headerfoto headerfoto

Verslag

VERSLAG WFHC HOORN H1 - ABCOUDE H1 2-4 (van 17-9)

Nieuws afbeelding 22 september 2017

Na een succesvolle competitiestart met de 4-2 thuisoverwinning op Kraaien H1 stond afgelopen zondag de altijd beladen uitwedstrijd tegen Hoorn H1 op het programma. De mannen waren vastberaden om de goede eerste competitiewedstrijd een vervolg te geven in het verre Hoorn. De wedstrijden tegen Hoorn de laatste paar jaren waren steeds beladen wedstrijden en goede krachtmetingen voor Abcoude H1, waarbij onze Abcoudenaren vaak aan het langste eind trokken. Tevens kon vandaag de terugkomst van spits Pim Bloemendal gevierd worden.

Op het gladde eerste veld van Hoorn H1 stonden onze helden klaar om het seizoen perfect te vervolgen. Abcoude had vanaf de afslag veelvuldig de bal, zonder serieuze kansen te creëren. Na ongeveer 10 minuten wist Hoorn de bal te veroveren in het 23-meter gebied van onze heren. De Abcoudse verdediging probeerde dit foutje te herstellen, maar deed dit door middel van een overtreding, waardoor Hoorn een strafcorner toegekend kreeg. Deze eerste corner vloog direct in de rechterhoek: 1-0. Echter zaten onze mannen niet bij de pakken neer. Direct na de afslag trok Abcoude ten aanval en 5 seconden later kreeg Abcoude haar eerste strafcorner. Specialist Lucas Conijn mocht aanleggen en schoot gelijk de 1-1 binnen. Vervolgens bleef het spelbeeld hetzelfde: Abcoude had veelvuldig de bal en Hoorn trok zich diep terug achter de middenlijn. Na een gestrande aanval wist Hoorn op een gegeven moment een snelle counter uit te voeren. Deze snelle counter eindigde met een mooie voorzet die werd binnengelopen door de Hoornse spits: 2-1. De debuterende Abcoudse keeper Ole Zumpolle kon hier vrij weinig aan doen. Weer pakten onze Abcoudse mannen direct door om de achterstand gedaan te maken. Echter werd de tweede Abcoudse strafcorner goed gestopt door de keeper van de tegenstander. Deze fase had Abcoude het echter nog wat lastig, Hoorn kreeg een serie van strafcorners. Deze werd afgeslagen door de cornerdefensie en een mooie redding van Ole Zumpolle. Echter wist Abcoude zich te herpakken dankzij Lucas Conijn, die op dit lastige moment de derde Abcoudse strafcorner wist raak te slepen: 2-2. Het momentum kwam weer bij zijn rechtmatige eigenaar te liggen en Abcoude ging direct door. Kort voor de rust kwam Abcoude snel door de verdediging van Hoorn heen en Bart Vonk rondde deze aanval met veel gevoel af met een mooi ‘stiftje’ over de keeper: 2-3. Dit betekende de eerste voorsprong voor Abcoude en gelijk ook de ruststand.

Het tweede bedrijf was meer van het bekende spelbeeld: Abcoude domineerde het veldspel en maakte gebruik van de flanken. Hoorn had weinig in de tweede helft in te brengen, slechts één magere strafcorner werd verdiend. Deze corner werd echter gekraakt door Remi Post. Abcoude wist echter de dominantie op het veld niet uit te drukken in de stand. Enkele grote kansen werden gemist, waardoor het Hoornse gevaar altijd op de loer bleef liggen. Het geloof in een goede afloop bleef bestaan in het West-Friese Hoorn. De laatste vijf minuten van de wedstrijden besloten zij zelfs met een vliegende keeper te spelen. Deze gok pakte verkeerd voor Hoorn uit: drie minuten voor het einde van de wedstrijd haalde Abcoude een strafcorner binnen. Hoorn moest deze strafcorner verdedigen zonder doelman, dus het was een koud kunstje om de wedstrijd in het slot te gooien. Pim Bloemendal had geen problemen om dit buitenkansje te benutten: 2-4. De laatste twee minuten waren zogenoemde ‘afvalminuten’: Hoorn was verslagen en Abcoude kon goed leven met de 2-4 winst op Hoorn.

Deze tweede zege in evenveel wedstrijden betekent dat Abcoude definitief de koppositie heeft gegrepen in de competitie. Abcoude H1 staat na twee wedstrijden twee punten voor op de rest van de teams. Aankomende zondag 24 september zullen onze mannen proberen deze perfecte competitie start voor te zetten in de thuiswedstrijd tegen Weesp H1. Wij hopen jullie allemaal te zien aanstaande zondag om 14:45 te Abcoude.