Senioren trimhockey

Trimhockey bij Hockeyvereniging Abcoude

Wat is trimhockey?

Trimhockey is recreatief gemengd (dames en heren) hockey. Men kan trimhockey beschouwen als een gewone buitentraining om de conditie op peil te houden. Bij hockey loopt men in het algemeen tamelijk veel en snel, en het omgaan met bal en stick vergt eveneens de nodige inspanning. Daarom is trimhockey toch redelijk intensief, hoewel het er bij de trainingen en wedstrijden niet echt zo hard en fanatiek toegaat als bij het hockeyen in de reguliere competitie. Bij trimhockey is men inspannend bezig en kan men de dagelijkse beslommeringen even lekker vergeten. Zowel bij HV Abcoude als bij andere clubs bestaat de groep trimhockeyers uit 35+ ers, de oudsten zijn begin 60.

Voor wie is het trimhockey?

Trimhockey is zeker geschikt voor beginners maar ook voor gevorderden. Een goede reden om te gaan hockeyen is wanneer je eigen kinderen zijn begonnen met hockey. Op die manier kan men zelf ervaren wat het spel en de sport inhouden, de regels leren, ook zelf deelnemen aan het verenigingsgebeuren, en eventueel als coach van een jeugdteam de nodige inzichten verwerven. Voor velen die vroeger hebben gehockeyd kan trimhockey weer een nieuwe start betekenen. Een andere reden is dat men niet vastzit aan de wedstrijden in competitieverband op de zondagen, of omdat men de speelsterkte van Veteranen/Veterinnen teams te hoog acht.

Hoe ziet een trainingsavond bij HV Abcoude er uit?

We beginnen met inslaan, daarna een korte warming-up (ca. 10 minuten), bestaande uit warmlopen om het veld en diverse oefeningen om alle spieren voor te bereiden. Vervolgens zijn er gedurende een half uur een aantal technische en tactische oefeningen (lopen met de bal, aannemen en overspelen, combineren in 2- of 3-tallen, scoren op doel). In de loop van het trainingsjaar komen allerlei aspecten aan de orde. De laatste 30 minuten wordt altijd een partijtje gespeeld, op een kwart veld 5 tegen 5 (pushen, niet slaan), of op een half veld in teams van elk 7-8 trimhockeyers. Een belangrijk kenmerk van deze trimhockeywedstrijdjes is: ‘spelen en vooral laten spelen’!

Na afloop de cooling-down. En vervolgens de derde helft, gezelligheid is ook een belangrijk aspect. Aandacht is er ook voor het voorkomen van blessures en het moet ook veilig zijn.

Samenvattend: trimhockey is leuk, leerzaam, gezellig en veilig!

Wedstrijden en toernooien

Voor alle wedstrijden en toernooien voor trimhockey geldt dat alleen gemengde teams (min 4 dames) welkom zijn en een keeper met volledige uitrusting. Deze toernooien zijn bijna altijd in het weekend. Verder wordt er een zgn. recreantencompetitie georganiseerd door de trimhockeyers van Hoofddorp (een 10-tal wedstrijden per jaar). Deze wedstrijden zijn op de maandagavond en vinden plaats in de regio, waarbij sportiviteit, gastvrijheid en winnen aan elkaar gelijk staat. Elk team geeft de ander voor deze 3 kwaliteiten een cijfer. In het eerste jaar van deelname (2008/2009) zijn wij meteen kampioen geworden. Ook de seizoenen daarna hebben we met plezier deelgenomen, de competitie wordt afgesloten met een toernooi en een daverend feest. Een prettige manier om meer competitief bezig te zijn, maar niet elk weekend zoals bij de veteranen. Maar mocht je het leuk vinden, behoort invallen bij de veteranen of veterinnen ook tot de mogelijkheden.

Wat moet je weten om mee te doen aan trimhockey?

Een ieder kan vrijblijvend langskomen op de woensdagavond. Na 3 keer moet men zich als trimhockeylid aanmelden via het formulier voor senioren op de website van HVAbcoude bij "Nog geen lid?” onder vermelding van "trimhockey”.

Voor trimhockey zijn scheenbeschermers en een bitje verplicht en kunstgrasschoenen aan te bevelen. Een stick is voor de eerste paar keren meedoen beschikbaar op de club. De clubkleding bestaan uit rode kousen, blauwe broek en rood/wit shirt. Het tenue is te koop bij Duo Intersport in Amsterdam Buitenveldert.

Heb je vragen of ben je van plan te komen, stuur dan even een e-mail aan de coördinator trimhockey via [email protected]