer in de zaal. Dit keer tegen HIC en Castricum. We spelen in Castricum in sporthal de Bloemen. Adres De Bloemen 71 te Castricum. Eerste wedstrijd 14.30.

Heren 1

Vincent Mulder

5-1-2010 @ 18:01:26 |ja wanneer wordt heren 3 eens voorpagina eens nieuws, maar goed het is ook niet zo speciaal als deze jonge goden winnen. Maar toch voor deze ene keer voor Heren 1, Abcoude victor

Thijmen van Blokland

6-1-2010 @ 14:21:24 |In tegenstelling tot de heer Mulder ben ik zeer trots op dit resultaat. Hoeveel clubs kunnen zeggen dat hun Heren 1 bij onder andere Bloemendaal Heren 1 in de Poule zitten? Daarvoor: Chapeau!

Vincent Mulder

6-1-2010 @ 17:51:30 |ook ik ben trots, daarom abcoude victor

Alexander Wonder

8-1-2010 @ 20:12:13 |Toppie jongens!! volgende keer pakken jullie bloemendaal!^o^