Jongste Jeugd Funkey Hockey

Wat is Funkey?

Het doel van Funkey is om jonge kinderen op speelse wijze kennis te laten maken met hockey, om ze loopscholing en balvaardigheid te leren. Een groep enthousiaste C-jeugd meiden begeleidt de meisjes en jongens elke zondagochtend van 9.30 tot 10.30 uur. Tijdens deze lessen gebruiken de jonge hockeyers nog geen echte hockeymaterialen, maar spelen ze met zachte ballen en knotshockeysticks of doen ze verschillende spelletjes. In principe organiseren wij elke zondagochtend Funkey, met uitzondering van vakanties en feestdagen.

Wie kunnen er mee doen?

Funkey is voor 5-jarige kinderen uit groep 2. Dus is uw zoon of dochter 5 of zit hij of zij in groep 2, dan kunt u uw kind aanmelden. In verband met de leeftijd van de kinderen is het verplicht dat een van de ouders of verzorgers bij de Funkey lessen aanwezig is.

Funkey Hockey Abcoude maakt tijdens de Funkey les gebruik van de Fantastick. De Fantastick is een innovatieve hockeystick speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen. De stick is ontwikkeld door Sportivation i.s.m. o.a. Marc Lammers. Doordat met deze stick de succesbeleving groter is, is de Fantastick ideaal om kinderen kennis te laten maken met het hockeyen. Kijk voor meer informatie over deze stick op http://www.fantastick-hockey.nl

U kunt uw kind aanmelden via het aanmeldformulier op www.hvabcoude.nl

Meer informatie

Uitgebreide informatie over Funkey en de achtergronden hiervan vindt u op www.knhb.nl/competities+disciplines/funkey/cDU1268_Funkey.aspx. De site bevat goede informatie, die relevant is om te lezen voordat u besluit of u uw kind gaat aanmelden. Als u nog vragen hebt over Funkey, stuur dan een mail naar [email protected].