headerfoto headerfoto
 
Scheidsrechters

GEWIJZIGDE SPELREGELS! BITJE VERPLICHT, OVER VRIJE SLAG EN NOG MEER

Nieuws afbeelding 19 juni 2015

Goed te weten voor de competitie van jeugd en senioren komend seizoen: Vanaf 1 augustus 2015 worden in Nederland de volgende spelregelwijzigingen ingevoerd.

 

 

1. Veldspelers zijn verplicht mondbescherming ("bitjeā€) te dragen gedurende de wedstrijd.

 

 

2. De huidige lange corner wordt vervangen door een spelhervatting voor de aanvallende partij op de 23-meterlijn, recht tegenover de plek waar de bal over de achterlijn is gegaan. De spelhervatting vindt plaats binnen het 23-metergebied, waardoor de bepalingen voor de aanvallende vrije slag voor overtredingen binnen het 23-metergebied van toepassing zijn.

 

 

3. Een aanvallende vrije slag binnen vijf meter van de cirkelrand wordt genomen op de plek van overtreding. De bal wordt niet meer teruggelegd tot een plek vijf meter buiten de cirkel. De spelhervatting vindt plaats binnen het 23-metergebied waardoor de bepalingen voor de aanvallende vrije slag voor overtredingen binnen het 23-metergebied van toepassing zijn.

 

 

4. Een groene kaart betekent naast een waarschuwing ook een tijdstraf van twee minuten. De scheidsrechters timen de straftijd.

 

 

5. Voor wedstrijden IN DE SENIORENCOMPETITIE geldt dat spelers op een gecontroleerde manier de bal op elke plaats in het veld mogen stoppen, ontvangen, laten afketsen en spelen op elke hoogte, inclusief boven schouderhoogte, mits dit niet gevaarlijk is of leidt tot gevaarlijk spel.

 

 

6. Voor wedstrijden IN DE JUNIORENCOMPETITIE (inclusief jongste jeugd) geldt dat spelers de bal NIET boven schouderhoogte mogen stoppen, ontvangen, laten afketsen of spelen. Uitsluitend een (doel)verdediger mag een schot op doel boven de schouder met zijn stick stoppen of laten afkaatsen.

 

 

In Nederland blijft een wedstrijd uit twee helften van 35 minuten bestaan en zal de tijd bij strafcorners en doelpunten niet 40 seconden worden stilgezet.

 

Meer informatie te vinden op

http://www.knhb.nl/scheidsrechters/nieuws/DU24290_Nieuwe+spelregels+per+1+augustus+2015.aspxContact

Adres
Ruwelspad 3,
1391JA Abcoude
0294-284070

Postadres
Postbus 107,
1390AC Abcoude

Bank gegevens
Bankrekening :
NL19ABNA0587009977 Contributierekening :
NL98ABNA0587037849